Perjantai 7.8. 08:45 VS.

Sport avaa kolmen pelin viikon

Tiistai 17.10. 18:30 VS.

Tapparalla on edessä kova kolmen pelin viikko, mutta silti vain kaksi vastustajaa. Välissä isännöidään Ilvestä, mutta sen molemmin puolin vastassa on sama Vaasan Sport. Ensimmäinen Sport-kohtaamisista on tiistaina Hakametsässä.

Itse asiassa ihan ensimmäinen Hakametsän Sport-kohtaaminen tämä ei edes ole, sillä muutama viikko sitten joukkueet toisensa Tampereella jo kohtasivat. Maaleja nähtiin paljon, lopulta Tappara voitti Jukka Peltolan tekemällä jatkoaikamaalilla 5-4.

Sen pelin jälkeen on pelattu seitsemisen peliä lisää. Sarjataulukossa tilanne on kääntynyt sellaiseksi, että Tappara on nyt kuudentena ja Sport sijalla 11. Piste-eroa näillä kahdella on vain neljä. Tapparan seuraava etappi ylempänä olisi neljäs sija, johon matkaa on viisi pistettä.

Kummallakin joukkueella on edellinen peli viikonlopulta. Tappara pelasi sekä perjantaina että lauantaina, voitti ensin Kärpät mutta hävisi lauantaina KooKoolle Kouvolassa jatkoajalla 3-4. Se on nyt kerännyt sarjapisteitä neljästä pelistä peräkkäin. Sportilla puolestaan on neljästä viime pelistään vain yksi piste. Viikonlopun peleissään se hävisi perjantaina HPK:lle ja sunnuntaina kotonaan JYPille 2-4.

Tapparalla nollat särkyy pikkuhiljaa

Tapparan alkukausi tehtyjen maalien ja monen pelaajan henkilökohtaisten tehotilastojen suhteen ei ole ollut ihan odotettu, mutta pikkuhiljaa pistetili alkaa karttua niin joukkueella kuin yksilölläkin. Viikonloppuna Niko Ojamäki ja Jere Karjalainen pääsivät ulos nollakerhosta.

Kirvesrinnoissa on kolme yhdeksän pinnan pelaajaa. Kärjessä on maalikärki Jukka Peltola, jonka pisteet muodostuvat pluslaskusta 7+2. Käänteisesti luvut ovat Mikko Lehtosella ja Kristian Kuuselalla. Maalissa Dominik Hrachovina on edelleen koko liigankin tilastoykkönen pelattuaan yksin kaikki Tappara-molarien peliminuutit.

Sportin ulkomaalaishankinta Michael Parks on koko Liigan pistepörssissä kolmantena lukemin 8+7=15. Parastakin kirvesrintaa enemmän pisteitä ovat tehneet myös puolustaja Joni Tuulola (3+9=12) sekä Markus Nenonen (7+4=11) ja Ville Viitaluoma (2+8=10). Maalissa Mika Järvinen on pelannut 13 matsia, ensimmäinen Tappara-peli mukaan lukien, kun kakkosella Rasmus Rinteellä on kaksi peliä.

Tapparalla ei ole loukkaantumishuolia, mutta Sebastian Repo on tätä kirjoitettaessa kurinpidon tutkinnan alla KooKoo-pelin taklauksestaan. Sportista Markus Kankaanperä kärsii edelleen kuukausi sitten saamaansa peräti 12 ottelun pelikieltoaan.

Tero Aalto (Kuvat: Mika Kylmäniemi)


Hallissa tiistaina

Ottelun alkamisaika:
18:30

Hallin ovet auki:
17:30

Lipunmyynti auki:
17:00

Tapparan toimisto auki:
9:00-16:00

Hanki liput ennakkoon Ticketmasterista!

SiipiTiistai! Lippu E-katsomoon ja 12 kpl siipiä hallin Siipikellarista yhteensä vain 19 euroa. Siipilippuja saatavissa vain Tapparan toimistolta ja jäähallilta.