Lauantaina Lahdessa iltalätkää

Lauantai 2.2. 18:30 VS.

Lauantaina pelataan taas eli vedetään kunnon kahden matsin viikonloppu. Lahdessa kohtaavat perjantaina hävinneet Pelicans ja Tappara. Pelicans pelasi perjantaina Hämeenlinnassa ja hävisi 3-5. Tappara puolestaan otti paikallispelissä Ilvekseltä nenään 1-4.

Sarjataulukossakin joukkueet ovat lähes peräkkäin, Tappara toisena ja Pelicans neljäntenä. Kun joukkueiden välillä on piste-eroa vain seitsemän pistettä, niin lauantaina on edessä varsin tärkeä ottelu ihan loppusijoituksiakin ajatellen.

Peli on joukkueiden neljäs kohtaaminen tällä kaudella. Tappara voitti kaksi ensimmäistä 5-1 ja 3-1, mutta Pelicans vei viimeisimmän maalein 3-2.

Joukkueiden kultakypärätkin ovat lähes tasoissa. Koko Liigan pistepörssissä kuudentena olevalla Pelicansin Hynek Zohornalla on koossa 14+24=48 pistettä. Tapparan Kristian Kuusela pistää yhdellä maalilla, yhdellä maalisyötöllä ja kahdella pistepörssisijalla paremmaksi. Zohorna on myös joukkueensa paras maalintekijä. Tapparasta Niko Ojamäki on iskenyt 19 osumaa.

Perjantaina Pelicansilla maalissa torjui Jakub Škarek ja Tapparalla Christian Heljanko. Pelicansissa Juho Olkinuora on kuitenkin joukkueen enemmän pelannut maalivahti. Tapparan toinen maalivahti on Niklas Bäckström.

Pelicansin sairaslistalle oli perjantaina kirjattu hyökkääjät Niko Kivelä, Aleksandr Shtshemerov ja Jonne Jantunen. Tapparalta puuttuivat Jarkko Malinen, Jere Karjalainen, Juho Rautanen ja Elias Fälth. Pelicans hankki juuri takalinjoilleen viime kaudellakin pelanneen Jordan Rowleyn. Perjantain peruina huomenna pelikiellossa taitaa olla päävalmentaja Ville Nieminen.

Ottelu Lahdessa alkaa lauantaille poikkeuksellisesti vasta klo 18.30.

Kuva: Saana Hakala