Tappara tarvitsee toisenkin kotivoiton

Sunnuntai-iltana Tappara-päivän taitokisan jälkeen Tappara tarvitsee lisää taitoa, sillä sen täytyy ottaa tähän viikonloppuun toinen pakkovoitto, jotta mahdollisuudet Champions Hockey Leaguen jatkopeleihin säilyvät vahvoina elossa. Vastassa sunnuntaina on sveitsiläinen EHC Biel-Bienne.

Viikko sitten Sveitsissä Biel-Bienne kaatoi Tapparan kirjaimellisesti “maalin pelissä”, kun se lähes viime minuutilla onnistui ylivoimapelissään ottelun ainoan kerran ja voitti 1-0. Tappara oli tuossa pelissä kuitenkin hyvin pelin päällä ja olisi voinut tai kenties jopa pitänyt voittaa se maalipaikkojen valossa, mutta Biel-Biennen maalissa ex-NHL-vahti Jonas Hiller piti joukkuettaan pystyssä ja auttoi sen kolmeen sarjapisteeseen.

Tappara-voiton lisäksi Biel-Bienne on kaatanut norjalaisen Frisk Askerin niin kotona kuin vieraissakin – perjantaina Norjassa maalein 3-2 – ja on CHL:n A-lohkon ykkösenä maksimipisteillä 9. Myös Askerissa sveitsiläiset onnistuivat voittomaalin teossa melko lopussa, tällä kertaa kaksi ja puoli minuuttia ennen täyttä aikaa.

Biel-Biennen pistekärjestä löytyy suomalaista maailmanmestarivoimaa, kun 2019-kultamitalisti Toni Rajala on kerännyt 1+1 ja 2011-kultamitalisti Anssi Salmelalla on 0+2. Yhdelläkään joukkueen pelaajista ei ole kahta maalia tehtynä tai yli kahta tehopistettä kasassa kolmen ottelun jälkeen. Maalissa Hiller on pelannut vain Tappara-pelin ja Elien Paupe on hoitanut voitot etukäteen lohkon heikoimmasta norjalaisryhmästä.

Tapparan uudet hyökkääjät tehokkaina

Tappara siis aloitti lohkopelit nihkeästi vieraissa Keski-Euroopassa häviten niin Biel-Biennelle kuin Klagenfurtille yhdellä maalilla, mutta ensimmäisessä kotipelissään perjantaina maalinteon pato murtui ja kirvesrinnat höykyttivät Klagenfurtia maalein 8-3. Kolmella sarjapisteellään se on kuitenkin edelleen vasta kolmantena lohkossa.

Charles Bertrand iski perjantaina kolme maalia ja nosti kokonaismääränsä CHL:ssä neljään. CHL-kärjessä ollaan viidellä tehdyllä maalilla. Samoin syöttöpörssin kärkeä miehitetään viidellä syöttöpisteellä ja yhtenä neljästä siihen yltäneestä on Tapparan Tyler Morley, jonka syötöistä neljä napsahti tilille perjantaina. Maalissa perjantaina torjui ensimmäisen pelinsä Michael Garteig, kun kaksi ensimmäistä matsia tolppien välissä oli Christian Heljanko.

Tapparalla on siis koossa kolme pistettä lohkossa, Biel-Biennellä yhdeksän ja niiden välissä on vielä Klagenfurt kuudella pisteellä. Kun kaksi parasta menee jatkoon ja jaossa on vielä yhdeksän pinnaa jokaiselle, niin nopeallakin silmäyksellä näkee, ettei Tapparan auta menettää enempää pisteitä.

Ottelu alkaa Hakametsässä jälleen kerran klo 19.

Kuvat: Arno Hämäläinen


Hakametsässä sunnuntaina

Ottelun alkamisaika:
19:00

Hallin ovet auki:
18:00

Lipunmyynti auki:
17:30

Tapparan toimisto auki:
ei avoinna

Hanki liput ennakkoon Ticketmasterista!

Tappara-päivä Hakametsässä jo klo 12 alkaen. Taitokisoissa liigajoukkueen pelaajat, A-nuoret, C2-juniorit sekä alumnien joukkue!

Hook-siipiravintola hallissa nyt auki.

Ulko-ovista avoinna vain lipputoimiston puoleiset ovet AC ja BC.