Perjantai 7.8. 08:45 VS.

Syyskuun kovin kärkikamppailu: Tappara-Kärpät

Tiistai 24.9. 18:30 VS.

Tiistaina Hakametsässä on syyskuun kovin ottelu, kun Liigan kaksi voittamatonta joukkuetta ottaa yhteen ja katsoo, kumpi jatkaa edelleen ilman tappioita. Viiden pelin jälkeen Tappara on kärjessä 14 pisteellä, Kärpät toisena yhden pisteen vähemmän keränneenä.

Kumpikin joukkue on pelannut viisi ottelua ja voittanut ne kaiki. Ero pisteissä tulee siinä, että Tappara on joutunut hakemaan voitoistaan yhden jatkoajan kautta, Kärpät kaksi. Tappara on ottanut voittonsa Ilveksestä, JYPistä (ja), Ässistä, Lukosta ja SaiPasta. Kärppien uhreja ovat olleet HPK, Sport, Jukurit (ja), Ilves ja JYP (ja). Molemmilla on myös sama kahden kotipelin ja kolmen vieraspelin saldo ja edellinen peli lauantailta.

Viime kauden hopeajoukkue Kärpät menetti ison tukun kovia pelimiehiä, mutta on niitä osattu myös paikata. Isoin nimi koko Liigassa on tietysti Jesse Puljujärven paluu Ouluun epäonnistuneen Edmontonin-keikan jälkeen. Myös toinen viime kaudella NHL:ää pelannut ja keväällä maailmanmestaruudenkin voittanut Juho Lammikko on nyt Kärpissä. Kokenut Janne Pesonen on tehnyt paluumuuton, ja AHL:stä on vahvistuksiksi hankittu slovakkimaalivahti Patrik Rybár ja ruotsalaispakki Ludwig Byström.

Puljujärvi on aloittanut Kärppä-nipusta tehokkaimmin, 1+4=5 pistettä. Otto Karvinen on tehnyt kolme maalia ja ainoa toinen enemmän kuin yhden maalin tehnyt on kahden maalin mies Pesonen. Maalissa nuori Justus Annunen on toistaiseksi pelannut enemmän pelejä kuin Rybár. Annunen pelasi myös lauantain pelin.

Kenties merkillepantavin tilastollinen seikka Kärppien alkukaudessa on joukkueen alivoimapeli. Viisi ottelua, 20 kertaa ja yhteensä 41 minuuttia alivoimaa eikä yhtään päästettyä maalia! Sen rikkominen olisi Tapparaltakin jo jonkinlainen saavutus.

Alkukauden perusteella Tapparalla riittää aseita rikkoa jopa Kärppien alivoimanolla, jos vaan tilaisuuksia on tarjolla. Liigan pistepörssin seitsemän parhaan joukossa on peräti kuusi Tapparan pelaajaa, sijat 1-3 sekä 5-7. Kristian Kuusela johtaa niin piste- kuin maalipörssiäkin viidellä osumallaan ja yhteensä kahdeksalla pisteellä. Anton Levtchikin on kahdeksassa pisteessä (1+7), Niko Ojamäki seitsemässä, puolustajien pisteykkönen Valtteri Kemiläinen niin ikään seitsemässä pisteessä, Charles Bertrand ja Tyler Morley kuudessa.

Kirvesrintojen henkilökohtaiset pistesaldot ovat seurausta ja myös syy sille, että koko joukkue on tehnyt alkukaudella hurjan määrän maaleja, viisi peliä, jokaisessa niistä neljä tai viisi tehtyä osumaa, yhteensä 22. Kärpät ja HPK ovat tehneet toiseksi eniten maaleja, mutta peräti seitsemän Tapparaa vähemmän.

Ihan ensimmäisten pelien pienten puolustushaparointien jälkeen myös kirvesrintojen alakerta on pitänyt. Maalissa viime peleissä ovat vuorotahtiin pelanneet Christian Heljanko ja Michael Garteig, jotka ovat yhteensä kolmessa viime pelissä päästäneet kaksi maalia. Viimeksi lauantaina oli Garteigin torjuntavuoro.

Kokoonpanojen suhteen Tapparalta on puuttunut miehistöstä Jarkko Malinen, Olavi Vauhkonen ja Toni Utunen. Viimeksi lauantaina myös Matias Lehtonen oli pelikiellossa, jonka lopullista pituutta ei ole vielä määritelty. Myös Kärppien Jussi Jokinen on asetettu kurinpidon tutkintaan ja kaiken loogisuuden mukaan hän on pelikiellossa ainakin tiistaina. Jasper Lindsten, Miska Humaloja ja Taneli Ronkainen ovat olleet loukkaantuneina sivussa peleistä Kärppä-leiristä.

Tiistain peli Hakametsässä pelataan Suomen Olympiakomitean lanseeraamana seurapaitapäivänä, jolloin kaikkia kehotetaan pukemaan töihin, kouluun ja menoihin oman seuran pelipaita, verkkarit tai fanipaita – tai muuten sonnustautumaan oman seuran väreihin. Ollaan mekin mukana!

Peli on myös kauden ensimmäinen siipipeli, joita Tapparan kotiotteluissa vietetään tällä kaudella kaikissa maanantain ja torstain välisissä arkipeleissä. Silloin erikoistarjouksena hallilla istumapaikka E-katsomosta ja 12 kpl satsi hotwingsejä hallin Hook-ravintolassa 25 eurolla. Näitä siipilippuja myydään ennakolta vain Tapparan toimistolla ja totta kai ennen peliä vielä jäähallilta.

Muut kuin siipiliput hommaat kätevästi Ticketmasterin verkkokaupasta.

Artikkelin pääkuva: Arno Hämäläinen


Hakametsässä tiistaina

Ottelun alkamisaika:
18:30

Hallin ovet auki:
17:30

Lipunmyynti auki:
17:00

Tapparan toimisto auki:
9-16

Hanki liput ennakkoon Ticketmasterista!

Seurapaitapäivä, väriä päälle!

Siipipeli, lippu E-katsomoon ja 12 kpl siipiä hallin Hookissa yhteensä 12 euroa. Siipiliput toimistolta tai jäähallilta (ei verkkokaupassa).

Ottelukooste

Lehdistötilaisuus