Perjantai 7.8. 08:45 VS.

Tappara taas mukana juhlaseremonioissa

Perjantai 26.10. 18:30 VS.

Viikon sisään Tappara on toisen kerran mukana juhlissa, kun legendapelaajia kunnioitetaan pelinumeron jäädytyksellä. Nyt ollaan Helsingissä ja vuorossa on HIFK:n Kimmo Kuhta, jonka 9 laitetaan eläkkeelle. Sen jälkeen taistellaan taas liigapisteistä.

Kaukalossa vastakkain perjantaina ovat sarjassa seitsemäntenä oleva HIFK ja viidenneksi noussut Tappara. Tappara on pisteen edellä, mutta myös pelannut yhden ottelun enemmän.

IFK on hävinnyt kaksi viimeisintä peliään, viimeksi keskiviikkona kotonaan Pelicansille 2-4. Tapparalla puolestaan on peräkkäin viisi puhdasta voittoa Liigassa ja sinne väliin vielä pari CHL-voittoakin. Keskiviikkona Tappara otti syksyn makeimman päänahan hakemalla vierasvoiton Oulusta Kärpistä maalein 2-1.

Tällä kaudella joukkueilla ei vielä keskinäisiä otteluita ole kuin Tapparan voittama harjoitusottelu.

Tehokkaimpina pelaajina tällä kaudella IFK:lla ovat häärineet Erik Thorell ja Joonas Rask, joilla kummallakin on 6+8=14 pistettä. Puolustajista tehokkain on ollut Teemu Eronen 2+7=9. Maalivahdeista Atte Engrenillä on yhdeksän pelattua peliä, keskiviikkona pelanneella Markus Ruusulla viisi.

Tapparan Tomáš Záborský on edelleen Liigan pistepörssin kärkiviisikossa tehoin 6+10=16. Jarkko Malisella on 12 pistettä (6+6), ja Niko Ojamäki johtaa joukkueen maalitilastoa seitsemällä osumallaan. Otso Rantakari on tehokain pakki 10 pisteellä (2+8). Maalissa Christian Heljanko on aloittanut yhtä lukuun ottamatta kaikki kauden liigapelit. Hän, kuten myös toinen maalivahti Niklas Bäckström, ovat siirtyneet Tapparaan juuri IFK:sta.

Keskiviikkona loukkaantuneiden listalle helsinkiläisistä oli merkitty Thorell, Juho Keränen, Lennart Petrell, Aleksi Laakso ja lisäksi Iikka Kangasniemi on ollut pitkään sivussa. Tapparan ainoa listalla olija oli Jere Karjalainen.

Tappara on edelleen samalla keskiviikkona startanneella reissullaan, jossa Oulusta on siirrytty Helsinkiin käymättä välillä kotona. IFK-pelin jälkeen edessä onkin kauden ensimmäinen pelivapaa viikonloppu.

Kuvat: Mika Kylmäniemi