Tapparalla ei taitoa eikä tuuria maalinteossa

Biel-Bienne – Tappara        1-0 (0-0, 0-0, 1-0)

Tappara hävisi toisenkin ottelunsa Champions Hockey Leaguen ensimmäisen viikon vieraskiertueellaan ja on kahden ottelun jälkeen edelleen nollassa sarjapisteessä. Tänään se taipui Sveitsissä EHC Biel-Biennelle jalkapallolukemin 0-1 aivan pelin lopussa syntyneellä maalilla.

Tappara pelasi toisen pelinsäkin suunnilleen samalla kokoonpanolla kuin ensimmäisenkin. Christian Heljanko pelasi erinomaisen pelin torjuen 27 kertaa, mutta ei pystynyt auttamaan joukkuetta maalinteossa. Näkyvimmät kirvesrinnat hyökkäysalueella olivat Sami Moilanen ja Anton Levtchi.

Ottelun kirkkain tähti oli ylivoimaisesti kotijoukkueen NHL-konkarimaalivahti Jonas Hiller, joka piti nollan peräti 40 torjunnalla. Niistä 18 tuli päätöserässä.

Kotijoukkue aloitti ottelun vauhdilla, mutta jo ennen erän puoliväliä ote kääntyi Tapparalle, osin Bielin jäähyjen ansiosta. Tappara pääsi kahdesti ylivoimalle ja laukoikin ihan hyvin, mutta törmäsi Hilleriin. Nollatilanteessa mentiin tauolle.

Osat kääntyivät toisessa erässä, jossa Tappara istui kolme jäähyä, kaksi niistä alivoimapelin arvoisia. Kotijoukkueella oli paljon paikkoja myös tasakentällisin, kun taas Tappara sortui taas siihen peliinsä, jossa ei liiemmälti maalintekosektorissa pelata. Kirvesrintojen paras paikka tuli lopussa, kun Ben Blood pääsi suoraan jäähyltä läpiajoon ja joutui takaapäin rikotuksi. Maalia ei tullut, mutta eipä tullut sitten rangaistuslaukaustakaan, ei edes jäähyä.

Kolmannessa erässä Tappara keksi taas, että jääkiekon idea on tehdä maaleja. Nyt paikkoja tuli runsaasti, mutta taitoa tai onnea ei ollut riittävästi Hillerin ohittamiseen. Lähimmäksi pääsi Juhani Jasu, joka kilautti tolppaan. Kahdesti Tappara pääsi ylivoimallekin, mutta onnistumista ei tullut edes väkisin. Kaksi minuuttia ennen loppua Niko Ojamäen nosto meni pleksin yli ja poiki jäähyn. Kotijoukkue ei muuta tarvinnut: Anssi Salmela laukoi ja Damien Riat ohjasi kiekon ohi Heljangon, kun peliaikaa oli jäljellä enää minuutti ja kahdeksan sekuntia. Tappara ei siitä noussut.

Nolla pistettä ja kaksi tehtyä maalia kahdessa ottelussa Keski-Euroopasta ei ole hyvä suoritus Tapparan tasoiselta joukkueelta, mutta mitään CHL-alkulohkossa ei ole vielä menetetty. Siihen tarvitaan kuitenkin sitä, että vajaan viikon päästä Hakametsässä kumpikin tämän vieraskiertueen vastustajista kaatuu varsinaisella peliajalla.

Perjantaina klo 19 Hakametsässä vastassa KAC Klagenfurt, sunnuntaina samaan aikaan EHC Biel-Bienne.

Kuvat: Simon Bohnenblust /CHL