fbpx

Paluumuuttajat Tuukka Mäntylä ja Jarkko Malinen

Uutiset tarjoaa:

Tapparan kevään hankinnoissa on pari vanhaa tuttua paluumuuttajaakin, kun puolustaja Tuukka Mäntylä ja hyökkääjä Jarkko Malinen kantoivat jälleen pelikassinsa Hakametsään. Tai ei nyt ihan kirjaimellisesti vielä Hakametsään, kun Tappara on kesän ajan treenannut Kaukajärven sentterissä, mutta pian se omaan tuttuun koppiin muuttokin on jo edessä.

Mäntylällä totta kai on Tappara-historiaa aina junioreista saakka kymmenien kausien ajan, mutta viimeksi hän on treenannut kirvesrinnoissa joukkueen jäsenenä kesällä 2014, jolloin hän kuitenkin jo syyskaudella siirtyi KHL:ään. Sen jälkeen hän käväisi kotijoukkueessaan keväällä 2016 ja oli mukana voittamassa Suomen mestaruuttakin, mutta kaksi edellistä kautta menivät taas ulkomailla, ensin kaukana Kiinassa asti Kunlunin KHL-joukkueessan ja viimeksi Ruotsissa Malmössä.

Malinen puolestaan starttasi kiekkouralleen Kuopiosta, mutta pelasi Tapparassa kolme kautta vuosina 2012-15. Kolmen edelliskauden jaksonsa hän aloitti KooKoossa, mutta siirtyi kesken toisen kauden HIFK:hon, jossa pelasi viime kaudenkin.

– On ollut tosi mukavaa olla taas kotona, Tuukka Mäntylä kertoo. – Aika hienoa, ettei tarvi miettiä pakkaamista ja lähtöä. On ollut aika rentouttavaakin päästä tässä lähimaastossa harjoittelemaan.

Myös Maliselle Tampere tuntuu hyvältä paikalta: – Täältä on paljon hyviä muistoja niin perheenä kuin kaukalonkin puolelta. Täällä on hyvä olla.

– Paljon on tuttuja valmennuksessa ja organisaatiossa edelleen, kolme vuotta kirvesrinnoista poissa ollut Malinen sanoo. – Pelisysteemin muutoksista ja sellaisista ei vielä kunnolla tiedä, kun nyt on ollut tässä vielä niin vähän aikaa. Katsotaan mihin homma on muuttunut.

Kumpikin paluumuuttajista uskoo Tapparan olevan kova joukkue myös tulevalla kaudella.

– Kyllä mää luulen, että aika iskukykyinen porukka on tänäkin vuonna, Mäntylä tuumii. – Totta kai joitain kovia pelimiehiä lähti, mutta eiköhän niille aina paikkaajia löydy. Varmasti mitaleista pelataan tälläkin kaudella.

Tapparan kannattajat luonnollisesti miettivät, millaiset Malinen ja Mäntylä kaukalossa nähdään. Ovatko miehet muuttuneet viime vuosina?

– Toivottavasti olen mennyt eteenpäin, että pystyy antamaan seuralle paljon. Tavoite on taatusti menestyä, sanoo Malinen.

– Nooh… eiköhän me vähän samaa tuttua multa nähdä, ei kai tässä mies kauheesti ole muuttunut, naureskelee Mäntylä. – Ehkä ne isoimmat ylilyönnit on toivottavasti jääneet pois… mutta tarvittaessa niitäkin.