Keskiviikko 21.8. VS.

2 - 3
(0-1, 1-0, 1-2)

Tappara – Lukko       2-3 (0-1, 1-0, 1-2)

Kesän viimeisessä harjoituspelissään Tappara kohtasi Rauman Lukon Valkeakosken Wareenassa pelatussa ottelussa. Kyseessä oli samalla Valkeakosken Kiekko-Ahman 40-vuotisjuhlaottelu. Lukko oli pelissä yhden maalin parempi ja voitti lukemin 3-2.

Kirvesrintojen maalintekijät olivat Jere Karjalainen ja Teemu Suhonen. Kummallekin maali oli ensimmäinen näissä kolmessa harjoituspelissä.

Tappara pelasi vajaalla pakkikalustolla, kun sekä Valtteri Kemiläinen ja Ben Blood olivat poissa ja lisäksi Alexander Ytterell jätti pelin kesken jo avauserän jälkeen. Maalivahdit pelasivat pelin puoliksi, Christian Heljanko torjui ensimmäisen 30 minuutin aikana 19 kertaa, Michael Garteig jälkimmäisellä puolikkaalla 12 kertaa.

Ensimmäinen erä pelattiin puoliksi: Tappara vei erän alkupuolta, Lukko jälkimmäistä. Kummallakin oli yksi ylivoimamahdollisuuskin ilman tulosta, kunnes reilut pari minuuttia ennen taukoa Lukko avasi maalinteon. Osuman sai nimiinsä Linus Nyman.

Toinen erä sujui hieman samalla tavalla, ensin vei toinen, mutta vastustaja kuittasi erän loppupuolella. Lukko jatkoi siitä mihin avauserässä jäi ja hallitsi peliä yli erän puolivälin. Molemmin puolin tuli pari jäähyä, mutta edelleenkään erikoistilannemaaleja ei nähty. Tappara kuittasi pelin tasoihin puolitoista minuuttia ennen toista erätaukoa, kun Karjalainen pyssytti Anton Levtchin syötöstä kiekon ohi Lukko-vahti Lassi Lehtisen.

Lukko meni kolmannessa erässä uudelleen johtoon, kun Nyman teki illan toisen maalinsa yliovimahyökkäyksestä. Tuon ylivoimahyökkäyksen Lukolle tyrinyt Teemu Suhonen kuittasi virheensä tasoittamalla pari minuuttia myöhemmin hirmuisen maalinedushässäkän päätteeksi. Lukko teki kuitenkin vielä yhden ja voittomaaliksi jääneen maalin, kun Tappara erehtyi toista kertaa pelissä väärään vaihtoon ja joutui alivoimalle. Puolustaja Lukas Klokin tekemä maali syntyi neljä minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua.

Tapparan harjoituspelit on nyt pelattu. Ensi viikon alussa joukkue matkustaa leirille Slovakian puolelle, josta siirtyy viikon päästä torstaina pelaamaan Champions Hockey Leaguen ottelut torstaina Itävallassa Klagenfurtia vastaan ja lauantaina Sveitsissä Biel-Bienneä vastaan.

Kuvat: Saana Hakala