fbpx

Keskiviikkona Hakametsässä jaetaan taas liigapisteitä klo 18.30

Otteluraportin tarjoaa:
Tappara
Sport
ke 27.2. klo 18:30

Huom! Aamulehdessä olleeseen mainokseen oli lipsahtanut väärät kellonajat. Ottelu alkaa normaaliin arkitapaan klo 18.30 ja hallin ovet aukeavat klo 17.30!

Runkosarjaa on jäljellä enää kolmisen viikkoa. Tappara menee varmuudella pudotuspeleihin, mutta yksityiskohdat ovat vielä auki. Keskiviikkona Hakametsään vieraaksi tulevalla Sportilla taas alkaa olla jo tukalat paikat. Sen playoff-paikkaa ei pelasta enää välttämättä edes jatkuva voittaminen.

Sportilla on jäljellä kuusi runkosarjaottelua ja matkaa kymmenenteen sijaan ja samalla viimeiseen pudotuspelipaikkaan on matkaa kahdeksan pistettä. Lähimmät takaa-ajettavat JYP ja SaiPa ovat vieläpä viime aikoina keränneet pisteitä parempaan tahtiin kuin Sport, joten monen asian on muututtava, että Vaasassa nähtäisiin playoff-kevät. Sen enempää hävittävää Sportilla ei kuitenkaan tässä vaiheessa ole: ei muuta kuin all-in, mahdollisimman paljon voittoja pisteitä ja lopuksi katsotaan, mihin se sitten riitti!

Tapparalla puolestaan on ihan hyvä paikka edelleen elätellä toiveita runkosarjan kakkossijasta, vaikka TPS onkin kolme pistettä edellä ja vieläpä pelin vähemmän pelanneena. Pisteitä on kuitenkin jaossa vielä pyöreästi parikymmentä, niin mitä tahansa voi vielä tapahtua. Taaksepäin Tapparalla on puskuria kuusi pistettä ja peli enemmän pelattavana.

Kirvesrinnat ovat voittaneet nyt kolme viimeisintä otteluaan. Ensin kaatui KalPa, sitten Ilves ja viimeksi lauantaina Hakametsässä kukistui SaiPa puhtaasti 5-0. Sportilla puolestaan viiteen viime peliinsä mahtuu vain yksi voitto ja sekin vasta jatkoajalla HIFK:sta. Viimeksi perjantaina se hävisi kotonaan HPK:lle 1-2.

Keskinäisiä pelejäkin Tapparajlla ja Sportilla on ennestään jo viisi. Tappara on voittanut niistä neljä, joista yhden jatkoajalla. Sportilla on yksi jatkoaikavoitto. Tampereen-pelit ovat päättyneet kotijoukkueen eduksi 3-0 ja 3-1.


Ben Blood oli viimeksi tehopelaaja näiden joukkueiden kohdatessa.

Tomáš Záborský laukoi lauantaina hattutempun, mutta on Tapparassa vasta neljänneksi paras pistemies edellään maaliykkönen Niko Ojamäki (20 osumaa), Jan-Mikael Järvinen ja koko Liigan pistepörssistä kamppaileva Kristian Kuusela 49 tehopisteellään. Pörssin kärkisijaan on vain yksi piste. Valtteri Kemiläisen 28 pistettä on pakeista eniten. Christian Heljanko piti lauantaina nollan, mutta myös Niklas Bäckströmille on viime peleissä liiennyt hyvin peliaikaa.

Sportilla pistekärki on Antti Kalapudas, 43 pistettä. Roope Talajalla on eniten maaleja joukkueesta, 19. Pakeista tehokkain on 29 pinnan Tony Sund. Maalissa Mika Järvinen ja Sami Aittokallio ovat pelanneet melkein puoliksi. Aleksi Ainali, Brody Sutter ja Colby Robak olivat ainakin vielä viikonloppuna loukkaantuneiden kirjoissa.

Tapparasta loukkaantuneina poissa lauantaina olivat Otso Rantakari ja Matias Lehtonen.

Kuvat: Miikka Jääskeläinen