Torstai 8.3. VS.

3 - 4 (ja)
(0-1, 1-1, 2-1, 0-1)

Jukurit – Tappara     3-4 (0-1, 1-1, 2-1) ja

Runkosarjan toiseksi viimeisessä ottelussaan Tappara kohtasi Mikkelissä Jukurit. Ilman panoksia pelannut kotijoukkue pisti Tapparan koville, mutta kirvesrinnat ottivat kauden neljännen voittonsa mikkeliläisistä. Jatkoajalle mentiin, mutta se ratkesi nopeasti Tapparan illan kolmanteen ylivoimamaaliin. Kristian Kuusela teki loppuluvut 4-3, kun jatkoaikaa oli pelattu 29 sekuntia.

Pelin loppu meni melkoiseksi draamaksi, kun Tappara meni ensin varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla 22 sekuntia ennen loppua johtoon. Jukurit joutui siitä vielä alivoimalle, mutta onnistui silti tasoittamaan pelin kuusi sekuntia ennen loppua. Jukurien jäähy jatkui jatkoajan alkuun, ja siinä Tappara onnistui ratkaisemaan pelin.

Valtteri Kemiläinen oli edellisen kerran onnistunut maalinteossa syyskuun puolivälissä, mutta nyt puolisen vuotta myöhemmin syntyi kerralla kaksi lisää, maaleja nyt yhteensä neljä. Maalien lisäksi tilille tuli syöttöpiste. Jere Karjalainen puolestaan teki jo kauden 17:nnen maalinsa, ja voittomaalista vastannut Kuusela 10:nnen maalinsa. Henrik Haapala syötti kolme osumaa. Tapparan maalissa torjui tällä kertaa Christian Heljanko.

Tappara vei ensimmäistä erää selvästi eikä kiekkoa juuri kotijoukkueelle lainannut. Jukurien sumppupuolustus onnistui pitämään avopaikat kuitenkin vähissä, mutta kaksi minuuttia ennen erän loppua Tappara siinä onnistui. Suorassa hyökäyksessä Otto Rauhala pyörähti ja löysi Karjalaisen, jonka tinttasi suoraan syötöstä kiekon Sami Rajaniemen taakse. Vierailla oli erässä myös yksi ylivoimapeli.

Toisessa erässä peli muuttui sekavammaksi, ja Jukurit hyödynsi sen. Se tasoitti pelin erän viidennellä minuutilla Ville Leskisen laukauksella, eikä Tappara saanut otetta ennen kuin erän loppuminuuteilla. Kumpikin hukkasi ensin yhden ylivoiman, kunnes Tapparan erän toinen tuotti tulosta, kun Kemiläinen pyssytti viivasta. Tappara sai erän loppuun vielä toisen jäähyn.

Kolmannen erän alkupuolella Heljanko piti Tapparaa johdossa torjunnoillaan, mutta lopulta Jukurit tasoitti Tapparan jäähyn aikana, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä kuusi ja puoli minuuttia. Kolme minuuttia ennen loppua Tappara joutui alivoimalle, joka kuitenkin kääntyi myöhemmin tulleen Jukuri-jäähyn ansiosta ylivoimaksi. 22 sekuntia oli kellossa, kun Kemiläinen laukoi illan toisen osumansa.

Jukurit sai protestoinnista vielä jäähyn, jonka piti ratkaista homma lopullisesti vieraille. Jukurit kuitenkin yritti loppuun saakka, ja Janne Ritamäki ohjasi nollakulmasta kiekon Heljangon kautta sisään ja pelin jatkoajalle. Tappara jatkoi siis ylivoimalla, eikä jatkoaika ehtinyt vanheta puolta minuuttia ennen kuin Kuusela runnoi kiekon sisään.

Kaksi pistettä Tapparalle, yksi Jukureille. Se varmisti Tapparalle kotiedun neljännesfinaaleihin, kun lopullinen sijoitus on kolmas tai neljäs. Ennen viimeisiä pelejä Tappara on kaksi pistettä JYPiä edellä. Tasapisteissä JYP menee edelle enempien kolmen pisteen voittojensa ansiosta.

Runkosarja päättyy ylihuomenna lauantaina. JYP kohtaa vieraissa KooKoon, Tappara kotikaukalossa HPK:n.

Arkistokuvat: Mikko Pylkkö