Perjantai 13.9. VS.

4 - 5
(2-3, 2-1, 0-1)

Ilves – Tappara       4-5 (2-3, 2-1, 0-1)

Tampereella liigakausi avattiin perinteisesti paikallispelin merkeissä Ilveksen toimiessa tällä kertaa avauspelin isäntänä. Varsinaiseksi maali-iloitteluksi äityneen avauksen voitti Tappara, joka menetti kahden maalin johtonsa pariin kertaan, mutta onnistui tekemään vielä voittomaalin kolmannessa erässä. Loppuluvut olivat 5-4 kirvesrinnoille

Tyler Morley avasi liigapelit kahdella maalilla, Niko Ojamäki, Kristian Kuusela ja Anton Levtchi yhdellä, kaikki nuo yhden maalin miehet lisäsivät tililleen myös syöttöpisteen. Charles Bertrand ja Valtteri Kemiläinen syöttivät kaksi maalia. Maalivahtina Tapparalla oli Christian Heljanko. Liiga-avauksen kokoonpanosta puuttuivat Jarkko Malinen ja Toni Utunen.

Avauserä oli melkoinen maalijuhla. Tappara oli reilut puoli erää kaukalossa täysin suvereeni ja karkasi kahden maalin johtoon Morleyn osumilla. Ensimmäinen niistä syntyi ylivoimalla, jossa hän pääsi kiskaisemaan irtokiekon puolityhjään verkkoon Charles Bertrandin laukauksen jälkeen. Toisessa Kristian Kuusela antoi upean syötön toisesta aallosta nousseelle sentterilleen, joka harhautti Ilves-vahti Ville Kolppasen ja laittoi kiekon maaliin. Ilves pääsi peliin mukaan maalaamalla pelin ensimmäisestä kunnon paikastaan, kun Teemu Lepaus unohtui parhaaseen maalisektoriin kiskaisemaan suoraan syötöstä ohi Heljangin. Tappara kuittasi puoli minuuttia myöhemmin Ojamäen lähes identtisellä maalilla, nyt loistoesityön tekijänä toimi Anton Levtchi. Erän lopussa Ilves pääsi vielä toista kertaa ylivoimalle ja onnistui viimeisellä minuutilla kaventamaan, kun puolustaja Lassi Thomson laukoi liigauransa ensimmäisen maalin suoraan poikkisyötöstä.

Ilves tasoitti toisessa erässä ja käänsi pelin virtauksen muutenkin itselleen. Tappara tosin meni alussa uudelleen kahden maalin johtoon, kun Kuusela ujutti läpiajosta tavaramerkkinsä länget rystyltä. Mutta myöhemmin erässä Kuusela hankki itsensä jäähylle ja aiheutti Tapparalle puolentoista minuutin ajan kahden miehen alivoimaa. Sen aikana Thomson tykitti illan toisen osumansa. Vielä erän lopussa Eemeli Suomi tasoitti pelin Tappara viisikon revettyä auki koko matkalta keskialueelta puolustukseen.

Kolmas erä alkoi Tapparan alivoimatapolla ja jatkui Ilveksen rangaistuslaukauksella, jossa Heljanko torjui Lepauksen yrityksen. Lähes heti perään Ilveksen Suomi ampui tyhjän maalin tolppaan. Myös Tapparalla oli loistopaikka, mutta Jere Rouhiainen ei onnistunut avaamaan maalitiliään liigassa. Vajaat seitsemän minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua Tappara pääsi toista kertaa pelissä ylivoimalle. Ylivoimamaalia ei syntynyt mutta juuri jäähyn päättyessä Levtchi pääsi iskemään kiekon sisään ja nosti Tapparan taas johtoon. Ilves pelasi kaksi viimeistä minuuttia ilman maalivahtia mutta ei onnistunut ohittamaan enää Heljankoa.