Perjantai 7.8. 08:45 VS.

Tappara avaa liigaviikonlopun Hakametsässä Ässien kanssa

Perjantai 11.10. 18:30 VS.

Alkuviikosta Tappara teki nopean visiitin Norjaan, jossa lisäsi pitkää voittoputkeaan yhdellä CHL-pelissä Frisk Askeria vastaan. Loppuviikko on taas pyhitetty kotimaan Liigalle kahden pelin verran. Perjantaina Hakametsässä vastassa on Porin Ässät.

Ässät onkin sillä lailla erityinen vastustaja tähän kohtaan syksyä, että se on ensimmäinen liigajoukkue, jota vastaan Tappara pelaa toistamiseen tällä kaudella. Ensimmäisen kerran joukkueet kohtasivat Porissa runkosarjan kolmannessa pelissä, silloin kirvesrinnat voittivat maalein 5-0.

Tuon pelin jälkeen kumpikin joukkue on pelannut seitsemän ottelua lisää, eli yhteensä 10. Tappara ei ole Liigassa hävinnyt vielä kertaakaan ja on CHL-pelit mukaan lukien peräti 13 ottelun voittoputkessa. Se on sarjataulukon kärjessä 29 pisteellään, kun taas Ässät on seitsemännellä sijalla 14 pistettä vähemmän keränneenä.

Tappara pelasi siis tiistaina edellisen pelinsä CHL:n puolella voittaen Norjan mestarin Frisk Askerin vieraissa 3-1. Ässät puolestaan pelasi samana päivänä liigapelin KalPaa vasten ja hävisi kotonaan 0-1. Se oli lyhyen alkukauden aikana jo neljäs kerta, kun Ässät jäi pelissä maaleitta. Se on tehnyt Liigassa vähiten maaleja, vasta 17 – vertailukohta perjantaille löytyy hyvin Tapparasta, jonka 44 tehtyä maalia on eniten koko sarjassa ja siis 2,5 kertaa enemmän kuin porilaisilla.

Ässien iso murheenkryyni tehottomuudessa on ollut ylivoimapeli. Se teki kauden ensimmäisessä ottelussa yhden ylivoimamaalin, mutta ei ole sen jälkeen onnistunut kertaakaan. Putkessa on nyt peräti 36 ylivoimamahdollisuutta ilman maalia, peliajassa täysi 60 minuutin matsi ja vähän jatkoaikaakin päälle!

Ässien kultakypärä on Peter Tiivola, joka on tehnyt 4+4 kymmenessä pelissä. Neljään tehtyyn maaliin on yltänyt myös ruotsalaisvahvistus Edwin Hedberg. Puolustajista tehokkain on ollut neljän maalisyötön Tommi Taimi. Kaikkiaan yhdeksän Ässä-pelaajaa on avannut tämän kauden maalitilinsä. Maalissa venäläinen Daniil Tarasov on torjunut kuudessa pelissä ja Sami Aittokallio neljässä – Aittokallion torjuntatilastot ovat toistaiseksi selvästi paremmat. Viimeksi Tapparaa vastaan pelasi Tarasov.

Tapparasta maalintekotilastossa on 13 pelaajaa, joista useimmin koko Liigankin osalta on osunut kapteeni Kristian Kuusela, kahdeksan kertaa. Hänellä ei kuitenkaan ole edes kultakypärää, sillä Niko Ojamäki on yhteispisteissä parempi saldolla 4+10=14. Tuon kaksikon lisäksi viisi muutakin Tappara-pelaajaa on kymmenenkin pelin jälkeen vielä yli piste-per-peli -tahdissa. Tapparankin maalivahdit ovat pelanneet 6-4 -peluutuksella, Christian Heljangolla on kuusi ja viimeksi Ässiä vastaan nollapelin torjuneella Michael Garteigilla neljä.

Tapparalla on jo pitkään ollut sivussa kolme pelaajaa. Jarkko Malisen, Olavi Vauhkosen ja Toni Utusen tilanteita tarkkaillaan koko ajan päivittäin ja paluuajankohdat lähenevät koko ajan. Ässiltä sivussa ovat olleet puolustaja Jyri Marttinen ja hyökkääjä Niko Kivelä.

Laitetaan vielä loppuun knoppitietona Ässien viimeisin varsinaisella peliajalla tullut runkosarjavoitto Tapparaa vastaan Hakametsässä: Se on joulukuulta 2012. Sen jälkeen Ässät on voittanut yhden pelin jatkoajalla ja hävinnyt 11 kertaa.

Kuvat: Jari Mäki-Kuutti


Hakametsässä perjantaina

Ottelun alkamisaika:
18:30

Hallin ovet auki:
17:30

Lipunmyynti auki:
17:00

Tapparan toimisto auki:
9-16

Hanki liput ennakkoon Ticketmasterista!

C-päädyn ravintoloissa ennen peliä Happy Hour.

C-päädyssä pelin jälkeenki Happy Hour, Restelin ruokatarjouksia sekä ohjelmaa, mm. pelaajahaastattelu.

Ottelukooste

Lehdistötilaisuus