fbpx

Tappara valmistautuu Areena-aikaan urheilutoiminnassaan

Uutiset tarjoaa:

Tappara on toimintastrategiansa mukaisesti tehnyt jo hyvissä ajoin ennen Areena–aikaan siirtymistä urheilutoimeen ja Liigajoukkueen valmennukseen liittyviä henkilöstöratkaisuja.

Tapparan päävalmentajana toimiva Jukka Rautakorpi siirtyy Tapparan urheilujohtajaksi tulevan kauden 2019-2020 jälkeen kahden vuoden sopimuksella. Sopimukseen liittyy lisäksi molemmin puolinen kolmen vuoden optiokausi.  Tapparan nykyinen urheilujohtaja Jussi Tapola palaa takaisin Tapparan Liigajoukkueen päävalmentajaksi kaudesta 2020-2021 lukien kolmen vuoden sopimuksella. Tapolan valmennusryhmään tulevaksi valmentajaksi on nimetty kahden vuoden sopimuksella aiemmin eri Liigajoukkueissa päävalmentajana toiminut Tuomas Tuokkola.

Jukka Rautakorpi on aiemmin toiminut Liigajoukkueen päävalmentajatoimien lisäksi Jääkiekkoliiton valmennuspäällikkönä ja huippu-urheilun johtajana, Kuortaneen urheiluopiston valmennusjohtajana sekä Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön joukkuepelien vastuuvalmentajana.

– Jukka Rautakorven kokemus urheilujohtamisesta on suomalaisessa palloilu-urheilussa vailla vertaa. Tähän kun lisätään Jukan halu entisestään kehittää ja uudistaa itseään ja Tapparan kokonaisvaltaista urheilutoimintaa jääkiekon edelläkävijänä sekä ottaa aiempaa laajempi vastuu urheiluun liittyvistä hallinnollista tehtävistä, voimme koko Tapparan yhteisö, junioriyhteisö mukaan lukien, olla erityisen tyytyväisiä saadessamme Jukan kiinnitettyä tähän entistä haastavampaan johtajan toimeen, kiittelee Tamhockey Oy:n puheenjohtaja Heikki Penttilä.

– Olen ollut jo aiemmin luomassa Tapparan urheilustrategiaa ja päässyt seuraamaan sen toteuttamista läheltä. Nyt, kun Tapparan organisaatiorakennetta ollaan muuttamassa siten, että urheilujohtajalle siirretään entistä enemmän myös hallinnollista ja taloudellista vastuuta, uskon minulla olevan paljon annettavaa Tapparan urheilutoimen kehittämisessä vastaamaan entistä kovempiin tulevaisuuden haasteisiin, vakuuttaa Jukka Rautakorpi.

Jussi Tapola on aiemmin toiminut Tapparan päävalmentajana kolmena kautena, jolloin Tappara oli kaikkina näinä kausina Liigan finaaleissa. Näistä kaksi päättyi Suomen mestaruuteen.

– Suomen mittakaavassa Tapparan pitkäjänteinen toiminta kaikessa jääkiekkoon liittyvässä päätöksenteossa on harvinaista ja poikkeuksellista. Tunnen suurta vastuuta palatessani taas valmentamaan tätä Suomen menestyksekkäintä jääkiekkoseuraa kohti historiallista ajanjaksoa, kun seura siirtyy Hakametsästä Areenaan. Tämä on minulle kunnia-asia, mutta nyt keskityn tämän kauden vielä urheilujohtamiseen ja viemään Tapparan urheilustrategian mukaisia päätöksiä täytäntöön, Jussi Tapola toteaa.

– Olen todella tyytyväinen, että Tappara on saanut hyvissä ajoin ennen Areenaan siirtymistä urheilutoimeensa liittyvät päätoimet täytettyä kovimman tason ammattilaisilla. Tämä helpottaa koko organisaatiotamme ja tulevaa toimitusjohtajaamme Mika Aroa selviytymään myös liiketaloudellisista haasteista, kertoo tämän vuoden lopussa eläkkeelle siirtyvä Tamhockey Oy:n toimitusjohtaja Mikko Leinonen.

Lisäksi Tappara-yhteisön tärkeä palanen Tappara Ry on tehnyt kolmen vuoden jatkosopimuksen Kimmo Vähä-Ruoholan kanssa juniorivalmennuksen johtamisesta. Lue tiedote tästä.

Tappara/Tamhockey Oy 19.6.2019