Tappara voitti kolmannenkin pelin – taas samat loppunumerot

Maanantai 25.3. VS.

0 - 0
()

Tappara – Lukko 3-2 (0-1, 2-1, 0-0)

Tapparan ja Lukon välinen kolmas neljännesfinaaliottelu pelattiin maanantaina Hakametsässä. Tappara oli voittanut kaksi ensimmäistä peliä kummatkin yhdellä maalilla. Sama oli tahti kolmannessakin pelissä ja loppunumerotkin Tapparan eduksi olivat täsmälleen samat 3-2.

Kristian Kuusela lisäsi etumatkaansa Liigan kaikkien aikojen playoff-maalipörssissä tekemällä kaksi maalia. Myös playoff-pistepörssin kärki lähenee kovaa vauhtia. Tuukka Mäntylä teki runkosarja mukaan lukien kauden toisen maalinsa. Teemu Suhonen antoi kaksi syöttöpistettä. Maalissa jatkoi Christian Heljanko.

Tappara hallitsi ensimmäistä erää ja loi useita aivan huippupaikkoja, mutta ei onnistunut ohittamaan ensimmäistä kertaa playoffeissa Lukon tolppien väliin torjumaan päässyttä Oskari Setästä. Lukko iski ensimmäisestä kunnon paikastaan reilun 12 minuutin jälkeen, kun Brandon DeFazio niittasi ylivoimahyökkäyksestä kiekon Heljangon taakse. Erän lopussa Lukollakin oli paikkansa jopa lisätä johtoaan, mutta silti kokonaisuutena Tappara oli erässä parempi. Maalit kuitenkin lasketaan.

Toisessakin erässä Tappara oli parempi ja nyt myös voitti numerollisesti erän, mutta toiselle erätauolle mentiin tasoissa. Kuusela tasoitti ensin ylivoimalla kovalla one-timerilla erän alussa, ja pari minuuttia myöhemmin onnistui tasaviisikoin ylivoimahyökkäyksestä tekemään toisen maalinsa. Erän puolivälissä Tappara sai pelin ensimmäisen jäähynsä, heppoisen sellaisen, ja Lukko onnistui heti ylivoimalla. Justin Danforth tasoitti rannelaukauksella yläriman kautta.

Päätöserän alkuun Tappara tappoi ensin Lukon ylivoiman ja pian sen jälkeen siirtyi taas johtoon. Mäntylä pysäytti kiekon siniviivalla ja pyssytti maskin takaa kiekon ohi Setäsen. Tappara sai seuraavankin jäähyn mutta oli sen aikana itse lähellä lisämaalia Otto Rauhalan päästessä läpiajoon. Viimeisen minuutin ajaksi Lukko veti maalivahdin pois tasoitusta hakiessaan. Tolppaan raumalaiset kiekon saivat mutta se ei riittänyt, Tappara voitti!

Voitot sarjassa ovat nyt 3-0. Neljällä voitolla pääsee neljän parhaan joukkoon mitalipeleihin.

Sarjan neljäs peli pelataan keskiviikkona Raumalla. Mikäli viides ottelu vielä tarvitaan, se pelataan Hakametsässä ensi perjantaina.

Kuvat: Saana Hakala