1 - 4
(0-0, 0-1, 1-3)

Kärpät – Tappara       1-4 (0-0, 0-1, 1-3)
Nelosen maalikooste

Tappara jatkaa komeasti Liiga-kärjessä, kun se tänään torstaina otti kauden toisen voittonsa Oulun Kärpistä. Oulussa pelattu ottelu päättyi kirvesrintojen voittoon maalein 4-1.

Melko tarkkaileva ottelu kääntyi Tapparalle vahvasti kolmannessa erässä, kun se teki reilussa kolmessa minuutissa kaksi maalia ja karkasi niillä kahden maalin johtoon. Tappara esitti loistavan vieraspelin, tyynnytti Kärppien alkurynnistyksen avauserässä ja pikkuhiljaa käänsi pelin viennin ja maalitilanteet itselleen.

Voitto oli makea Teemu Lassilalle, joka sai nyt ensimmäisen tosipelivoittonsa Tappara-paidassa. Torjuntoja tuli 22, joissa varsinkin avauserän Kärppä-paineessa oli useita hyviä pelastuksia, joiden ansiosta Kärpät ei päässyt alkujohtoon.

Veli-Matti Savinainen iski jo kauden yhdeksännen osumansa, Alexander Bonsaksen puolestaan kauden ensimmäisensä. Maalinteossa onnistuivat lisäksi Jani Lajunen ja Jere Karjalainen. Aleksi Elorinne syötti kaksi maalia.

Tapparan ensimmäinen ylivoima avasi maalilukon

Pelin ensimmäinen erä meni kotijoukkueelle. Se oli erittäin aktiivinen ja aiheutti kovalla liikkeellään paljon ongelmia Tapparalle. Se ansaitsi pelillään myös kaksi peräkkäistä ylivoimapeliä, mutta Tappara tappoi jäähynsä hienosti. Pikkuisen tarvittiin tuuria ja Lassilan pari loistotorjuntaa, mutta nekin kuuluvat alivoimapeliin.

Avauserä oli maaliton, ja toistakin erää pelattiin 15 minuuttia ilman osumia. Tappara oli toisessa erässä saanut jo peliä käännettyä enemmän toiseen suuntaan ja lopulta moni “puolirike” kumuloitui vihelletyksi jäähyksi. Tappara osuikin heti ensimmäisestä ylivoimastaan, kun Teemu Nurmen syöttö kimposi Jani Lajusen polvesta ohi Jussi Rynnäksen.

Kolmannen erän alussa Kärpät tasoitti pelin Mika Pyörälän maalilla, mutta pelin vääjäämätöntä etenemistä Tapparan laariin se ei estänyt.

Erän kahdeksan minuutin kohdalla Jan-Mikael Järvinen teki pitkän kuljetuksen hyökkäysalueelle ja maalin taakse kurvatessaan käänsi ovelan syötön maalin eteen. Sinne oli rynnistänyt puolustaja Alexander Bonsaksen, jolla maali oli siis kauden ensimmäinen. Kolmisen minuuttia myöhemmin Veli-Matti Savinainen rynnisti väkisin Kärppä-viisikon läpi ja pisti kiekon vielä maaliinkin.

Kahden maalin tappioasemassa Kärpät veti maalivahdin pois jo kolme minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua. Tappara kuitenkin puolusti erinomaisesti ja piti kotijoukkueen pois huippupaikoilta. Lopulta Jere Karjalainen kävi niittaamassa loppuluvut tyhjiin. Hänellekin jo kauden kahdeksas osuma.

Tapparalla ansaittu vapaa viikonloppu

Tappara oli tänään Oulussa liikkeellä ilman vakiopakkejaan Pekka Saravoa ja Otso Rantakaria. Jere Rouhiainen paikkasi kuitenkin erinomaisesti. Hyökkäyksessä Tapparalla oli mukana 19-vuotias ensikertalainen Joona Luoto, mutta peliaikaa ei vielä tänään irronnut.

Sarjataulukossa Tappara vankisti asemiaan kärjessä. Sillä on nyt viiden pisteen johto toisena olevaan HPK:hon. Takana olevilla on kuitenkin peli reservissä vielä, että välttämättä ihan noin suuri kaula kirvesrinnoilla ei tässä vaiheessa ole.

Viikonloppuna Tappara ei kuitenkaan lisäpisteitä kerää, sillä sillä on nyt harvinainen vapaa viikonloppu. Ja sen joukkue todellakin on ansainnut!

Kaukalossa kirvesrinnat nähdään seuraavaksi Hakametsässä tiistaina, vastassa silloin on KooKoo.

Tero Aalto (Kuvat: Mikko Pylkkö)