fbpx
Otteluraportin tarjoaa:

Tappara vei kauden avauksen

  • Raportti
  • Galleria

Ilves – Tappara       4-5 (2-3, 2-1, 0-1)

Tampereella liigakausi avattiin perinteisesti paikallispelin merkeissä Ilveksen toimiessa tällä kertaa avauspelin isäntänä. Varsinaiseksi maali-iloitteluksi äityneen avauksen voitti Tappara, joka menetti kahden maalin johtonsa pariin kertaan, mutta onnistui tekemään vielä voittomaalin kolmannessa erässä. Loppuluvut olivat 5-4 kirvesrinnoille

Tyler Morley avasi liigapelit kahdella maalilla, Niko Ojamäki, Kristian Kuusela ja Anton Levtchi yhdellä, kaikki nuo yhden maalin miehet lisäsivät tililleen myös syöttöpisteen. Charles Bertrand ja Valtteri Kemiläinen syöttivät kaksi maalia. Maalivahtina Tapparalla oli Christian Heljanko. Liiga-avauksen kokoonpanosta puuttuivat Jarkko Malinen ja Toni Utunen.

Avauserä oli melkoinen maalijuhla. Tappara oli reilut puoli erää kaukalossa täysin suvereeni ja karkasi kahden maalin johtoon Morleyn osumilla. Ensimmäinen niistä syntyi ylivoimalla, jossa hän pääsi kiskaisemaan irtokiekon puolityhjään verkkoon Charles Bertrandin laukauksen jälkeen. Toisessa Kristian Kuusela antoi upean syötön toisesta aallosta nousseelle sentterilleen, joka harhautti Ilves-vahti Ville Kolppasen ja laittoi kiekon maaliin. Ilves pääsi peliin mukaan maalaamalla pelin ensimmäisestä kunnon paikastaan, kun Teemu Lepaus unohtui parhaaseen maalisektoriin kiskaisemaan suoraan syötöstä ohi Heljangin. Tappara kuittasi puoli minuuttia myöhemmin Ojamäen lähes identtisellä maalilla, nyt loistoesityön tekijänä toimi Anton Levtchi. Erän lopussa Ilves pääsi vielä toista kertaa ylivoimalle ja onnistui viimeisellä minuutilla kaventamaan, kun puolustaja Lassi Thomson laukoi liigauransa ensimmäisen maalin suoraan poikkisyötöstä.


Anton Levtchi iskee pelin voittomaalin viisi minuuttia ennen loppua.

Ilves tasoitti toisessa erässä ja käänsi pelin virtauksen muutenkin itselleen. Tappara tosin meni alussa uudelleen kahden maalin johtoon, kun Kuusela ujutti läpiajosta tavaramerkkinsä länget rystyltä. Mutta myöhemmin erässä Kuusela hankki itsensä jäähylle ja aiheutti Tapparalle puolentoista minuutin ajan kahden miehen alivoimaa. Sen aikana Thomson tykitti illan toisen osumansa. Vielä erän lopussa Eemeli Suomi tasoitti pelin Tappara viisikon revettyä auki koko matkalta keskialueelta puolustukseen.

Kolmas erä alkoi Tapparan alivoimatapolla ja jatkui Ilveksen rangaistuslaukauksella, jossa Heljanko torjui Lepauksen yrityksen. Lähes heti perään Ilveksen Suomi ampui tyhjän maalin tolppaan. Myös Tapparalla oli loistopaikka, mutta Jere Rouhiainen ei onnistunut avaamaan maalitiliään liigassa. Vajaat seitsemän minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua Tappara pääsi toista kertaa pelissä ylivoimalle. Ylivoimamaalia ei syntynyt mutta juuri jäähyn päättyessä Levtchi pääsi iskemään kiekon sisään ja nosti Tapparan taas johtoon. Ilves pelasi kaksi viimeistä minuuttia ilman maalivahtia mutta ei onnistunut ohittamaan enää Heljankoa.

Avausvoitto Tapparalle!

Tapparan kauden ensimmäisen kotipelin vuoro on heti huomenna lauantaina, kun Hakametsään saapuu vieraaksi JYP Jyväskylästä. Pientä extraakin iltaan on luvassa, kun hallissa on lainassa myös Leijonien MM-pokaali, ja pelin jälkeen koko Tapparan joukkue on jakamassa nimikirjoituksia hallin A-käytävällä.

Kuvat: Arno Hämäläinen

Ottelun tilastot

Liiga 13.9.2019
Ilves – Tappara       4-5 (2-3, 2-1, 0-1)

1. erä:
05:44 0-1 Tyler Morley (Charles Bertrand, Olavi Vauhkonen) yv
07:44 0-2 Morley (Kristian Kuusela, Veli-Matti Vittasmäki)
12:59 1-2 Teemu Lepaus (Panu Mieho, Joose Antonen)
13:32 1-3 Niko Ojamäki (Anton Levtchi, Patrik Virta)
19:28 2-3 Lassi Thomson (Robert Leino, Kalle Maalahti) yv

2. erä:
23:52 2-4 Kuusela (Bertrand, Valtteri Kemiläinen)
34:49 3-4 Thomson (Matias Maccelli Leino) 2yv
38:28 4-4 Eemeli Suomi (Antonen, Jarkko Parikka)

3. erä:
46:28 Lepaus Ilves, epäonnistunut rangaistuslaukaus
55:12 4-5 Levtchi (Ojamäki, Kemiläinen)

Jäähyt:
Ilves 2 x 2 min
Tappara 5 x 2 min
(Moilanen, Levtchi, Karjalainen, Kuusela, Puistola)

Maalivahdit:
Ville Kolppanen, Ilves 9+3+7=19, pois 58:02-60:00
Christian Heljanko, Tappara 3+6+12=21

Erotuomarit: Jari Levonen – Jani Luoma-aho

Yleisöä: 7300

Alumnien tähdet:
1. tähti: Morley, Tappara
2. tähti: Thomson, Ilves
3. tähti: Kuusela, Tappara

Ottelun kokoonpano

Kuusela–Morley-Bertrand
Levtchi–Virta-Ojamäki
Moilanen-Rauhala–Karjalainen
Puistola-Jasu-Vauhkonen

Vittasmäki–Suhonen
Blood-Kemiläinen
Mäntylä–Ytterell
Rouhiainen

Heljanko
(Garteig)

Uusimmat

Suosituimmat