Tappara voitti Ilveksen ja pelaa taas Tampere Cupin finaalissa

Perjantai 10.8. VS.

4 - 3
(1-2, 3-0, 0-1)

Tappara – Ilves      4-3 (1-2, 3-0, 0-1)

Tappara aloitti uuden kauden harjoituspelinsä Tänään Decens Tampere Cupin paikallispelissä Ilvestä vastaan. Tappara ei ole pitkään aikaan Ilvekselle hävinnyt eikä tehnyt niin nytkään: voittolukemat olivat 4-3.

Kauden avauspelissä liekeissä oli ennen kaikkea ykkösketjuksi merkitty Tomáš Záborský – Jan-Mikael Järvinen – Kristian Kuusela, jossa Záborský laukoi kaksi maalia, Kuusela kersi 1+2 ja Järvinen syötti kaikki kolme ketjukaveriensa osumaa. Toinen Järvinen Matti onnistui myös maalinteossa. Kirvesrintojen maalilla torjui Christian Heljanko.

Avauserässä nähtiin kolme maalia, joista Ilves teki ensimmäisen ja viimeisen. Topias Haapanen vei vieraat johtoon kuuden minuutin kohdalla, ja Jerry Laakso uudestaan vajaan 12 minuutin pelin jälkeen. Lähes tasan erän puolivälissä Kuusela oli tasoittanut lukemiksi 1-1 ylivoimalla.

Peli kääntyi Tapparalle toisessa erässä, jossa se teki kolme maalia. Matti Järvinen tasoitti ensin Niko Ojamäen läpiajon jälkeen ennen kuin Záborský iski läheltä kaksi maalia viiden minuutin sisään.

Kolmannessa erässä Ilves nousi vielä maalin päähän Eero Savilahden maalilla. Vajaat kaksi minuuttia ennen loppua Tappara sai jäähyn, ja ilman maalivahtia pelaten Ilves teki tilanteesta 6-4 -ylivoiman. Tappara kuitenkin kesti ja vei jälleen yhden paikallisvoiton maalein 4-3.

Täysin ensimmäiset pelinsä Tappara-paidassa pelasivat puolustaja Juho Rautanen ja hyökkääjä Sami Moilanen. Jälkimmäinen pääsi kolmannessa erässä ylimääräisen hyökkääjän tontilta mukaan peliin. Niklas Bäckström oli myös kokoonpanossa, mutta ei vielä pelihommissa. Viime kauden jälkeen kirvesrintoihin palanneista pelaajista mukana tänään olivat Tuukka Mäntylä, Jarkko Malinen ja Antti Erkinjuntti.

Tappara pelaa Decens Tampere Cupin finaalissa Hakametsässä huomenna klo 18. Vastassa on viimevuotiseen tapaan HIFK, joka kaatoi omassa perjantaipelissään Pelicansin maalein 2-1. Ilves ja Pelicans kohtaavat turnauksen pronssipelissä klo 14.

Kuvat: Mika Kylmäniemi