Perjantai 7.8. 08:45 VS.

Tappara, KooKoo ja Pekka Saravo pääosassa lauantaina

Lauantai 16.9. 17:00 VS.

Lauantaina Hakametsässä nähdään juhlaottelu, kun viime kevään Suomen mestaruuteensa pitkän peliuransa päättänyt Pekka Saravo on itse liigaottelun lisäksi huomion keskipisteenä. Otteluna Hakametsässä on Tappara-KooKoo!

Saravon Peksiä muistetan totta kai jäälläkin ennen ottelua, mutta halliin kannattaa tulla ajoissa, sillä Adecco etsii  Pekalle töitä. Pekka on vahvojen huhujen mukaan lupautunut antamaan yhden työnäytteen sähkökitaran varressa hallikäytävän BD-kulmassa klo 16 alkaen. Hallin ovet aukeavat lauantaina jo klo 15.30.

Hallissa monet kioskien ja ravintoloiden hinnatkin on muovattu illan teemaan sopiviksi. Käy asioimassa ja ylläty!

Saravon mietteitä videolla:

Video: Eero Katajamäki

Illan ottelussa Tappara siis kohtaa KooKoon, joka on aloittanut Liigan hyvin. Se pelasi perjantaina kauden neljännen pelinsä ja voitti JYPin jatkoajalla 3-2. Jatkoaikavoittonsa lisäksi se on voittanut kaksi varsinaisella peliajalla ja hävinnyt yhden jatkoajalla. Se ei ole siis jäänyt ilman sarjapisteitä kertaakaan. Se on sarjan kärjessä tasapisteissä Ässien kanssa.

Saldo on kolme pistettä parempi kuin Tapparalla, joka on voittanut kaksi ja hävinnyt yhden. Tapparan viimeisin peli päättyi tiistaina kotivoittoon KalPasta 1-0.

Viime kauden keskinäisissä peleissä Tappara voitti kolme (yhden vl-kisassa) ja KooKoo yhden.

KooKoossa kolme uutta pelaajaa Ilveksestä

Myös KooKoossa on tapahtunut paljon pelaajavaihtoa viime kauden jälkeen. Tähän otteluun kaikkien mielenkiintoisin siirto on tottakai edelliskaudet Kouvolassa pelanneen Mikko Lehtosen esiintyminen nyt Tappara-paidassa – vaikka HV71:n kautta Tampereelle tulikin.

Muita nimekkäitä menetyksiä kouvolalaisryhmään viime kauden jälkeen olivat mm. Josh Green, Juha-Pekka Haataja, Terry Broadhurst, Oscar Eklund, Mikko Jokela ja Leland Irving.

Uusia KooKoo-pelaajia ovat puolustajat Ville Järvinen (Ilves) Jyri Niemi (Ilves), Jake Newton (CZE), Emil Kristensen (SWE) ja Henrik Forsberg (HPK) sekä hyökkääjät Michael Keränen (Ilves,) Siim Liivik (SWE), Patrick Björkstrand (AHL), Toni Kähkönen (Kärpät), Tomi Leivo (SaiPa), Miikka Pitkänen (KalPa), Eetu Pöysti (KHL) ja Ville Vainikainen (SaiPa).

Tehokkaimmin kauden KooKoosta ovat aloittaneet Miikka Pitkänen ja Toni Kähkönen, joilla on kasassa 2+3. Viidessä pisteessä (1+4) ovat myös Anrei Hakulinen ja Patrick Björkstrand. Eero Savilahti on avauskierroksen hattutemppunsa ansiosta joukkueen paras maalintekijä. Juha Järvenpää on pelannut maalissa kaikki kolme ottelua. Joukkueen toinen maalivahti on Samu Perhonen.

Michael Keränen on ollut sivussa avauskierroksella saamansa kovan taklauksen jälkeen.

Niko Mikkola jatkaa NHL-leirillä

Tappara on aloittanut kauden peluuttamalla samoja miehiä kaikissa peleissä, kolmanteen peliin ketjuja vähän vaihdellen. Jan-Mikael Järvisen kauden avaus siirtynee ensi kuun puolelle. Joona Luoto jätti tiistain pelin kesken saamansa kovan taklauksen jälkeen ja on sivussa lauantaina. Niko Mikkola on ollut alkukauden poissa NHL-leirin takia ja jatkaa vielä St. Louis Bluesin varsinaiselle leirille.

Tapparan alkukausi on kahdesta voitosta huolimatta ollut vähän tahmea hyökkäyspelin suhteen mistyä kertoo myös vain kuusi tehtyä maalia kolmessa pelissä. Jukka Peltola on ainoa kahden maalin mies. Kultakypärän painaa päähänsä 1+2 kerännyt Matti Järvinen. Heidän lisäkseen kauden maalitilinsä ovat avanneet pakit Valtteri Kemiläinen, Aleksi Salonen ja Otso Rantakari.

Maalissa Dominik Hrachovina on torjunut kaikki kolme peliä – tuloksena siis niissä kaksi nollapeliä. Joukkueen toisen maalivahdin Christian Heljangon liigadebyytti on vielä tekemättä.

Tappara-KooKoo ja Peksi Saravon juhlaottelu siis Hakametsässä huomenna! D-päätyyn liput vain Saravon pelinumeron verran eli 6 euroa. Liput Ticketmasterista!

Tero Aalto (Kuvat: Mikko Pylkkö)