fbpx

Tappara teki kolme pelaajasopimusta

Uutiset tarjoaa:

Tuukka Mäntylä palaa Tapparaan kaksivuotisella sopimuksella. Viime kauden Ruotsin Malmö Redhawksissa kiekkoillut puolustaja pelasi kirvesrinnoissa viimeksi keväällä 2016, kun Tappara voitti ensimmäisen Suomen mestaruutensa 13 vuoteen. 36-vuotias Mäntylä oli mukana voittamassa myös sitä edellistä mestaruutta vuonna 2003.

Playoffit mukaan lukien Mäntylä on pelannut Tapparassa yli 600 liigaottelua. Sen lisäksi hän on kiekkoillut viisi kautta KHL:ssä ja viisi kautta Ruotsin liigassa, yhteensä niissä playoffit mukaan lukien 500 ottelua. Miesten maaotteluita Mäntylällä on takana yli 150, niissä mukana kuudet MM-kisat.

Tapparan kapteenina Mäntylä toimi edellisellä täydellä Tampereen-kaudellaan 2012-13.

Uusina miehinä mukaan Rautanen, Lehtonen ja Järvinen

Mäntylän lisäksi Tappara on tehnyt kolmevuotisen sopimuksen puolustaja Juho Rautasen kanssa sekä tryout-sopimuksen hyökkääjä Matias Lehtosen kanssa.

20-vuotias Rautanen siirtyy Tampereelle Jokereista, jossa hän on kahden viime kauden aikana saanut tililleen 47 KHL-ottelua. Lisäksi hän näillä kausilla edustanut Mestiksen Kiekko-Vantaata reilun 30 ottelun verran. Rautanen on edustanut Suomen juniorimaajoukkueita 42 ottelussa mukaan lukien alle 20-vuotiaiden MM-kisat 2017.

TUTO Hockeysta Tapparaan tuleva 22-vuotias Lehtonen oli menneellä kaudella Mestiksen pistepörssissä sijalla 11 tehopistein 19+26=45. TUTOn lisäksi hän on pelannut Mestiksessä SaPKon paidassa. Liigaottelutilinsä hän avasi pari kautta sitten yhdellä ottelulla TPS:ssä. Matias on Tapparassa pelaavan Mikko Lehtosen veli.

Kolmas uusi mies joukkueessa on huoltoryhmään liittyvä Jukka Järvinen, jolla on vankka kokemus hommista Espoon Bluesissa ja Espoo Unitedissa.

Uudet miehet Eliteprospectsin tietokannassa:
Tuukka Mäntylä
Juho Rautanen
Matias Lehtonen
Jukka Järvinen