Tapparalle välierien avausvoitto

Tappara – HIFK      2-0 (0-0, 1-0, 1-0)

Tappara ja HIFK avasivat tämän kauden välierät Hakametsässä. Tappara otti ensimmäisen kiinnityksen finaalipaikkaan, kun se otti kotivoiton maalein 2-0.

Hakametsässä ei nähty tänään todellista playoff-taistelua. Vierasjoukkue varsinkin oli todella vaisu eikä saanut aikaiseksi oikeastaan lainkaan kunnollista hyökkäyspeliä. Dominik Hrachovina tarvitsi toiseen peräkkäiseen nollapeliinsä vain 12 torjuntaa eikä niissäkään ollut tarvetta huippupelastuksiin.

Tapparan maaleista vastasivat Sebastian Repo toisessa erässä nopeasta harppuunahyökkäyksestä, ja lopussa tyhjiin ratkaissut Veli-Matti Savinainen.

Illan ainoa puhuttanut tilanne oli toisen erän taklaus, jossa IFK:n Kai Kantola jyräsi kirvesrintojen Juhani Jasulta tajun kankaalle ja pään auki. Jäälle jäi valtava verilammikko, kun Jasu talutettiin jäältä, mutta tilanteesta ei tullut rangaistusta.

Jasun jouduttua sivuun aiemminkin sentterin tontilla esiintynyt Aleksi Salonen pelasi hyökkääjänä.

Revolle maali ja kymppi

Tappara pelasi tasapainoisen ja hyvän ottelun, mutta tänään se ei todellakaan joutunut koville. HIFK vaikutti kaukalossa olevan lähinnä seuraamassa Tapparan pelaamista eikä se rakentanut itse pelissä oikein mitään. Ei se myöskään ihan kunnolla haastanut Tapparankaan hyökkäyspelaamista.

Kirvesrintojen ylivoimapeli oli tänään ainoa osa-alue, mille voi ja pitää antaa miinusta. Viidesti Tappara pääsi yrittämään ylivoimalla, mutta niiden aikana ei paljoa tapahtunut. Oikeastaan IFK:n parhaimmat jonkinnäköiset tekopaikat tulivat heidän alivoimiensa aikana, kun Corey Elkins ja Jarkko Malinen punnersivat alivoimahyökkäyksiin.

Tapparalla oli avauserässä pari ihan hyvää tekopaikkaa, jotka IFK-kassari Kevin Lankinen torjui osin tuurillakin. Erä jäi maalittomaksi. Toisen erän alussa tapahtunut Jasun loukkaantuminen sekoitti hetkeksi kotijoukkueen peliä, mutta pikkuhiljaa se otti uudelleen otteen.

Erää oli pelattu yhdeksisen minuuttia, kun Otso Rantakari avasi pitkällä syötöllä Sebastian Revon puolittain karkuun. Pakin ahdistaessa Repo laukoi ja kiekko meni Lankisen torjunnan läpi maaliin.

Johtomaalinsa jälkeen Tappara pääsi neljästi yrittämään ylivoimalla, mutta ei saanut niistä toista maalia. Sen aika tuli vasta puoli minuuttia ennen loppua, kun IFK oli yrittänyt ilman maalivahtia nelisenkymmentä sekuntia. Aleksi Elorinne ja Kristian Kuusela taistelivat kiekon keskialueelle Savinaiselle, joka iski sen tyhjiin.

Lopussa maalintekijä Repo sai vielä kympin lauottuaan kiekon tuomarien mielestä liian myöhään paitsiovihellyksen jälkeen.

Torstaina varmasti kovempi peli

Peli oli Dominik Hrachovinalle toinen peräkkäinen nollapeli. Kuudennen neljännesfinaalipelin jatkoerät mukaan lukien hän on pitänyt maalinsa puhtaana jo yli 180 minuuttia eli täyden kolmen ottelun verran.

Viime kevään finaalit mukaan lukien Tappara on voittanut HIFK:n nyt kahdeksan kertaa peräkkäin. Tänään HIFK ei ollut playoffien vaatimalla tasolla, mutta torstaina kotikaukalossaan se on taatusti parempi ja kovempi

Torstaina Helsingissä siis toinen ottelu. Hakametsässä pelataan lauantaina kolmas peli alkaen klo 17.

Tero Aalto (Kuvat: Mikko Pylkkö)