Tiistai 7.12. 19:00 VS.

Tappara teki kolme pelaajasopimusta

Tuukka Mäntylä palaa Tapparaan kaksivuotisella sopimuksella. Viime kauden Ruotsin Malmö Redhawksissa kiekkoillut puolustaja pelasi kirvesrinnoissa viimeksi keväällä 2016, kun Tappara voitti ensimmäisen Suomen mestaruutensa 13 vuoteen. 36-vuotias Mäntylä oli mukana voittamassa myös sitä edellistä mestaruutta vuonna 2003.

Playoffit mukaan lukien Mäntylä on pelannut Tapparassa yli 600 liigaottelua. Sen lisäksi hän on kiekkoillut viisi kautta KHL:ssä ja viisi kautta Ruotsin liigassa, yhteensä niissä playoffit mukaan lukien 500 ottelua. Miesten maaotteluita Mäntylällä on takana yli 150, niissä mukana kuudet MM-kisat.

Tapparan kapteenina Mäntylä toimi edellisellä täydellä Tampereen-kaudellaan 2012-13.

Uusina miehinä mukaan Rautanen, Lehtonen ja Järvinen

Mäntylän lisäksi Tappara on tehnyt kolmevuotisen sopimuksen puolustaja Juho Rautasen kanssa sekä tryout-sopimuksen hyökkääjä Matias Lehtosen kanssa.

20-vuotias Rautanen siirtyy Tampereelle Jokereista, jossa hän on kahden viime kauden aikana saanut tililleen 47 KHL-ottelua. Lisäksi hän näillä kausilla edustanut Mestiksen Kiekko-Vantaata reilun 30 ottelun verran. Rautanen on edustanut Suomen juniorimaajoukkueita 42 ottelussa mukaan lukien alle 20-vuotiaiden MM-kisat 2017.

TUTO Hockeysta Tapparaan tuleva 22-vuotias Lehtonen oli menneellä kaudella Mestiksen pistepörssissä sijalla 11 tehopistein 19+26=45. TUTOn lisäksi hän on pelannut Mestiksessä SaPKon paidassa. Liigaottelutilinsä hän avasi pari kautta sitten yhdellä ottelulla TPS:ssä. Matias on Tapparassa pelaavan Mikko Lehtosen veli.

Kolmas uusi mies joukkueessa on huoltoryhmään liittyvä Jukka Järvinen, jolla on vankka kokemus hommista Espoon Bluesissa ja Espoo Unitedissa.

Uudet miehet Eliteprospectsin tietokannassa: Tuukka Mäntylä Juho Rautanen Matias Lehtonen Jukka Järvinen