Virta ja Garteig sisään, Kuuselalle jatkosopimus

Tappara on täydentänyt joukkuettaan kahdella uudella pelaajalla. Hyökkäysosaston uusi tulokas on Ruotsin SHL:n Örebrosta siirtyvä Patrik Virta ja uudeksi maalivahdiksi tulee kanadalainen tuore ECHL-liigan mestari Michael Garteig. Virran sopimus on kaksivuotinen, Garteigin yksivuotinen.

23-vuotias oikealta ampuva Patrik Virta on pelannut kolme kautta Liigaa TPS:ssä ja hänellä on liigakokemusta myös kasvattajaseurastaan HPK:sta. Runkosarja ja playoff-pelit yhteenlaskettuna Virta on pelanut 160 liigaottelua, joissa on tehnyt 39 maalia ja syöttänyt 42, yhteensä 81 tehopistettä. Myös Champions Hockey League on tullut tutuksi TPS-vuosien aikana. Viime kauden Virta aloitti KHL:ssä Slovan Bratislavassa, josta siirtyi marraskuussa Ruotsiin Örebron joukkueeseen.

Michael Garteig on 27-vuotias maalivahti, joka torjui joukkueensa Newfoundland Growlersin ECHL-liigan mestaruuteen pari viikkoa sitten. Garteig pelasi runkosarjassa 43 ottelua, playoffeissa joukkueensa kaikki 23 ottelua ja kauden aikana käväisi pelaamassa AHL:n Toronto Marliesissakin kaksi peliä, joten torjuttuja otteluita kertyi peräti 68. Garteig allekirjoitti yliopistouransa jälkeen vuonna 2016 NHL-sopimuksen Vancouver Canucksin kanssa, mutta ei ole vielä yltänyt NHL-peleissä kuin penkkivahdin tontille.

Kapteeni-maailmanmestarille pitkä jatkosopimus

Tappara-kapteeni Kristian Kuusela, joka oli keväällä mukana voittamassa Suomen jääkiekkohistorian kolmatta miesten maailmanmestaruutta, on tehnyt Tapparan kanssa kolmen vuoden jatkosopimuksen nykyisen ensi keväänä päättyvän sopimuksensa päälle. Hänen sopimuksensa kirvesrintoihin ulottuu nyt siis neljälle seuraavalle kaudelle eli aina kauden 2022-2023 loppuun saakka.

Ottelukalenteri

Koti Vieras
Ma
Ti
Ke
To
Pe
La
Su