Perjantai 7.8. 08:45 VS.

Hakametsässä ratkaisu taas jatkoerässä

Tappara – Ilves      0-1 (0-0, 0-0, 0-0) je

Ilves jatkoi hyviä otteitaan ja yllätyksiään, kun se kaatoi Tapparan toisen kerran kolmessa pelatussa ottelussa ja johtaa tamperelaisten keskinäistä neljännesfinaalisarjaa voitoin  2-1. Tämän illan ottelussa ei nähty kuin yksi maali, jonka teki Ilveksen Otto Koivula, kun ensimmäistä jatkoerää oli pelattu 12:51.

Tappara paransi tänään kuitenkin yhtä paljon toisesta ottelusta kolmanteen kuin se oli parantanut ensimmäisestä toiseen. Vaikka voittoa tai edes maaleja ei tänään syntynytkään, Tapparan pelillinen suunta näyttää silti selvästi ylöspäin.

Sarja jatkuu maanantaina Ilveksen isännöidessä ja keskiviikkona Tapparan kotiottelulla.

Ilves-maalivahti torjui 42 kertaa

Tappara törmäsi tänään ennen kaikkea Ilves-maalilla torjuneeseen Antti Lehtoseen, joka torjui varsinaisen peliajan aikana jo 40 kertaa. Iso osa Tapparan tilanteista oli tänään myös hyvältä paikalta maalin edestä. Maalipaikkojen lisääntyminen ja parantuminen oli selkein ero edellisiin Tapparan peliesityksiin verrattuna.

Maaliin kiekkoa ei tänään saatu. Lehtosen huippuillan lisäksi Tapparan ohjaukset ja laukaukset menivät muutaman kerran ärsyttävän läheltä ohi, jos ei ihan tolppaan niin ainakin maalin sivurautaa nuollen.

Sen sijaan Tapparan kiekko- ja syöttövarmuudessa ei vieläkään tapahtunut riittävää parannusta. Liian usein Ilves pääsi katkomaan syöttöjä ja riistämään kiekkoja jo Tapparan puolustusalueelta, Sellaisesta oman alueen kiekonmenetyksestä syntyi myös pelin ratkaisumaali.

Isossa kuvassa Tappara oli pelissä suurimman osan aikaa hallitsevampi ja kolmannen erän alkupuoliskolla kirvesrintojen johtomaalin syntyminen näytti jo aivan väistämättömältä. Ilves kuitenkin selvisi ahdingostaan ja käänsi pelin itselleen. Se hallitsi kolmannen erän loppupuolen ja vielä jatkoeränkin. Siksi lopulta sen tekemänä syntynyt maali ei ollut enää iso yllätys jatkoerässä.

Tappara on parantanut mutta parantaa edelleen

Voittomaalissa Tapio Laakso ja Otto Koivula riistivät kiekon Tappara-kulmassa, ja Koivula pääsi leikkaamaan kiekon kanssa keskustaan. Hänen laukauksensa ei jäänyt Dominik Hrachovinan torjuntaan vaan lirui siitä läpi. Hrachovina pelasi hänkin kuitenkin aivan erinomaisen pelin kuten toisen päädyn kollegansa.

Ratkaisu syntyi sikälikin erikoisesti, että Tappara oli hetkeä aiemmin purkanut Ilveksen paineen pitkällä kiekolla, ja Tappara-valmennus otti viisikolleen lepoaikaa suodakseen aikalisän. Lepo ei kuitenkaan auttanut, kun Ilves osui heti tuon hyökkäysaloituksensa jälkeen.

Ilves voitti ja johtaa sarjaa, mutta vielä on erittäin pitkä matka siihen, että Tappara olisi millään lailla taipunut. Seuraavaan peliin taas samanlainen iso askel parempaan peliin ja sarja taas tasoihin. Helppoa ei tule olemaan, mutta ei sen pidäkään olla.

Maanantaina taas täysi Hakametsä ja neljäs neljännesfinaalipeli.

Tero Aalto (Kuvat: Mika Kylmäniemi)

 


Ottelun tilastot

Neljännesfinaali 25.3.2017
Tappara – Ilves      0-1 (0-0, 0-0, 0-0) ja

1. erä:
Maaliton

2. erä:
Maaliton

3. erä
Maaliton

Jatkoerä:
72:51 0-1 Otto Koivula (Tapio Laakso) 

Jäähyt:
Tappara 1 x 2 min
(Lajunen)
Ilves 2 x 2 min

Maalivahdit:
Dominik Hrachovina, Tappara 9+8+9+3=29
Antti Lehtonen, Ilves 15+15+10+2=42

Erotuomarit: Mikko Kaukokari – Joonas Kova

Yleisöä: 7300

Alumnien tähdet:
1. tähti: Koivula, Ilves
2. tähti: Hrachovina, Tappara
3. tähti: Lehtonen, Ilves

Ottelun kokoonpano

Haapala-Lajunen-Kuusela
Savinainen-Järvinen-Peltola
Røymark-Jasu-Nurmi
Luoto-Rauhala-Repo

Elorinne-Kemiläinen
Salonen-Parlett
Saravo-Rantakari
Sammalkangas

Hrachovina
(Lassila)