Perjantai 7.8. 08:45 VS.

Lukko on kolmen pelin viikon ensimmäinen vastus

Keskiviikko 26.9. 18:30 VS.

Tapparan kauden ensimmäinen kolmen ottelun viikko käynnistyy keskiviikkona kotiottelulla Rauman Lukkoa vastaan. Kumpikin joukkue on aloittanut Liigan toivottua ja odotettua vaisummin: Tappara nappasi ensimmäisen voittonsa edellisessä pelissä, Lukolla se ensimmäinen voitto on vielä kokonaan ottamatta.

Lukko sai kauden avauspelissä Ässiltä yhden pisteen, mutta sen jälkeen kolme seuraavaa eivät ole tuottaneet lainkaan pisteitä. Suorat tappiot ovat tulleet Pelicansille, KalPalle ja Ilvekselle. Sarjataulukossa se tietää 4-5 pelatun ottelun jälkeen viimeistä sijaa.

Paljon paremmaksi ei laita Tapparakaan, joka on kolmanneksi viimeisenä hävittyään kolme ensimmäistä peliään ennen kuin viime lauantaina nappasi vihdoin täyden pistepotin Pelicansilta. Sekin tuli vasta viimeisen erän onnistuneen pelaamisen kautta, joten 60 minuutin hyvää peliä ei vielä ole nähty.

Lukolla on toistaiseksi pettänyt vähän kaikki, mutta ylivoimalla se on kuitenkin saanut tehtyä viisi maalia. Kolikon kääntöpuolella on sitten ainoastaan yksi tasaviisikoin tehty maali neljässä pelissä. Tapparan murheenkryyninä taas ovat olleet erikoistilanteet, joissa se on koko Liigan heikoin joukkue tässä vaiheessa kautta. Se on onnistunut tekemään vain yhden ylivoimamaalin 14 yrityksestä, ja toiseen suuntaan se on onnistunut tappamaan vain neljä yhdeksästä alivoimastaan. Neljän pelin otanta totta kai on vielä pieni ja jäljellä vielä 56 ottelua aikaa kolminkertaistaa yv-tehokkuusprosentti ja tuplata av-tehokkuusprosentti.

Raumalla rakennetaan taas uutta, vaikka valmentaja Pekka Virta jatkaakin. Joukkueessa on uusi maalivahti ja pari uutta kentällistä kenttäpelaajia, ja kun uusista miehistä valtaosa tulee kotimaan Liigan ulkopuolelta, niin sopeutumista varmasti riittää. Liigasta Lukkoon siirtyivät maalivahti Oskari Setänen ja sentteri Tapio Laakso. Uusista puolustajista Mark Auk tulee Yhdysvaltain yliopistosarjasta ja Jakub Krejcik Tšekistä. Hyökkääjätulokkaista Justin Danforth tulee Pohjois-Amerikan ECHL:stä, Brandon DeFazio KHL:stä, Andrew Gordon Ruotsista ja kotimainen Linus Nymankin Kanadan juniorisarjasta.

Näistä uusista DeFazio ja Danforth ovat päässeet maalintekoon Liigassa. Lukon tehokkaimmat ovat kuitenkin vanhat tutut Janne Keränen (2+2) ja Arttu Ilomäki (1+3). Maalivahdeista Oskari Setänen on aloittanut kaikki pelit, ja Lassi Lehtinen tuli yhden masentavan alun jälkeen kentälle ja pelasi reilut 50 minuuttia.

Tapparasta uutena miehenä kultakypärän päähänsä huomenna laittaa Tomáš Záborský, joka viime lauantain neljän tehopisteen illan jälkeen on koonnut nyt 1+4. Neljässä pisteessä maalisyötöillä on Jan-Mikael Järvinen, ja kolmessa tehdyssä maalissa Niko Ojamäki. Maalissa Christian Heljanko on aloittanut kaikki pelit, ja Niklas Bäckström kävi välillä Kouvolassa pelaamassa noin puolen pelin verran.

Kirvesrintojen kokoonpanosta sivussa koko Liigan alun ajan ovat olleet puolustaja Tuukka Mäntylä ja Jere Karjalainen. Viime pelissä väärän taklauksen alle jäänyt Juho Rautanen liittyy tuohon poissa olijoiden joukkoon. Lukolta Ville Vahalahti ja Simo-Pekka Riikola eivät vielä ole päässeet kauttaan aloittamaan. Verkkolehti Kiekko-Areenan mukaan keskiviikon Tampereen-reissulta jäävät sivuun myös kokeneimmat pakit Janne Niskala ja Jyri Marttinen, ja tilalle nostetaan ensimmäisiin liigapeleihinsä Ville Heinola ja Antti Palojärvi.

Tero Aalto (Kuvat: Miikka Jääskeläinen)


Hakametsässä keskiviikkona

Ottelun alkamisaika:
18:30

Hallin ovet auki:
17:30

Lipunmyynti auki:
17:00

Tapparan toimisto auki:
9-16

Hanki liput ennakkoon Ticketmasterista!