Tapparan CHL-taival katkesi niukasti

Tappara – JYP      3-2 (1-0, 0-2, 2-0)

Tappara ja JYP pelasivat tänään Hakametsässä Champions Hockey Leaguen ensimmäisen pudotuspelikierroksen toisen osaottelun. Ensimmäisen pelin JYP oli voittanut kahdella maalilla, ja kun yhteistuloksesta pelattiin, Tappara tarvitsi toisessa pelissä sen saman suuruisen voiton päästäkseen edes jatkoajalle.

Loppulukemat Hakametsässä jäivät kuitenkin Tapparan yhden maalin voittoon 3-2, joten yhteismaalit olivat JYPille 5-4. Tapparan taival CHL:ssä on jokaisella neljällä kaudella päättynyt samaan kohtaan ennen puolivälieriä.

Jo valmiiksi parhaan pelaajan Top Scorer -paita yllään pelannut Kristian Kuusela teki Tapparan ensimmäisen maalin ja syötti toisen. Samaan 1+1 saldoon ylsi Jukka Peltola.  Maalin teki myös Jan-Mikael Järvinen.

Peli alkoi Tapparan kannalta mainiosti, kun jo kolmen minuutin pelin jälkeen syntyi johtomaali eli kokonaistuloksessa kavennus yhden maalin päähän. Tomáš Záborský teki ovelalla syötöllään alustuksen, jonka jälkeen Kuusela sai napauttaa kiekon tyhjään maaliin Eetu Laurikaisen taakse. Tapparalla oli erässä myös ylivoimamahdollisuus, mutta ilman tulosta.

Toisessa erässä JYP onnistui tukkimaan Tapparan hyökkäystenrakentelun ja samalla kääntämään numerotkin itselleen. Antti Suomela iski ylivoimahyökkäyksestä tämän pelin numerot tasoihin, ja Mikko Kalteva vei JYPin reboundista johtoon. Kahden erän jälkeen yhteisnumerot JYPille olivat 5-2.

Tappara olisi tarvinnut kolmanteen erään kolmen maalin voiton päästäkseen jatkoerään. Se onnistui kaventamaan yhdellä erän toisesta ylivoimapelistään 10 ja puoli minuuttia ennen loppua, kun Miksa Järvinen sai ruuhkasta kiekon maaliin. Kuusi minuuttia ennen loppua JYPillä oli loistopaikka mennä uudelleen johtoon, mutta Dominik Hrachovina esitti huipputorjunnan. Jatkotilanteesta JYP sai kiekon maaliin, mutta edellisessä tilanteessa epäonnistunut Jerry Turkulainen törmäsi samaan aikaan Hrachovinaan, maalia ei hyväksytty ja Tappara pääsi ylivoimalle. Heti ylivoiman alkuun Peltola teki maalin ja toi Tapparan yhteistuloksessa maalin päähän, kun peliä oli vielä lähes kuusi minuuttia jäljellä.

Yhden maalin päähän jatkoerästä päästyään Tappara sai aikaiseksi kovan paineen JYP-alueelle. Viimeisellä minuutilla se joutui pelin johtoasemassa ottamaan maalivahdinkin pois tarvittavaa lisämaalia hakiessaan. Sen maalin haku ei kuitenkaan onnistunut ja JYP vei yhteistuloksen voiton.

JYP jatkaa CHL:ssä kahdeksan parhaan joukkoon joulukuussa pelattaviin puolivälieriin. Sen vastustaja on voittaja otteluparista EV Zug – Kometa Brno.

Tappara jää nyt puolentoista viikon pelitauolle. Sen seuraava ottelu on Liigan paikallismatsi Ilvestä vastaan perjantaina 17.11. Se peli on vieraspeli, mutta heti seuraavana päivänä on kotiottelun vuoro. Silloin lauantai-illan peliin Hakametsään vieraaksi tulee HPK.

Kuvat: Mika Kylmäniemi