fbpx

Uusi vuosi käyntiin Mikkelissä

Otteluraportin tarjoaa:
Jukurit
Tappara
ke 2.1. klo 18:30

Viime viikot pitkälti vieraissa pelannut Tappara aloittaa vuoden 2019 samalla tavalla – pelaamalla vieraissa. Vuoden ensimmäinen peli pelataan Mikkelissä paikallisia Jukureita vastaan keskiviikkona vuoden toisena päivänä.

Tapparalla tosiaan on ollut tässä jakso, jossa keskiviikon Jukurit-ottelu on seitsemäs vierasottelu yhdeksän pelin aikana. Viime vuosi myös loppui kovin alavireisesti, sillä kahdeksasta viime pelistään kirvesrinnat ovat hävinneet seitsemän, niistä kuusi viimeisintä putkeen. Kolmesta viimeisimmästä tappiosta kaksi ovat kuitenkin tuoneet “tasapelipisteen” tilille. Viimeksi lauantaina Vaasassa Tappara hävisi jatkoajalla Sportille 5-6.

Pitkästä huonosta vaiheestaan huolimatta Tappara on edelleen sarjataulukossa neljäntenä, mutta moni takaa-ajava joukkue on noussut aivan kannoille. Jukurit ei vielä siinä takaa-ajosakissa ole, vaan sen sijoitus on 13, pisteitä 12 vähemmän kuin Tapparalla.

Jukurit on nyt hyvässä vireessä. Se on ottanut viidestä viime pelistään pisteitä nousujohteisesti: ensin kahdesti yksi piste, sitten kerran kaksi pistettä, ja kaksi viimeiintä ovat tuottaneet täyden kolmen pisteen potin. Viime viikonlopun peleissä kaatui Ilves 4-3 ja KooKoo 4-1.

Tappara on kuitenkin tällä kaudella ollut Jukureille paha vastus. Edellisessä Mikkelin-pelissä Tappara voitti 5-1, Hakametsässä Tapparan voittoluvut olivat 4-2.


Joukkueen tehopakeilla Rantakarilla ja Salosella oli näinkin herkkää edellisen kohtaamisen jälkeen.

Jukurien paras maalintekijä ja pistemies on 10 maalia ja yhteensä 22 pistettä tehnyt Miika Roine. Mika Partanen (19 pistettä) ja Turo Asplund (18 p) täydentävät kärkikolmikon. Puolustajista tehokkain on ollut 15 pisteen Teemu Suhonen, mutta takaa nousee kovaa vauhtia Tapparalle tuttu Aleksi Salonen, joka keräsi kauden 21 pelissään kaksi syöttöpistettä, mutta viimeisen kahdeksan pelin pisteputki on tuonut tehot 2+8 lisää!

Tapparan kultakypärä on 10+15=25 kerännyt Kristian Kuusela. Pisteissä seuraavina ovat 23 pisteen Tomáš Záborský sekä 20 pisteen Niko Ojamäki ja Jarkko Malinen. Ojamäen 11 osumaa on eniten joukkueesta. Pakeista ykkönen on 19 tehopinnan Otso Rantakari.

Maalivahtitilanne joukkueilla on suunnilleen sama. Selkeät ykköset ovat Sami Rajaniemi Jukureissa ja Christian Heljanko Tapparassa, kakkosina vastaavasti Juhana Aho ja Niklas Bäckström. Rajaniemi on pelannut molemmat Tappara-pelit, Jukureita vastaan Tappara puolestaan on käyttänyt kumpaakin maalivahtiaan voitokkaasti.

Vuoden vaihtuessa Jukureilla sairaslistalla olivat hyökkääjät Teemu Henritius, Ville Leskinen, Henri Nikkanen ja Janne Ritamäki sekä puolustaja Valtteri Hietanen. Tapparasta samalla listalla olivat hyökkääjät Jere Karjalainen, Matias Lehtonen ja Záborský sekä puolustaja Veli-Matti Vittasmäki. Tapparasta poissa ovat lisäksi nuorten MM-kisoissa olevat Toni Utunen (p) ja Sami Moilanen (h).

Sen sijaan viime pelissä väliaikaisessa pelikiellossa ollut Valtteri Kemiläinen saa nyt jo keskiviikkona pelata pelikieltonsa kärsittyään.

Kuvat: Miikka Jääskeläinen