fbpx

Jussi Tapola siirtyy väliaikaisesti Kiinaan

Uutiset tarjoaa:

Tapparan urheilu- ja kehitysjohtaja Jussi Tapola jää väliaikaisesti pois toimestaan ja siirtyy yhden pelikauden ajaksi kiinalaisen jääkiekkojoukkueen päävalmentajaksi ja Kiinan jääkiekkoliiton palvelukseen. Tappara ja Tapola ovat samanaikaisesti sopineet, että Tapola palaa urheilu- ja kehitysjohtajan tehtäviin 1.5.2019 lukien.

– Olen ollut valmistelemassa Tapparan urheilustrategian toteutusta kaudella 2016-2017 ja johtanut sen toteuttamista koko kuluvan kauden ajan. Käytännössä työni on ollut seuramme urheilutoiminnan kehittämistä ja kauden 2018-2019 valmistelua. Junioriorganisaatioon on ensi kaudeksi saatu rekrytoitua uusia henkilöitä kenttätyöhön, mikä on olennainen osa urheilustrategiaamme. Tapparan urheilustrategia on edennyt kaikin tavoin suunnitellusti. Tämän hetken tilanteemme on olennaisesti vaikuttanut siihen, että olen pyytänyt Tapparalta lupaa siirtyä yhden kauden ajaksi valmentamaan ja organisoimaan kiinalaista jääkiekkoa. Uskon, että tästä toimestani on myös myöhemmin Tapparalle merkittävää hyötyä, kun palaan takaisin, Jussi Tapola kertoo.

Jussi Tapola aloitti Tapparan urheilu- ja kehitysjohtajana 1.5.2017 ja hänen sopimuksensa on alun perin sovittu kestävän kolme vuotta, eli 30.4.2020 asti.

– Tapola on tehnyt arvokasta työtä Tapparan eteen yhdessä muiden urheilustrategiaan osallistuneiden kanssa. Tapparan junioritoiminta on kokonaisuudessaan kehittynyt kuluvan kauden aikana jopa enemmän, mitä odotettiin. Tapola on omalla toiminnallaan mahdollistanut sen, että Tappara ry:n urheilusta vastaavat toimihenkilöt, Kimmo Vähä-Ruoholan johdolla, ovat voineet samanaikaisesti keskittyä olennaisimpaan eli oto-valmentajien ja junioripelaajien tukemiseen kentällä. Meille on erityisen tärkeätä, että kenttätyö jatkuu keskeytyksettä ja häiriöttä myös tulevana kautena. Näissä olosuhteissa olemme halunneet antaa Tapolalle mahdollisuuden yhden kauden ajaksi siirtyä Kiinaan muihin tehtäviin, Tamhockey Oy:n puheenjohtaja Heikki Penttilä selvittää.

– Olemme jo hahmotelleet väliaikaisia ratkaisuja siltä osin, miten Tapolan tehtävät tullaan jakamaan ensi kauden ajaksi, mutta lopullisia päätöksiä ei ole vielä tehty. Toimitusjohtaja Mikko Leinonen luonnollisesti kykenee hoitamaan pelaajasopimuksiin ja joukkueen rakentamiseen liittyvät toimet yhdessä Liigavalmennuksen kanssa. Urheilustrategian jalkautumistyö ei saa keskeytyä. Tapparan organisaatiossa on tällä hetkellä merkittävä määrä huippuvalmennusosaamista, erityisesti sellaista huippuosaamista, joka on kiinnostunut kehittämään jääkiekkotoimintaa kaikilla seuramme tasoilla, Penttilä painottaa.