Tiistai 25.2. 18:30 VS.

Kirvesrinnat pelaavat perjantaina Raumalla

Perjantai 20.9. 18:30 VS.

Viikon toisessa vieraspelissään Tappara pelaa Raumalla, jossa vastassa on Lukko. Harjoituspelissä kuukausi sitten nämä kaksi ottivatkin jo vähän tuntumaa toisiinsa. Silloin Lukko voitti maalein 3-2.

Siitä on tultu eteenpäin ajallisesti vain se neljä viikkoa mutta jääkiekkoilullisesti paljon pidemmälle. Champions Hockey League ehti alkaa ja kotimaista Liigaakin on pelattu jo viikon verran. Sekä Lukolla että Tapparalla on nyt takana kolme Liiga-peliä; molemmille perjantaina on kyse myös viikon toisesta pelistä keskiviikkomatsin jälkeen.

Lukko pelasi keskiviikkona Lahdessa ja voitti siellä Pelicansin voittolaukauskilpailun jälkeen 2-1. Sitä ennen Lukko ehti ottaa kolme pistettä kotivoitolla Ilveksestä, mutta tuota viittä pistettä enempää ei ole, sillä sarjan avauspeli toi tappion Ässiä vastaan.

Joukkueilla onkin melko hyvin vertailukelpoiset ottelut tähän mennessä, sillä Tapparakin on kohdannut Ilveksen ja Ässät ja ottanut niistä kummastakin voiton, viimeksi keskiviikkona Porissa Ässistä 5-0. Kun kirvesrintojen kolmaskin peli JYPiä vastaan päättyi voittoon jatkoajalla, Tappara on liigakärjessä kahdeksalla pisteellään.

Tappara on kolmessa pelissään tehnyt peräti 14 maalia. Se näkyy luonnollisesti myös henkilökohtaisissa pistesaldoissa: Tappara miehittää liigan pistepörssin kärkikolmikon, kun Niko Ojamäellä on 2+4 ja Anton Levtchillä ja Valtteri Kemiläisellä 1+4 kummallakin. Kristian Kuusela ja Charles Bertrand mahtuvat hekin top-kymppiin, joten puolet kärkikymmeniköstä on kirvesrintoja!

Lukko on tehnyt seitsemän maalia ja niistä yksi on lisätty vl-kisasta, joten henkilökohtaisia maaleja on vasta kuusi ja niillä neljä tekijää. Ponthus Westerholm ja Linus Nyman ovat osuneet kahdesti kumpikin, Kristian Pospisil ja Jonne Tammela kerran mieheen. Vl-kisan maalillaan ratkaissut puolustaja Robin Press on kerännyt kolme syöttöpistettä.

Maalissa Oskari Setänen on pelannut kaikki kolme Lukon matsia, toisena veskarina on ollut Lassi Lehtinen. Tapparalla Christian Heljanko pelasi kaksi ensimmäistä peliä, ja Michael Garteig kävi Porissa pelaamassa nollapelin ensimmäisessä liigapelissään.

Jarkko Malinen, Olavi Vauhkonen ja Toni Utunen ovat ainakin tämän viikon peleistä sivussa.

Kuvat: Arno Hämäläinen


Ottelukooste

Lehdistötilaisuus