Tiistai 25.2. 18:30 VS.

HIFK voitti tuplapeleistä ensimmäisen

Perjantai 26.1. VS.

3 - 4
(1-1, 1-0, 1-3)

Tappara – HIFK      3-4 (1-1, 1-0, 1-3)

Tappara ja HIFK kohtasivat Hakametsässä ensimmäisen kerran kahdesta peräkkäisinä päivinä pelattavista peleistään. HIFK vei tästä pelistä pisteet voittolukemin 4-3 ja pääsee yrittämään toista mestarien kaatoa heti huomenna Helsingissä, kun joukkueet kohtaavat toisensa uudelleen.

HIFK käänsi pelin itselleen aivan lopussa. Se tasoitti pelin minuutti ennen loppua ilman maalivahtia ja teki vielä voittomaalinkin vain 32 sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua.

Kirvesrintojen tehomies oli 1+1 kerännyt Mikko Lehtonen, joka teki kauden kahdeksannen maalinsa. Teemu Nurmelle tämäniltainen osuma oli kauden neljäs, ja voittomaalin tehneelle Otto Rauhalalle seitsemäs. Niko Ojamäki ja Jere Karjalainen alustivat kaksi maalia. Maalissa toisen ottelun peräkkäin jatkoin Christian Heljanko, jonka illan komein torjunta oli Lennart Petrellin pysäyttäminen läpiajossa hanskakopilla.

Avauserässä nähtiin kaksi Suomen tulevan olympiapuolustajan tekemää maalia. Tappara meni johtoon Mikko Lehtosen osumalla kahdeksan minuutin kohdalla, hyvänä syöttäjänä maalin takaa Jere Karjalainen. IFK tasoitti oman jäähynsä aikana, kun Tapparan ylivoima peli meni täysin vihkoon ja huipentui takaiskuun. Alivoimamaalin teki hienolla soololla Miro Heiskanen.

Toisessa erässä nähtiin ensin jäähyjä. HIFK sai ensin ylivoimatilaisuuden, Tappara kaksi ihan peräkkäin ja osin jopa päällekkäin, mutta maaleja ei syntynyt. Tasatilanne rikkoutui, kun erää oli jäljellä runsaat viisi minuuttia. Teemu Nurmi ylitti siniviivan vauhdilla ja painoi pakin jaloista komean rannelaukauksen ohi Kevin Lankisen.

HIFK tasoitti kolmannen erän alussa taas erikoistilanteesta, kun molemmilla joukkueilla oli yksi pelaaja jäällä. Pitkän poissaolon jälkeen tähän peliin paluun tehnyt 18-vuotias Heiskanen laukoi illan toisen maalinsa. Tappara meni kolmannen kerran johtoon kuusi minuuttia ennen loppua, kun Rauhala hyödynsi ketjukaveriensa hyvän esityön.

Kolme minuuttia ennen loppua HIFK pääsi ylivoimalle, otti maalivahdinkin pois ja sai kiekon tolpasta maaliviivalle, mutta se jäi niukin naukin paremmalle puolelle Tapparan kannalta! Tapparakin kilautti vielä tyhjän maalin tolppaa alivoimalla ennen kuin HIFK onnistui tasoittamaan kuudella neljää vastaan minuutti ennen loppua juuri Tappara-jäähyn päättyessä. Maalin suti Joonas Rask. Tapparan ilta musteni lopulta puoli minuuttia myöhemmin, kun Vili Sopanen teki pomppumaalin takatolpalta.

Joukkueet kohtaavat toisensa uudelleen siis heti huomenna. Palautumisaikaa ei paljoa jää, sillä kiekko putoaa jäähän Nordenskiöldinkadun hallissa lauantaina jo klo 15. Tällä kertaa homma on kuitenkin tasan sama kummallekin joukkueelle.

Kuvat: Mikko Pylkkö


Ottelun tilastot

Liiga 26.1.2018
Tappara – HIFK      3-4 (1-1, 1-0, 1-3)

1. erä:
07:57 1-0 Mikko Lehtonen (Jere Karjalainen, Niko Ojamäki)
16:52 1-1 Miro Heiskanen (Panu Mieho, Juuso Salmi) av

2. erä:
34:44 2-1 Teemu Nurmi (Lehtonen, Aleksi Salonen)

3. erä:
42:25 2-2 Heiskanen (Salmi, Joonas Rask) tv
53:50 3-2 Otto Rauhala (Ojamäki, Karjalainen)
59:00 3-3 Rask (Lennart Petrell, Jarkko Malinen) im
59:28 3-4 Vili Sopanen (Juhani Tyrväinen, Micke-Max Åsten)

Jäähyt:
Tappara 4 x 2 min
(Kemiläinen, Mäkinen, Repo, Karjalainen)
HIFK 5 x 2 min

Maalivahdit:
Christian Heljanko, Tappara 7+8+4=19
Kevin Lankinen, HIFK 6+15+9=30, pois 57:07-59:00

Erotuomarit: Stefan Fonselius – Aleksi Rantala

Yleisöä: 6459

Alumnien tähdet:
1. tähti: Heiskanen, HIFK
2. tähti: Rauhala, Tappara
3. tähti: Lehtonen, Tappara

Ottelun kokoonpano

Záborský-M.Järvinen-Kuusela
Peltola-JM.Järvinen-Repo
Ojamäki-Rauhala-Karjalainen
Levtchi-Mäkinen-Nurmi

Vittasmäki-Rantakari
Mikkola-Lehtonen
Elorinne-Kemiläinen
Salonen

Heljanko
(Hrachovina)