Tapparan uudet pelaajat Mikkola ja Vittasmäki

Tappara julkisti alkuviikolla tukun uusia pelaajahankintoja, joista nyt esittelyssä pakkikaksikko Niko Mikkola (kuva oikealla) ja Veli-Matti Vittasmäki. Heistä ensiksi mainittu on Tapparan finaalivastustajassa KalPassa pelannut 21-vuotias isokokoinen puolustaja, jolla on takanaan kaksi täyttä kautta Liigassa. Jälkimmäinen puolestaan kuuluu 26-vuotiaana Tappara-pakiston konkareihin ja kohtasi yös kirvesrinnat pudotuspeleissä Ilveksen riveissä puolivälierissä. Kahden Ilves-kauden lisäksi Vittasmäellä on vankkaa Liiga-kokemusta yli kuuden kauden ajalta TPS:ssä ja puoli kautta KalPassakin.

– Tapparasta kuulin vain positiivista ja tiesin, että on urheilullinen organisaatio. Ajateltiin, että tämä on paras mahdollisuus meikälle kehittyä ja ottaa seuraava askel, kaksikosta nuorempi Mikkola sanoo.

Hakametsän halliin tullessaan jatkossa käytävän vasempaan päätyyn kääntymään vaihtava Vittasmäki on samoilla linjoilla:

– Iso askel ainakin itelle siirtyminen Tapparaan. On mahdollisuus saavuttaa jotain ja ottaa askeleita eteenpäin henkilökohtaisella tasolla.

Mikkolan lähivuosien tavoite on päästä NHL:ään, Vittasmäki puolestaan viimeisenä MM-kisakoneesta pudonneena haluaa olla jatkossa sen verran parempi, että pääsee kisoihin. Tapparan kovan pelaajaryhmän kaksikko kokee tietysti vain positiivisena asiana.

– Aika hyvä nippu on. Erittäin kilpailukykyinen joukkue varmasti kun hitsaudutaan yhteen. Mestaruutta lähdetään hakemaan, Vittasmäki sanoo.

– Kovan näköinen ryhmä on. Mutta se on vaan positiivinen ongelma, että joutuu kilpailemaan pelipaikasta eikä saa mitään ilmaiseksi. Se varmasti tsemppaa ja potkii kaikkia eteenpäin ja kehittyyn, Mikkola komppaa.

Alla Mikkolan ja Vittasmäen koko haastattelut yhdessä videossa.

Video: Eero Katajamäki