fbpx

Tärkeitä pisteitä jaossa Hakametsässä keskiviikkona

Otteluraportin tarjoaa:
Tappara
HPK
ke 9.1. klo 18:30

Keskiviikkona Hakametsässä pelataan Liigaa Tapparan ja HPK:n välillä. Ennen ottelua huomion varastaa tuoreet nuoret maailmanmestarit, jotka ovat palanneet Kanadan mailta kultamitalit kaulassaan kotimaahan. Tapparasta mestarismiehiä ovat Toni Utunen ja Sami Moilanen.

Itse ottelussa vastakkain ovat joukkueet, jotka toistaiseksi tällä kaudella eivät ole oikein saaneet eroa toisiinsa. HPK voitti joukkueiden ensimmäisen pelin Hämeenlinnassa voittolaukauskisan jälkeen 2-1, Tappara toisen pelin Tampereella varsinaisella peliajalla 2-1. Tasaista ja vähämaalista on siis ollut.

37 pelatun kierroksen jälkeen joukkueet ovat ylipäätään hyvin tasaisia. Tappara on hitusen edellä kolmantena 62 pistettä keränneenä, mutta Kerho on vain neljä pistettä perässä kuudentena. Tärkeitä pisteitä on siis Hakametsässä jaossa.

Tappara on vaisun jaksonsa jälkeen päässyt taas voittoihin kiinni. Viimeksi lauantaina se voitti kotiottelussaan KalPan maalein 5-2. HPK:lla on samoin pari voittoa alla, viimeisin perjantailta, kun se kaatoi kotonaan Ässät 5-1.


Niko Ojamäki ja Niclas Lucenius ovat tarkkailun alla viime kierroksen tehojensa takia.

Kotijoukkueesta varmasti katseet kohdistuvat tavallista tarkemmin Niko Ojamäkeen, joka lauantaina iski neljä maalia ja nosti kauden kokonaissaldonsa 15:een, joilla ollaan Tapparan ykkönen ja koko Liigan vitonen. Joukkueen sisäisessä pistepörssissä kolme pinnaa edellä on 10+17=27 kerännyt Kristian Kuusela. Otso Rantakari on tehokkain pakki 19 pisteellään. Maalissa Christian Heljanko on pelannut taas 10 ottelua putkeen, Niklas Bäckströmin torjuntavuorot ovat olleet harvassa.

HPK:n Teemu Turunen on koko Liigan pistepörssissä toisena lukemin 14+23=37. Hän on myös joukkueensa paras maalintekijä. Kesken kauden joukkueeseen liittynyt Niclas Lucenius iski viimeksi Ässiä vastaan 2+3 pistettä ja hän on kerännyt yhteensä hurjat 5+10=15 pistettä pelaamissaan 17 pelissä. Pakkien tehokkain on ollut 21 pisteen Petteri Nikkilä. Maalissa Emil Larmi on ollut ykkönen, mutta hänen loukkaannuttuaan torjuntavastuussa on nyt Antti Karjalainen.

Larmin lisäksi HPK:sta loukkaantuneena on ollut hyökkääjä Janne Lahti. Tapparasta Matias Lehtonen palasi viime peliin, sivussa ovat edelleen hyökkääjistä Tomáš Záborský ja Jere Karjalainen sekä pakeista Veli-Matti Vittasmäki, joista ainakin viime mainitun paluu lähenee kova vauhtia. Aleksi Elorinne joutuu kärsimään vielä toisen ottelun saamastaan pelikiellosta.

Toni Utunen, Sami Moilanen sekä Kerhon MM-sankarit Valtteri Puustinen ja Otto Latvala tuskin näin nopeasti kisojen jälkeen hyppäävät pelihommiin joukkueissaan, mutta tottakai jotain muistamista on ennen ottelua luvassa!

Iso kuva: Saana Hakala