Tiistai 25.2. 18:30 VS.

Seuraava vieraspaikkakunta Turku

Perjantai 5.1. 18:30 VS.

Tappara on vuodenvaihteen molemmin puolin kiertänyt pitkin Suomea pelaamatta välillä kertaakaan kotihallissaan. On käyty Oulu, Rauma, viimeksi Jyväskylä, ja nyt seuraavana on vuorossa vielä Turku. Ja edelleen jatketaan kovia kärkimatseja.

Tällä kertaa vastakkain on sarjakakkonen TPS ja sitä neljä pistettä perässä kolmantena oleva Tappara. Erittäin isoista sarjapisteistä perjantaina siis taas on kyse.

TPS on ollut Tapparalle viime vuosien pahin vastustaja. Tällä kaudella TPS on kaatanut kirvesrinnat kahdesti, 6-2 Turussa ja 3-2 Tampereella. Kun otetaan kaksi edellistäkin kautta mukaan, niin Tappara on hävinnyt TPS:lle kahdeksan kertaa kymmenessä pelissä, niistä kaksi voittolaukauskilpailun jälkeen. Voittoja Tapparalla on vain kaksi, ne kumpikin Turussa.

Kumpikin joukkue hävisi edellisen pelinsä niukasti ja vähämaalisesti. TPS hävisi Helsingissä HIFK:lle 1-2, mutta se oli sille ensimmäinen tappio seitsemän ottelun voittoputken jälkeen. Tappara hävisi Jyväskylässä JYPille 0-1, mikä oli sille toinen kerta viimeiseen 12 peliin, kun se jäi ilman sarjapisteitä. Kumpikin varsinaisen peliajan tappio on tullut peleissä, missä kirvesrinnat eivät ole tehneet maaliakaan.

TPS:n Tomi Kallio on Liigan pistepörssissä toisella sijalla tehoin 11+27=38, neljä pistetä Kärppien Julius Junttilan perässä. Seuraavina turkulaispörssissä ovat Ilari Filppula (2+24=26) sekä joukkueen paras maalintekijä ja hiljattain Liigan kaikkien aikojen tehokkaimmaksi ulkomaalaispelaajaksi noussut Eric Perrin (15+10=25). Maalissa ykkösvahti on Oskari Setänen kakkosenaan 13 peliä pelannut Rasmus Tirronen.

Tapparan paras pistemies on Kristian Kuusela pistein 6+12=28. Ykkösmaalintekijänä ja pistepörssin kakkosena on 15 maalia tehnyt ja yhteensä 21 pistettä kerännyt Jere Karjalainen. Otso Rantakari ja Otto Rauhala ovat 20 pisteessä. Karjalaisen lisäksi vain Jukka Peltola on yltänyt 10 maaliin, kun TPS:llä kympin rikkoneita on neljä. Tapparan ykkösvaihtoehto maaliin on Dominik Hrachovina, kun Christian Heljangolla on pelattuna kahdeksan ottelua.

Nämä kaksi joukkuetta ovat muuten kärjessä Liigan ylivoimatilastossa. TPS on ykkönen 23,24 prosentin teholla tehdyillä 33 ylivoimamaalillaan, Tappara toinen prosentin kymmenyksen tehottomampana viisi yv-maalia vähemmän tehneenä. Eroa joukkueille tulee siinä, että TPS on Liigan toiseksi eniten ylivoimalle päässyt joukkue, kun taas Tapparaa harvemmin ylivoimalle on päässyt vain Ässät.

Tero Aalto (Kuvat: Saana Hakala)