Tällä viikolla vain yksi peli: perjantaina Hakametsässä!

Perjantai 8.2. 18:30 VS.

Eurohockey Tour pyörii jälleen kerran ja Liigassa mennään puolivaloilla eteenpäin mutta mennään kuitenkin. Tapparan viikon ainoa peli pelataan perjantaina Hakametsässä. Vastaansa se saa Kouvolan KooKoon.

Tapparalle pieni pelibreikki tuli ihan hyvään paikkaan, sillä se hävisi viime viikonlopun kaksi peliään peräti yhteismaalein 2-11. Ensin tuli kuonoon Ilvekseltä ja viime lauantaina Pelicansilta peräti maalein 1-7. Sellaisiin lukemiin Tappara-leirissä ei todellakaan ole totuttu.

Huonosta viikonlopusta huolimatta sarjataulukossa sijoitus pysyi edelleen kakkosena. Tasaista tuossa kuitenkin on, sillä TPS on tasapisteissä, eikä kuuden joukosta ulos pullahtamiseenkaan ole matkaa kuin yhdeksän pistettä.

Perjantain vastuksella KooKoolla on vielä kinkkisempää, sillä se on jäänyt viimeisestäkin pudotuspelipaikasta jo 12 pisteen päähän. Se on aika paljon kirittävää, kun pelejä on jäljellä enää 13. KooKoo pelasi viimeksi keskiviikkona, jolloin se hävisi SaiPalle Lappeenrannassa 1-2. Viimeiseen kolmeentoista peliin kouvolalaiset ovat napanneet kolmen pisteen voitot vain Sportista, siltä sentään kahteen otteeseen.

Tappara ja KooKoo ovat kohdanneet kahdesti tällä kaudella. Vaikka Tappara edellisen Tampereella pelatun pelin voittikin 3-2, se ei kyllä vielä kunnolla kuitannut alkukauden murskatappiota Kouvolassa, kun Tappara sai silloin kauden ensimmäisen kylvetyksensä maalein 3-8.

Tappara on 20 maalin päässä 10000 runkosarjamaalin rajasta pääsarjahistoriassaan.

Tappara hankki keskiviikkona riveihinsä uuden puolustajan, Jukureista siirtyneen Teemu Suhosen. Tarpeeseen tuleekin, sillä Otso Rantakari on pitkään sivussa, ja ennestäänkin poissa ovat olleet Juho Rautanen ja Elias Fälth. Koko liigakauden sivussa ollut Jere Karjalainen on jo palannut joukkueharjoituksiin ja tehnee paluun pelihommiinkin piakkoin. Poissa ovat olleet myös Tomáš Záborský ja Jarkko Malinen. Perjantaina poissa on myös A-maajoukkueen mukana oleva Niko Ojamäki.

Ojamäki on ollut Tapparan paras maalintekijä 19 osumallaan, mutta kultakypärää kantaa Liigan pistepörssin nelonen Kristian Kuusela, jolla on koossa 15+25=40 pistettä. Tuon kaksikon jälkeen Tapparassa on kolme miestä 25 pisteessä, kaksi 24 pisteessä ja yksi 23 pinnassa. Otso Rantakarin 24 ja Valtteri Kemiläisen 23 pinnaa ovat pakkien kärjet. Maalissa Christian Heljanko pelasi viime viikonlopun molemmat pelit ja kokoonpanon toisena maalivahtina oli Niklas Bäckström. LeKissä hyvin voittoja torjunut Miroslav Svoboda on vielä kokeilematon kortti Liigassa.

KooKoon parhaalla maalintekijällä ja pistemiehellä Malte Strömwallilla on pisteet 19+23=42. Hän on kuitenkin vetänyt jo kymmenen peliä maaleitta. Miikka Pitkänen (35 pistettä) ja Anrei Hakulinen (34 pistettä ovat seuraavina. Pakeista eniten pisteitä on Arttu Pellillä, 16. Maalissa KooKoolla keskiviikkona torjui lainamies Niilo Halonen, varamiehenä oli Samu Perhonen.

Kouvolalaisten ykkösmaalivahti Juha Järvenpää on ollut sivussa koko alkuvuoden. Kärkihyökkääjä Hakulinen on Ojamäen lailla maajoukkueen mukana.

Kuvat: Miikka Jääskeläinen


Hakametsässä perjantaina

Ottelun alkamisaika:
18:30

Hallin ovet auki:
17:30

Lipunmyynti auki:
17:00

Tapparan toimisto auki:
9-16

Hanki liput ennakkoon Ticketmasterista!

Syäpäyhdistysten lipaskerääjiä hallissa. Käytävillä kerättävät lipastuotot menevät Taysin alueen syöpälasten ja heidän perheiden yhteiseen hyvään.

Happy Hour C-päädyssä klo 17.30-18 ja uudelleen tunnin ajan pelin päättymisen jälkeen. Pelin jälkeen myös ruokatarjouksia. AC-kulmassa pelin jälkeen ohjelmaa, mm. pelaajahaastattelu!