Lauantai 5.12. 18:30 VS.

Tapparalla jo viimeinen kotiottelu runkosarjassa

Tiistai 12.3. 18:30 VS.

Niin vähän aikaa kuin Liiga-kauden 2018-19 käynnistymisestä vasta onkaan, niin jo nyt ollaan tilanteessa, jossa edessä on runkosarjan viimeinen viikko. Tapparan viimeinen runkosarjakotiottelu on huomenna tiistaina, siinä on vastassa HIFK.

Kummallakin joukkueella on vielä panosta. Tappara on toisena, mutta se tarvitsee vielä lisäpisteitä varmistaakseen kakkossijansa. HIFK puolestaan on vielä täydessä taistelussa pitääkseen paikkansa kuuden joukossa ja välttääkseen pudotuspelien 1. kierroksen pikasarjan.

Tappara on neljä pistettä Pelicansin ja viisi pistettä TPS:n edellä. Kaikilla näillä joukkueilla on jäljellä kaksi peliä eli jaossa kuusi pistettä jokaiselle. IFK on kuudentena kaksi pistettä Lukon edellä ja vain yhden pisteen HPK:n takana. HPK:lla on jaossa enää kolme pistettä, kun taas sen kilpakumppaneilla on mahdollisuus ottaa vielä kuusi pinnaa.

Tappara on voittanut kolme edellistä peliään, viimeksi perjantaina KooKoon vieraissa 4-2. IFK ehti hävitä kaksi peliä neljän pelin voittoputkensa perään ennen kuin viime lauantaina palasi taas voittajaksi tekemällä samalla Tapparallekin palveluksen voittamalla TPS:n 4-2.

Kirvesrintojen ja punapaitojen keskinäisissä peleissä IFK on tällä kaudella ollut niskan päällä. Tapparalla on yksi kotivoitto jatkoajan jälkeen 4-3. IFK puolestaan on ottanut kaksi kotivoittoa Tapparasta 4-0 ja 3-1.

Kaksi peliä jäljellä on myös Liigan pistepörssin voittotaistossa. Tapparan Kristian Kuusela on tuossa kisassa tällä hetkellä neljäntenä tehoin 18+35=53 kaksi pistettä kärkeä perässä. Seuraavina sisäisessä pörssissä ovat Jan-Mikael Järvinen (37 pistettä), Niko Ojamäki (35), Tomáš Záborský (33) ja Valtteri Kemiläinen (31). Heistä Ojamäki on joukkueen paras maalitekijä 22 maalillaan ja Kemiläinen tehokkain puolustaja. Maalivahdeista Christian Heljanko on pelannut paljon enemmän kuin Niklas Bäckström. Viime aikoina maalivahdit ovat vuorotelleet; viimeksi torjumassa oli Heljanko.

HIFK:n kultakypärä on ruotsalainen Erik Thorell (22+24=46) seuraavina 42 pisteen Sakari Salminen ja 41 pisteen Juhani Tyrväinen. Thorellin lisäksi Iikka Kangasniemi on tehnyt 22 maalia. Pakeista tehokkain on ollut Teemu Eronen, jolla on 35 pistettä. Maalivahdeista Atte Engren on selvä ykkönen. Toinen kassari on Markus Ruusu.

Tapparalta viime pelistä loukkaantumisen takia poissa olivat pitkäaikaispotilaiden Otso Rantakarin ja Matias Lehtosen lisäksi Ben Blood, jota odotellaan kaukaloon heti takaisin. IFK:sta nuoren hyökkääjän Niklas Nordgrenin ja kokeneen puolustajan Joe Finleyn kausien kerrottiin olevan jo ohi. Lisäksi lauantaina sivussa olivat tehokkain pakki Eronen ja hyökkääjä Thomas Nykopp.

Kuvat: Miikka Jääskeläinen


Hakametsässä tiistaina

Ottelun alkamisaika:
18:30

Hallin ovet auki:
17:30

Lipunmyynti auki:
17:00

Tapparan toimisto auki:
9-16

Hanki liput ennakkoon Ticketmasterista!

Siipilippu: istumapaikka E-katsomoon ja 12 kpl siipiä hallin Hookissa, vain 25 €. Myynnissä vain Tapparan toimistolla ja jäähallilla ennen peliä.

Hallin Hookin siipitarjous kaikille: 12 kpl siipiä ja vapaavalintainen juoma yhteensä 12 €! Juomiin kuuluvat myös miedot alkoholijuomat.