Perjantai 21.2. 18:30 VS.

Uusi vuosi, millaiset kujeet?

Keskiviikko 3.1. 18:30 VS.

Tapparan viime vuosi päättyi synkkään kolmanteen erään Raumalla, mutta uusi vuosi voi kaiken taas mullistaa. Vuoden 2018 ensimmäinen peli pelataan edelleen vieraskaukalossa, tällä kertaa JYPiä vastaan Jyväskylässä. Kyseessä on tähän jaksoon Tapparan kolmas peräkkäinen vieraspeli eikä edes viimeinen. Vielä neljäskin vierasreissu tulee ennen seuraavaa kotipeliä.

Keskiviikkona Tapparalla on vastassa vahvavireinen JYP, joka on voittanut viisi edellistä peliään, kaksi viimeisintä vielä isoin numeroin. Se kaatoi viime perjantaina HIFK:n kotonaan 6-2 ja pisti heti lauantaina Porissa vielä paremmaksi murskaamalla Ässät 7-0. Se on noussut sarjataulukossa Tapparan perään neljänneksi, matkaa tosin vielä ennen keskiviikon peliä on seitsemän pistettä.

Tappara on siis kolmannella sijalla, viisi pistettä ykköspaikasta ja neljä pistettä kakkospaikasta perässä. Se voisi olla lähempänäkin, mutta menetti edellisessä pelissään lauantaina Lukkoa vastaan neljän maalin johtonsa kolmannessa erässä ja samalla pari sarjapistettäkin, kun hävisi sitten voittolaukauskisan jälkeen 4-5. Viimeisisistä 11 pelistään kirvesrinnat ovat olleet pisteillä 10 kertaa.

JYP ja Tappara ovat kohdanneet tällä kaudella jo neljästi, kun joukkueet arvottiin vastakkain myös Champions Hockey Leaguessa. CHL-pudotuspeleissä kumpikin voitti kotipelinsä, mutta JYP voitti omansa yhden maalin isommalla erolla ja meni jatkoon. Liigapeleissä puolestaan on mennyt toisinpäin, kun kumpikin on voittanut vietraspelinsä. JYP voitti Hakametsässä 4-3 varsinaisella peliajalla, ja Tappara Jyväskylässä 5-4 jatkoajalla.

Tappara pyrkii keskiviikkona heittämään kaukaloon uuden vahvistuksensa, viime vuoden viimeisinä tunteina hankitun kanadalaishyökkääjä Curtis Hamiltonin. Mies on paikalla ja pelikunnossa, mutta paperihommatkin pitää saada vielä maaliin.

Kristian Kuusela teki lauantaina tehot 1+2 ja nosti kauden pistemääränsä 27:een (6+21). Hän on jo vähän karkumatkalla, kun joukkueen paras maalintekijä, 15 osumaa iskenyt Jere Karjalainen, on pörssissä jo kuusi pistettä perässä. Kolmanneksi on noussut kahdessa viime pelissä maalannut puolustaja Otso Rantakari, jolla on 20 pistettä. Tapparan maalissa Dominik Hrachovina on ykkösvahti pelimäärissä, mutta viimeksi lauantaina torjui Christian Heljanko, jolle peli oli kahdeksas. Hrachovina on pelannut kaikki kauden JYP-pelit.

JYPin pisteykkönen on 13+22=35 kerännyt Antti Suomela, joka on koko Liigan pistepörsissä neljäntenä. Joukkueen paras maalintekijä on 18 kertaa osunut Juuso Puustinen. JYPillä on peräti neljä yli 30 tehopistettä tehnyttä pelaajaa, kun Tapparalla ei ole yhtäkään. JYP-vahdeista Juho Olkinuoralla on 23 ottelua Eetu Laurikaisen 14:ää vastaan.

Tero Aalto (Kuvat: Mika Kylmäniemi)