Tapparalle isonumeroinen tappio avausharjoituspelissä

Perjantai 9.8. VS.

7 - 2
(2-0, 2-1, 3-1)

Ilves – Tappara       7-2 (2-0, 2-1, 3-1)

Tappara avasi pelikautensa Decens Tampere Cupin harjoitusottelulla Ilvestä vastaan elokuisessa Hakametsän perjantai-illassa. Kirvesrintojen kolmen vuoden voittoputki turnauksessa katkesi, kun se hävisi nyt Ilvekselle maalein 2-7. Ilveksen 18-vuotias uusi hyökkääjähankinta Matias Maccelli iski peräti neljä maalia.

Tapparalla oli kokoonpanossaan mukana kaikki uudet hankintansa, hyökkääjät Tyler Morley, Patrik Virta, Charles Bertrand ja Olavi Vauhkonen, puolustaja Alexander Ytterell sekä avauspelin varamaalivahdin tontilla istunut Michael Garteig. Maalissa tänään torjui siis Christian Heljanko.

Kokoonpanosta sivussa Tapparalta olivat Niko Ojamäki, Otto Rauhala ja Valtteri Kemiläinen, jotka eivät vielä tässä turnauksessa pelaa. Muutama nuorempi pelaaja saanee näyttäpaikan lauantain pelissä.

Tapparan kauden ensimmäisen maalin iski Vauhkonen. Kyseessä oli tosin vasta kavennus neljän maalin tappioasemassa. Toinenkin osuma meni uudelle miehelle, Charles Bertrandille. Kristian Kuusela oli syöttäjänä kummassakin maalissa.

Ilves teki kaksi maalia ennen kuin Tappara oli vielä päässyt pelissä edes hyökkäämään. Vajaa kolme minuuttia oli pelattu, kun Matias Maccelli laukoi suoran hyökkäyksen takamiehen tontilta ensimmäisen kiekon sisään. Siitä vajaat kolme minuuttia myöhemmin Ilves osui ylivoimalla, kun Joona Ikonen nosti etutolpalta kiekon Heljangon ohi. Tappara pääsi peliin mukaan vasta erän puolivälissä ja sai tilanteitakin jälkimmäisen kympin aikana, mutta ei onnistunut ohittamaan Ilves-vahti Lukáš Dostália.

Toisen erän alussa Tapparan Morley pääsi ensin läpiajoon, mutta ei saanut kiekkoa ohi Dostálin. Joku aika myöhemmin Ilves kuittasi murtautumalla jopa kahdella hyökkäällä läpiajoon, jonka päätteeksi Eemeli Suomi nosti 3-0. Hetken päästä Ilvekseltä nähtiin samanlainen useamman pelaajan ylivoimahyökkäys, josta Maccelli laukoi illan toisen maalinsa. Tappara pääsi vihdoin tulostaululle erän lopussa ylivoimalla, kun Vauhkonen nosti läheltä maalin eteen jääneen kiekon verkkoon.

Ilves teki kolmannessakin erässä kolme maalia, niistä kaksi heti erän alkuun. Maccelli laukoi erässä pelin kolmannen ja neljännen osumansa, joiden välissä osuivat Ilveksestä Jasse Ikonen ja Tapparasta Bertrand, joka sai maaliinsa hyvän syötön takatolpalle Kuuselalta.

Ilves oli kauden avauksessa tällä kertaa selvästi sähäkämpi, parempi myös erikoistilanteissa ja ennen kaikkea teki vähemmän virheitä. Tapparan puolustuspeli oli tänään melko lailla hakoteillä. Liigan runkosarjan kuudessa paikallispelissä nähdään, miten voimasuhteet elävät kauden mittaan.

Huomenna lauantaina Tappara kohtaa turnauksen pronssiottelussa SaiPan, joka perjantain ensimmäisessä ottelussa hävisi HIFK:lle 2-3. Pronssipeli alkaa Hakametsässä klo 14.

Kuvat: Arno Hämäläinen