Tapparan taustayhtiön Tamhockey Oy:n urheilullinen ja taloudellinen menestys jatkui

Tapparan taustayhtiön Tamhockey Oy:n voitto verojen jälkeen tilikaudella 1.5.2018 – 30.4.2019 on 577 654,87 € (772 914,41€). Taloudellinen tulos verojen jälkeen edelliseen kauteen verrattuna laski hieman ollen 195 259,54 € edellistä kautta pienempi.

Tapparan toimitusjohtaja Mikko Leinonen kommentoi yhtiön tuloksen olevan kohtuullisen hyvä, mutta myös, että ”Tamhockey-konserni” maksoi kuluneena kautena ennakonpidätyksiä, arvonlisäveroja, tuloveroja ja julkisoikeudellisia maksuja yhteensä 2 673 197,00 €.

Urheilullisesti Tapparan joukkue pysyi historiallisesti Liigan mitalikannassa jo seitsemättä kertaa peräkkäin ja on siten vakiinnuttanut viimeisten kausien aikana asemansa Liigan parhaimpien joukkueiden joukossa. Viimeisten kahden kullan ja yhden hopean jälkeen nyt saavutettu pronssimitali oli hieno saavutus joukkueelta vaikean syksyn jälkeen.

Tapparan liikevaihto pysyi edelliskauden tasolla ollen kuluneella kaudella 9 062 164,59 € (9 137 623,09 €). Liikevaihdon kehitys ja tulos oli tänäkin vuonna kohtuullisen hyvä. Yhtenä menestystekijänä oli yhteistyösopimusten myynnin jatkuva nousun kehitys, joka tukee Tapparan tuloskehitystä. Lipunmyynnin keskihinnan nousu myös edesauttoi lipputulojen kehittymistä ja asiakastilaisuuksien / VIP- ja aitiomyynnin lisääntyminen runkosarjassa olivat kauden muita myönteisiä asioita.

Lipunmyynnin kehittämiseen liittyvän tuotteistamisen, asiakkaiden paremman palvelemisen, sekä yhteistyösopimusten myyntiin panostamisen odotetaan lisäävän kasvua alkaneelle liigakaudelle.

Tapparan kansainvälistyminen jatkuu edelleen ja joukkue osallistuu Champions Hockey Leagueen (CHL) myös kaudella 2019-2020. Tappara on ainoa suomalaisjoukkue, joka on osallistunut kaikkiin viiteen pelattuun CHL-kauteen. CHL on Tapparalle merkittävä investointi tulevaisuuteen.

Kauden 2019-2020 ensimmäinen CHL-kotiottelu Tampereella Hakametsän hallissa pelataan itävaltalaista EBEL-liigan mestaria KAC Klagenfurtia vastaan pe 6.9.2019 klo 19.

Tamhockey Oy:n toimitusjohtaja Mikko Leinonen ja yhtiökokouksen puheenjohtaja Risto Harkki.

Tampereen kansi- ja areenahankkeella on myönteinen vaikutus Pirkanmaalle ja muihin lähikaupunkeihin. Areena on kaikkien tamperelaisten ja muidenkin kulttuurin ja urheilun suurkuluttajien käytössä jo syksyllä vuonna 2021.

– Tappara on vahvasti mukana kansi- ja areenaprojektissa, ja rakentamisen edistymistä on helppo seurata areenan omien nettisivujen kautta, toteaa toimitusjohtaja Mikko Leinonen.

Tappara ry:n ja Tamhockey Oy:n yhteistyönä tehty urheilustrategia tuottaa hedelmää. Tapparan kaikki juniorijoukkueet ovat menestyneet viime kaudella C-junioreista A:han saakka erinomaisesti, ja Tapparan vetovoima seurana ja pelaajien kehittäjänä on vahva, mikä luo pohjan seuran pitkäjänteiseen kehittämiseen.

Huippukiekon lisäksi Tappara ry on aloittanut kautta 2019-2020 koskien kerho-ohjaukset Tampereen ja ympäristökuntien kouluissa. Kaupungit ja kunnat ostavat ohjauspalvelut Tappara ry:ltä. Elokuussa 2019 käynnistävällä lukukaudella Tapparan ammattilaiset ohjaavat yli 50 kerhotuntia viikossa. Lapsia on mukana toiminnassa viikoittain noin 750. Toiminta sisältää liikuntakerhoja, liikuntavälitunteja, sekä liikunnanohjausta koululaisryhmissä. Kerhotuntien ohjaus on osa Tappara ry:n palkkaamien uusien päätoimisten ammattivalmentajien toimenkuvaa. Toimintaa on tarkoitus laajentaa tulevina vuosina.

Tamhockey Oy:n hallitus ja Mikko Leinonen olivat sopineet, että nykyisen toimitusjohtajan sopimus päättyy 31.12.2019, ja yhtiön hallitus on nimittänyt kauppatieteiden maisteri Mika Aron yhtiön toimitusjohtajaksi 1.1.2020 alkaen.

Tampereella 17.6.2019

Tamhockey Oy

Heikki Penttilä                                                     Mikko Leinonen hallituksen puheenjohtaja                                 toimitusjohtaja