Perjantai 7.8. 08:45 VS.

Tappara voitti jatkoerässä – Joona Luoto ratkaisi!

Tiistai 9.4. VS.

0 - 0
()

Tappara – HPK 3-2 (1-1, 1-1, 0-0) je

Tiistai toi Hakametsään Tapparan ja HPK:n semifinaaliparin kolmannen ottelun. Kun kumpikin oli voittanut tähän mennessä yhden pelin, nyt oli jaossa sarjajohto. Ratkaisu haettiin ensimmäistä kertaa Tapparan kevään playoffeissa jatkoerästä. Ratkaisun iski kirvesrintojen J00na Luoto, kun jatkoerää oli pelattu 67:48. Lopputulos Tapparalle 3-2.

Kristian Kuusela teki playoff-kevään neljännen maalinsa ja nousi nyt kahden pisteen päähän Liigan pudotuspelien kaikkien aikojen pistepörssin kärkipaikasta. Kahden maalin iltaa viettänyt Joona Luoto teki kevään ensimmäisen ja toisen pudotuspelimaalinsa.

Maalien makuun päästiin nopeasti avauserässä. Parin minuutin pelin jälkeen HPK sai ensimmäisen hyökkäysaluepyörityksensä, joka päättyi Eetu Tuulolan ohjatessa Niklas Frimanin laukauksen ohi Tappara-maalissa pelanneen Christian Heljangon. HPK sai myös pelin ensimmäisen ylivoimamahdollisuuden, jonka loppupuolella se tosin itse otti jäähyn. Tappara pääsi siitä jatkamaan omaan ylivoimaansa, jonka aikana Kuusela laukoi kiekon takakulmaan hanskapuolelle HPK-vahti Emil Larmin taakse. Erän lopussa Tappara sai toisenkin ylivoiman, jonka aikana Juhani Jasu oli lähellä onnistua.

Tappara aloitti toisen erän edelleen ylivoimalla, mutta aloitti huolimattomasti. Harhasyötöt jatkuivat miehistöjen täytyttyäkin ja yksi niistä poiki HPK:lle vaarallisen vastaiskun, jonka Miro Ruokonen käytti hyväkseen komealla soolomaalilla. Kolme minuuttia myöhemmin Tappara tasoitti taas, kun pitkän hyökkäysaluepyörityksen päätteeksi Luoto pääsi puttaamaan kiekon tolpan vierestä sisään. Erän puolivälin molemmin puolin Tappara joutui kahdesti alivoimalle, mutta onnistui tekemään vieraiden pyörityksen tehottomaksi kummallakin kerralla.

Kolmannen erän kolmannen minuutin kohdalla Valtteri Kemiläinen sai kiekon Larmin taakse, mutta tuomaristo hylkäsi maalin vielä Tapparan videohaastonkin jälkeen maalivahdin häirintänä. Ennen erän puoliväli Tappara pääsi ylivoimalle, mutta se jäi vaarattomaksi. Kuusi minuuttia myöhemmin keskialueen kampista jäähylle lähti Anton Levtchi, mutta takaiskulta vältyttiin. Loppuerä mentiin lievästi HPK:n komennossa, mutta ilman tulosta.

Jatkoerän viidennellä minuutilla Tappara joutui taas alivoimalle hyökkäyspään rikkeen takia ja taas kesti sen. Lopulta HPK:n pitkän kiekon ja Matti Järvisen voittaman hyökkäyspään aloituksen jälkeen Luoto pääsi ohjaamaan Jere Karjalaisen laukauksesta voittomaalin.

Kolmen ottelun jälkeen sarjatilanne on siis Tapparan eduksi 2-1. Finaalipaikkaan tarvitaan neljä voittoa.

Sarja jatkuu torstaina Hämeenlinnassa neljännellä pelillä. Sen lopputuloksesta riippumatta Hakametsässä pelataan vielä ainakin lauantaina, jolloin on vuorossa viides ottelu. Lauantain ottelutapahtuma alkaa Meijoun Playoffs-teltassa jo klo 15, itse peli klo 17. Liput Ticketmasterista.

Kuvat: Saana Hakala