Tiistai 19.12. VS.

3 - 2 (ja)
(0-1, 0-0, 2-1, 1-0)

Tappara – SaiPa      3-2 (0-1, 0-0, 2-1) ja

Tappara ja SaiPa kohtasivat Hakametsässä viimeisellä liigakierroksella ennen joulua. Tapparan maalintekovaikeudet jatkuivat kaksi erää, mutta kolmannessa se onnistui tekemään maalejakin ja käänsi pelin voitokseen jatkoajalla lukemin 3-2.

Tänään Tapparan maalintekovaikeuksille suurin syyllinen löytyi vastustajan riveistä, sillä SaiPan maalivahti Frans Tuohimaa torjui kahdessa ensimmäisessä erässä jo peräti 32 kertaa ja koko pelissä lähes 50 kertaa.

Maalinteossa Tapparasta lopulta onnistuivat Matti Järvinen, Joona Luoto ja Jere Karjalainen. Järviselle osuma oli kauden neljäs, Luodolle seitsemäs, ja Karjalaiselle jo neljästoista.

Tappara hallitsi ensimmäistä erää ja sai useampiakin hyviä maalipaikkoja, mutta ei onnistunut ohittamaan SaiPa-vahti Frans Tuohimaata. Sitten kuin salama kirkkaalta taivaalta SaiPa iski johtomaalin pari minuuttia ennen erän loppua Tapparan pitkää kiekkoa seuranneesta hyökkäyspään aloituksesta, kun Topi Nättisen laukaus ohitti Hrachovinan.

Toinen erä jatkui edelleen Tapparan vahvalla pelinhallinnalla ja Tuohimaan vielä vahvemmalla maalivahtipelillä. SaiPa-vahti torjui erässä peräti 18 kertaa. Tappara pääsi kertaalleen yrittämään ylivoimallakin, mutta maalinteko ei onnistunut. Tolppa kilisi kyllä erässä parikin kertaa, mutta niiden kahden pystytolpan välistä kiekkoa ei saatu. SaiPalla oli pari vastaiskua, mutta pääasiassa pelattiin heidän puolustusalueellaan.

Kolmannessa erässä Tappara vihdoin osui ja osuikin saman tien nopeasti kahdesti. Ensin Matti Järvinen ohjasi Jere Karjalaisen laukauksen maaliin ylivoimalla, ja kolme minuuttia myöhemmin Joona Luoto jatkoi Niko Ojamäen “takapatjasyötön” maaliksi. Osumien välissä Tappara kilautti taas jo kahdesti tolppiakin. Johtoon päästyään Tapparakin sai kaksi peräkkäistä jäähyä. Se sai juuri neljännen miehen jäälle, kun  SaiPa tasoitti Kalle Maalahden laukauksella.

Tasoituksen jälkeen Tappara myllytti vielä aiemmin nähtyjäkin pyörityksiä vahvemmin, mutta ei onnistunut ratkaisemaan varsinaisen peliajan puitteissa. Jatkoaikaa oli pelattu kaksi ja puoli minuuttia, kun Otto Rauhala syötti Jere Karjalaisen läpiajoon eikä tämä erehtynyt. Tapparalle kaksi pistettä.

Tappara oli saanut tänään jalkeille parhaan mahdollisen miehistönsä, kun maajoukkuepelaajat ja muut pari edellistä peliä sivussa olleet olivat taas mukana.

Liigan ns. joulutauko kestää viikon verran, mutta jo Tapaninpäivänä pelataan taas. Silloin Tappara kohtaa kotiottelussa Ilveksen pelissä, joka alkaa Hakametsässä klo 17.

Kuvat: Mikko Pylkkö