Lauantai 13.1. VS.

3 - 4 (vl)
(1-0, 0-2, 2-1, 0-1)

KooKoo – Tappara      3-4 (1-0, 0-2, 2-1) vl

Tappara sai viikon toisesta pelistään kahden pisteen voiton, kun se oli Kouvolassa voittolaukauskilpailun jälkeen KooKoota maalin edellä 4-3. Voitosta huolimatta sarjataulukon kärki karkasi taas kauemmaksi.

Vieläkään Tapparan normaalihyökkäyspelaaminen ei tuottanut maaleja. Avuksi tuli tänään alivoimapeli, jolla Tappara teki kaksi kolmesta pelimaalistaan. Kouvolassa nähtiinkin erikoistilannemaalien ilta, sillä alivoimaosumien lisäksi vieraat tekivät yhden ylivoimamaalin, ja kotijoukkue yhden ylivoimalla ja yhden rangaistuslaukauksesta. Vain yksi maali tuli normaalissa tasaviisikkotilanteessa.

Alivoimalla Tapparasta onnistuivat Otto Rauhala kauden viidennellä maalillaan ja 1+1 kerännyt Jukka Peltola, jolle maali oli kauden 11:s. Ylivoimaosuman teki Juhani Jasu, kauden kymmenes maali, joista kuusi on nyt tullut ylivoimalla.

Tappara aloitti ensimmäisen erän hyvin, mutta KooKoo sai ensimmäisestä harppuunahyökkäyksestään rangaistuslaukauksen, jonka Patrick Bjorkstrand upotti Dominik Hrachovinan taakse. Tappara hukkasi erässä yhden kokonaisen ylivoiman pääsemättä tolppaa lähemmäksi, ja sai erän loppuun vielä toisen ylivoiman, joka jatkui toiseen erään.

Se ylivoima tuotti onnistumisen heti erän alkuun, kun Jasu jatkoi Peltolan syötön ohi Samu Perhosen. Maalinteko jatkui kuitenkin edelleen vaikeana tasakentällisin ja kahdella seuraavalla ylivoimallakin, mutta alivoima sentään toimi. Tapparakin tappoi erässä kolme omaa kakkostaan, joista kolmannen aikana se siirtyi vielä alivoimalla johtoonkin, kun Rauhala karkasi läpiajoon ja laukoi kiekon varmasti maaliin. Minuutti ennen loppua Jan-Mikael Järvinen ajettiin suihkuun keihästyksestä, ja KooKoo sai viiden minuutin ylivoiman.

Viisiminuuttisen aikana nähtiin kolmannessa erässä kaksi maalia. KooKoo tasoitti ensin Toni Kähkösen maalilla, mutta jäähyn vielä jatkuessa Tappara pääsi uudelleen johtoon alivoimalla, kun Peltola karkasi nyt läpiajoon ja harhautti Perhosen. Jatkoajalle kuitenkin mentiin, kun Bjorkstrand lusikoi ruuhkasta illan toisen maalinsa ja tasoitti pelin vajaat yhdeksän minuuttia ennen loppua.

Jatkoajalla Tappara pääsi ensin ylivoimalle, mutta pelaajamäärä kentällä tasoitettiin nopeasti kesyllä Tappara-jäähyllä. Jatkoajan puitteissa ei maalintekoon päästy ja mentiin voittolaukauskilpailuun.

Vl-kisassa Tapparan Sebastian Repo oli ainoa onnistuja, joten Tappara vei mukanaan lisäpisteen. Kirvesrinnoista eivät onnistuneet Peltola ja Matti Järvinen. Hrachovina puolestaan hoiteli kaikki KooKoon skandinaaviyrittäjät Bjorkstrandin, Malte Strömwallin ja Emil Kristensenin.

Tapparalle siis kaksi pistettä, mutta pahimmat kilpailijat TPS ja JYP ottivat kierroksella kolme. Seuraavana Tapparalla on pieni pelitauko, koska tiistaille alunperin merkitty JYP-ottelu on siirretty tammikuun viimeiseen päivään. Siirron myötä Tapparan seuraava peli on perjantaina Hämeenlinnassa kovavireistä HPK:ta vastaan.

Arkistokuvat: Mikko Pylkkö