fbpx

Hakametsässä kamppaillaan kakkossijasta

Otteluraportin tarjoaa:
Tappara
TPS
pe 15.2. klo 18:30

Perjantaina jaetaan Hakametsässä tärkeitä pisteitä, kun sarjassa toisena oleva TPS tulee kolmospaikalla olevan Tapparan vieraaksi. Kummallekin on tärkeää kerätä itse pisteitä, mutta ihan yhtä tärkeää nyt on viedä toiselta pisteitä pois. Se on siis kuuden pinnan peli!

Kun runkosarjaa on jäljellä reilut kymmenen matsia, niin TPS on nyt Tapparaa edellä kolmen pisteen verran. Pahemmaksi homman tekee vielä se, että turkulaisilla on loppukaudesta vielä yksi peli kirvesrintoja enemmän pelattavanaan. Tapparan varsinkin on nyt siis voitettava pysyäkseen kamppailussa mukana.!

Tappara on tällä viikolla pelannut yhden ottelun, tiistaina Oulussa, missä Kärpät oli parempi maalein 4-2. TPS:n tämän viikon edellinen peli oli keskiviikkona, jolloin se puolestaan kotonaan voitti JYPin 4-1. TPS on kerännyt vähintään yhden pisteen seitsemästä peräkkäisestä ottelustaan ja voittanut niistä kuusi.

Tämän kaksikon tämän kauden ottelut ovat olleet varsin vierasvoittoisia. Tappara voitti lokakuussa Turussa 1-0, TPS kuittasi sen korkojen kanssa pari viikkoa myöhemmin Hakametsässä 5-0, mutta sitten taas tammikuussa Tappara vei pisteet Turusta maalein 4-2.

Tapparan jahdatessa 10000 runkosarjamaalin rajapyykkiä matkaa siihen on ennen peliä vielä 13 osuman verran.


Joona Luoto ratkaisi edellisen Tapparan ja TPS:n pelin kahdella maalillaan.

Kristian Kuusela on noussut taistelemaan Liigan pistepörssin voitosta. Hän on nyt kolmantena tehoin 17+27=44 kolme pistettä kärkeä perässä. Maalipörssissä Niko Ojamäen 19 osumaa riittää neljänteen sijaan, kun kärkimiehellä on viisi enemmän. Puolustajien pistepörssissä Valtteri Kemiläinen on kuudentena tehoin 7+18=25. Malivahdeista Christian Heljangolla on 41 pelattua peliä, Niklas Bäckströmillä 10, ja tiistaina Liigan tilastokirjoihin nimensä piirsi ensimmäistä kertaa myös Miroslav Svoboda, ei tosin pelaavana maalivahtina.

TPS:n pistekärki on 15+20=35 kerännyt Oula Palve. Häntä yhden maalin enemmän on iskenyt Zach Budish. Pakeista Ilkka Heikkinen on tehnyt 6+24=30 ja on pakkipörssin neljäntenä. Maalivahdeista Rasmus Tirrosella on 26 pelattua peliä, Henrik Haukelandilla 21 ja kävipä yhden pelin torjumassa myös lainamies Julius Pohjanoksa.

Alkuviikon pelissään Tapparalla oli pieniä kokoonpano-ongelmia varsinkin puolustuspäässä, kun sairaslistalla olleiden Otso Rantakarin ja Juho Rautasen lisäksi sivussa olivat Ben Blood ja Veli-Matti Vittasmäki. Heistä ainakin Blood on poissa perjantainakin. Hyökkääjistä sivussa tiistaina olivat Tomáš Záborský, Matias Lehtonen ja Sami Moilanen. Myös TPS:llä oli keskiviikkona poissa kovia nimiä: Ilari Filppula, Otto Nieminen, Santeri Lukka ja Hannu Kuru. Plus tietysti myös Lauri Korpikoski, joka ei vieläkään ole kauttaan aloittanut.

Kuvat: Miikka Jääskeläinen

Hakametsässä perjantaina

Ottelun alkamisaika:
18:30

Hallin ovet auki:
17:30

Lipunmyynti auki:
17:00

Tapparan toimisto auki:
9-16

Hanki liput ennakkoon Ticketmasterista!

Alkulämmittelyssä Tapparalla päällään Saarioisten pizzapaidat !

C-päädyssä Restelin Happy Hour ennen peliä ja pelin jälkeen! Matsin jälkeen myös vähän jälkilöyhyttelyä mm. pelaajahaastattelun kera.

3000 nopeinta nappaa mukaansa myös Saarioisten jakaman pizzan kotiin lähtiessään!

Uusimmat

Suosituimmat