Tiistai 25.2. 18:30 VS.

Paikallispelin aika!

Perjantai 25.10. 18:30 VS.

Paikallispeli kerran kuukaudessa tekee poikaa ja nyt on taas sellaisen aika. Tappara ja Ilves kohtasivat syyskuussa kertaalleen ja silloin Tappara oli parempi. Viisi keskinäistä koitosta on vielä jäljellä, niistä ensimmäinen huomenna perjantaina. Tällä kertaa isännöintivuorossa on Tappara.

Tappara teki Liigan uuden ennätyksenkin keskiviikkona, kun se pelasi kauden 15:nnen pelinsä ja otti siitäkin edelleen sarjapisteitä. Kauden alusta laskettuna se on historiallisen pitkä pisteputki. Kun mukana on lisäksi vain yksi tasapelipisteen tuonut voittolaukauskisatappio ja kaikki muut ovat voittoja, niin pitäähän se nyt jokaisen myöntää, että erittäin hyvin on mennyt! Tosin sarjataulukossa tälläkään suorituksella ei ole mitään mahtikaulaa saatu revittyä, kun eräskin Kärpät suorittaa lähes yhtä hyvin, vaikka Tapparalle onkin hävinnyt.

Ykkösenä Tappara siis on, 15 peliä ja 39 sarjapistettä. Valmentajaa vaihtamaankin jo joutunut Ilves on pelannut yhden pelin vähemmän, kerännyt 16 pistettä ja on taulukossa sijalla 13, siis playoff-paikkojen ulkopuolella. Mutta tokihan vasta neljäsosa runkosarjaa on pelattu. Ennen valmentajan vaihdosta Ilves voitti yhden seitsemästä ensimmäisestä pelistään; Jouko Myrrän alaisuudessa seitsemästä pelistä neljä on päättynyt voittoon.

Viimeisin peli Ilveksellä on viime lauantaina Hakametsässä pelattu Lukko-peli, jonka raumalaiset voittivat voittolaukauskisassa 3-2. Sen jälkeen Ilves on keskittynyt kohti perjantaina paikallista, kun taas Tappara pelasi keskiviikkona Hakametsässä pikkuisen päänäytöstä edeltävältä kenraaliharjoitukselta vaikuttaneen Sport-pelin, jonka voitti jatkoajalla 3-2.

Kauden aiemmissa keskinäisissä peleissä Tappara voitti siis liiga-avauksessa maalein 5-4. Harjoituspelissä Tampere Cupissa Ilves puolestaan onnistui ensimmäistä kertaa mihin tahansa kymmeneen peliin ottamaan voiton Tapparasta.

Ilves-kapteeni Eemeli Suomi johtaa joukkojaan edestäpäin, sillä hän on koko liigan maalipörssissä ykkösenä 10 maalillaan ja kantaa joukkueensa kultakypärää 13 tehopisteellä. Robert Leinolla on piste vähemmän ja Joose Antosella kaksi pistettä vähemmän. Kauden tulokkaan tittelistä kisaava Matias Maccelli on kerännyt yhdeksän pistettä. Maalissa Lukáš Dostál on ottanut selkeästi ykkösvahdin paikkansa 10 pelatulla pelillä. Tapparaa vastaan viimeksi torjunut Ville Kolppanen on pelannut viidessä matsissa.

Kapteenin lailla johtaa myös Tapparassa Kristian Kuusela, joka on liigan pistepörssin kärki tehoin 8+12=20. Hänen ketjukaverinsa Tyler Morley (7+10) ja Charles Bertrand (9+7) ovat kakkonen ja kolmonen niin Tapparan kuin koko sarjankin pörssissä. Valtteri Kemiläinen johtaa pakkien pistepörssiä. Maalissa Michael Garteig on torjuntatilastoissa ykkösenä. Hän on vuorotellut vastuussa Christian Heljangon kanssa, joka torjui keskiviikkona ja ensimmäisessä paikallispelissäkin.

Ilveksestä Aleksi Elorinne ja Oskari Laaksonen ovat olleet loukkaantuneena. Tapparan pitkäaikaispotilaista Olavi Vauhkosesta, Jarkko Malisesta ja Toni Utusesta viimeksi mainittu on jo päivittäisessä tarkkailussa ja lähellä kauden ensimmäistä peliään Liigassa. Tuukka Mäntylällä on nyt vuorossa neljäs pelikielto-ottelu kaikkiaan seitsemästä.

Kuvat: Arno Hämäläinen


Hakametsässä perjantaina

Ottelun alkamisaika:
18:30

Hallin ovet auki:
17:30

Lipunmyynti auki:
17:00

Tapparan toimisto auki:
9-16

Hanki liput ennakkoon Ticketmasterista!

Huom! Jäähallin AD-kulma on katkaistu kulkemiselta yksityistilaisuuden vuoksi. Samoin tuo AD-ulko-ovi (pikkuhallin kulma) on avoinna vain yksityistilaisuuden lipun haltijoille.

Restelin Happy Hour C-päädyssä ennen peliä!

Restelin Happy Hour C-päädyssä myös pelin jälkeen, mukana myös ohjelmaa, pelaajahaastattelu ja ruokatarjouksia!

Ottelukooste

Lehdistötilaisuus