Lauantai 27.1. VS.

4 - 3
(2-2, 1-0, 1-1)

HIFK – Tappara      4-3 (2-2, 1-0, 1-1)

HIFK ja Tappara pelasivat vuorokauden sisään toisen keskinäisen ottelunsa. Perjantaina HIFK vei vierasvoiton Hakametsästä ja toisti nyt temppunsa kotihallissaankin kaatamalla hallitsevan mestarin toisena päivänä putkeen. Loppuluvut Helsingissä IFK:n eduksi  samoin numeroin kuin eilenkin 4-3.

Kuudella pisteellä keskinäisistä peleistä HIFK nousi sarjataulukossa jo viiden pisteen päähän Tapparasta. Jos pelin vähemmän pelannut JYP vielä voittaa rästiottelunsa ja ohittaa kirvesrinnat, Tappara ja IFK ovat taulukossa vieläpä peräkkäin.

Tapparan maalit tekivät Kristian Kuusela, Jukka Peltola ja Sebastian Repo. Kuuselalle maali oli kahdeksas, Peltolalle 13:s ja Revolle 11:s. Jan-Mikael Järvinen syötti kaksi maalia. Torjuntavuorossa maalissa oli Dominik Hrachovina.

Pelin ensimmäisessä erässä nähtiin peräti neljä maalia, vaikka kummallakaan joukkueella ei ollut jäähyjä. Tapparalle sellainen oli alussa tulossa, mutta siirretyn vihellyksen aikana Juhani Tyrväinen vei HIFK:n johtoon. Tappara teki erän loppupuolella kaksi maalia reiluun puoleen minuuttiin, kun Kuusela tasoitti ensin Matti Järvisen esityöstä, ja heti perään Peltola teki pelimiehen tempun kimmottaen maalin takaa kiekon tarkoituksella maalivahti Atte Engrenin kautta sisään. HIFK kuitenkin tasoitti vielä kuusi sekuntia ennen taukoa, kun Jarkko Malinen siirsi kiekon Hrachovinan taakse kahden peräkkäisen tolppaosuman perään.

Toisessa erässä maalikarkelot rauhoittuivat. Joonas Rask siirsi kuitenkin viiden minuutin kohdalla IFK:n johtoon 3-2. Lisäksi erässä nähtiin kummaltakin joukkueelta yksi ylivoimamahdollisuus. Tapparan paras paikka tuli erän lopussa Matti Järviselle, mutta Engren kesti.

Kolmannen erän alussa Repo törmäsi maalivahti Engreniin, ja Tappara joutui alivoimalle. Malinen vei ylivoimalla IFK:n 4-2 johtoon päästyään siirtämään kiekon täysin tyhjiin. Kolmessa IFK-maalissa tänään maalintekijä sai asetella kiekon takatolpan tienoilta tyhjään maaliin. Tappara sai vielä toivonkipinän viimeisellä minuutilla ilman maalivahtia pelatessaan, kun Repo kavensi. Viimeiset 51 sekuntia eivät kuitenkaan tuottaneet kunnollista tasoituspaikkaa.

Juhani Jasu ja Joona Luoto olivat edelleen sivussa pelistä. Yhteen vaihtoon jäi myös Otto Mäkisen peli, joten kirvesrinnat vetivät pelin käytännössä kokonaan yhdellätoista hyökkääjällä.

Tappara jatkaa pelin jälkeen laivalla Tallinnaan faniensa kanssa. Pelihommissa ollaan seuraavaksi keskiviikkona Hakametsässä, kun vastaan tulee JYP. Kyseessä on siirretty peli, joka alun perin oli tarkoitus pelata jo pari viikkoa sitten, mutta siirrettiin JYPin CHL-pelien vuoksi.

Arkistokuvat: Mikko Pylkkö