Heljanko avasi nollapelillä – kuudes voitto putkeen!

Lauantai 28.10. VS.

3 - 0
(0-0, 3-0, 0-0)

Tappara – Pelicans      3-0 (0-0, 3-0, 0-0)

Perjantaina Jyväskylässä voittanut Tappara sai heti lauantaina kotihallissaan vastaansa tiistaista asti levänneen Pelicansin. Tappara oli kuitenkin terästä ja otti kuudennen peräkkäisen voittonsa maalein 3-0. Pelin kaikki maalit tehtiin sen toisessa erässä.

Christian Heljanko pelasi uransa ensimmäisen liigaottelun maalissa. Paremmin ei olisi voinut liigaura alkaa, sillä nuorukainen piti heti nollan torjumalla 27 Pelicans-laukausta! Erikoistilannemies Juhani Jasu maalasi tänään kahdesti, ensin ylivoimalla ja perään alivoimalla. Joona Luoto osui myös toisessa ottelussa peräkkäin.

Avauserä oli maaliton. Tapparan Mikko Lehtonen kilautti yläputkea, ja lähellä onnistumista oli myös Pelicans-vahti Janne Juvosen jo harhauttanut Matti Järvinen, mutta kiekko meni ohi maalin.

Toisessa erässä Tappara iski kolmesti. Sen kolmosketjun hienossa hyökkäyksessä kiekko kulki Sebastian Revolta Matti Järvisen kautta Joona Luodolle, joka laukoi pelin avausmaalin. Juhani Jasu teki ylivoimalla 2-0 saatuaan vapauttavan syötön Jan-Mikael Järviseltä. Erän lopussa Tappara joutui alivoimalle, mutta pääsi vastaiskuun, jossa Jasu laukoi Jukka Peltolan syötöstä kirvesrintojen kolmannen maalin vain sekunnin ennen taukosummerin soittoa.

Pelicans aloitti kolmannen erän ylivoimalla ja sai kiekon tolppaan. Lopussa Pelicansin yritys kuudella kenttäpelaajalla kaatui jäähyyn, Tappara puolusti nollan loppuun ja vei täyden pistepotin.

Kuuden peräkkäisen liigavoiton jälkeen Tapparan seuraava haaste on Champions Hockey Leaguen pudotuspeli. Se pelataan ensi tiistaina samassa paikassa samaa vastustajaa vastaan kuin edellinen liigapelikin. Paikka siis Jyväskylä, vastassa JYP, ja panoksena pääsy kahdeksan parhaan CHL-joukkueen sekaan.

Kuvat: Mikko Pylkkö

 


Ottelun tilastot

Liiga 28.10.2017
Tappara – Pelicans 3-0 (0-0, 3-0, 0-0)

1. erä:
Maaliton

2. erä:
22:12 1-0 Joona Luoto (Matti Järvinen, Sebastian Repo)
26:28 2-0 Juhani Jasu (Jan-Mikael Järvinen, Kristian Kuusela) yv
39:59 3-0 Jasu (Jukka Peltola, Niko Mikkola) av

3. erä:
Maaliton

Jäähyt:
Tappara 1 x 2 min
(Kuusela)
Pelicans 3 x 2 min

Maalivahdit:
Christian Heljanko, Tappara 8+11+8=27
Janne Juvonen, Pelicans 7+6+8=21, pois 58:15-59:09

Erotuomarit: Antti Boman – Jari Levonen

Yleisöä: 4942

Alumnien tähdet:
1. tähti: Jasu, Tappara
2. tähti: Heljanko, Tappara
3. tähti: Luoto, Tappara

Ottelun kokoonpano

Ojamäki-JM.Järvinen-Peltola
Záborský-Jasu-Kuusela
Luoto-M.Järvinen-Repo
Kärki-Rauhala-Karjalainen

Lehtonen-Mikkola
Vittasmäki-Rantakari
Elorinne-Kemiläinen
Salonen

Heljanko
(Hrachovina)