Ovet aukeaa klo 17:00.

Happy Hour ja pregame Aulan Taproomissa klo 17:00–18:00

Jälkipelit ottelun jälkeen Aulan Taproomissa

Marraskuun viimeistä viedään keskiviikkona - Nokia Arenassa vastassa Kärpät

Tappara pelaa marraskuun viimeisen ottelunsa keskiviikkona Nokia Arenassa, jonka vieraaksi saapuu Oulun Kärpät. Joukkueet ovat kohdanneet toisensa kerran aiemmin kuluvalla kaudella.

Tappara pelaa kuluvan marraskuun viimeisen ottelunsa keskiviikkona Nokia Arenassa, jonka vieraaksi saapuu Oulun Kärpät. Joukkueet kohtasivat toisensa viimeksi lokakuussa, jolloin kirvesrinnat hakivat Oulusta mukaansa 1–4 -voiton.

Kärpät saapuu Tampereelle kahden voiton putkessa, jonka aikana joukkue on onnistunut voittamaan Ässät ja Sportin. Oululaisten kausi on muutenkin sujunut varsin positiivisissa merkeissä, sillä kärppälauma löytyy sarjataulukon neljänneltä sijalta heidän kerättyään 24 ottelusta 14 voittoa ja 42 sarjapistettä. Huomionarvoista on kuitenkin se tosiasia, että joukkue on pystynyt ottamaan kolmesta yläpuolellaan olevasta joukkueesta neljän ottelun aikana ainoastaan yhden voiton. Miten Kärpät suoriutuvat keskiviikkona?

Kärppien kultakypäränä luistelee laitahyökkääjä Teemu Turunen 24 ottelun pisteillä 12+10=22.

Tappara puolestaan lähtee keskiviikon otteluun kolmen voiton putkessa. Päättyvä marraskuu on muutenkin sujunut kirvesrinnoilta varsin vahvasti, sillä kuukauden seitsemästä ottelusta voittoja on kertynyt mukavat kuusi kappaletta. Edellisen kerran sinioranssit ovat pelanneet lauantaina, jolloin TPS kaatui kuuman ottelun päätteeksi kotikaukalossa voittomaalikilpailussa lukemin 3–2. Miten joukkue on valmistautunut keskiviikon kamppailuun?

Tappara lähtee otteluun sarjataulukon toiselta sijalta, johon oikeuttavat 24 ottelusta kasatut 19 voittoa ja 52 sarjapistettä. Paikallisvastustaja Ilves nousi edellisellä kierroksella sinioranssien ohi, vaikkakin kummallakin on sama määrä kerättyjä pisteitä. Tämän lisäksi tupsukorvat ovat pelanneet yhden ottelun enemmän.

Tapparan kultakypärää kantaa taiturihyökkääjä Anton Levtchi 24 ottelun tehoilla 9+21=30.

Kiekko putoaa Nokia Arenan jäähän kello 18:30, areenan ovet avautuvat yleisölle puolitoista tuntia aiemmin kello 17:00. Liput kaikkiin Tapparan kotiotteluihin hankit kätevästi Tapparan verkkokaupasta, Tappara Shopin kivijalkamyymälästä osoitteesta Kansikatu 1 LT3 sekä joukkueen toimistolta osoitteesta Kansikatu 1 T3.

Lehdistötilaisuus

Neljäs perättäinen voitto päätti marraskuun - Kärpät nurin Nokia Arenassa maalein 4–1!

Tappara voitti keskiviikkona neljännen perättäisen ottelun kaatamalla Oulun Kärpät kotikentällä maalein 4–1. Kirvesrintojen osumat merkittiin Petri Kontiolan, Philip Granathin, Olli Juolevin sekä Anton Levtchin tileille.

Tappara oli voitokas keskiviikkona neljännen perättäisen kerran, kun Oulun Kärpät kaatui Nokia Arenassa loppulukemin 4–1. Joukkue selvitti kahden aiemman erän vaikeutensa erinomaisesti, joka oli avainasemassa voitossa. Kirvesrintojen maaleista vastasivat Petri Kontiola, Philip Granath, Olli Juolevi sekä Anton Levtchi.

Ottelun avauserä sujui vauhdikkaissa merkeissä. Kärpät aloittivat ottelun selvästi Tapparaa aktiivisemmin, mutta oululaisten kuluttava pelitapa alkoi näkyä joukkueen otteissa erän puolivälissä. Tämän jälkeen kirvesrinnat saivat paljon aikaa kiekollisena, joka söi vieraiden hallintaa entistäkin pienemmäksi. Christian Heljanko torjui avauserässä seitsemän kertaa, Niklas Kokko venyi kahdeksan kiekon eteen.

Tappara avasi hieman heikommasta alustaan huolimatta ottelun maalihanat ajassa 8:43. Kiekko pelattiin Anton Levtchille maalin taakse, josta taituri passasi pelivälineen suoraan syötöstä osuman viimeistelleelle Petri Kontiolalle. Osuma oli Kontiolan kauden toinen. Levtchin lisäksi Joni Tuulola saalisti syöttöpisteen ottelun avausmaaliin.

Sinioranssit tuplasivat johtonsa vain reilua minuuttia myöhemmin. Oskari Luoto syötti Philip Granathin puolittaiseen läpiajoon, josta norjalaiskiitäjä siirsi kiekon rystyllä Kokon längistä maalin perälle. Osuma oli Granathin kauden neljäs. Luodon lisäksi Otto Rauhala palkittiin toisesta maalista syöttöpisteellä.

Illan ensimmäinen rangaistus puhallettiin Kärppien tuoreelle hankinnalle Nick Ritchielle, joka lähti istumaan kaksiminuuttista Joni Tuulolaan kohdistuneesta poikittaisesta mailasta. Pakkopeli meni kuitenkin pahemman kerran penkin alle, sillä oululaiset onnistuivat kaventamaan tilannetta Arttu Hyryn viimeistelemällä alivoimaosumalla. Erikoistilanne jatkui, mutta vieraat selvisivät yrityksestä.

Tappara pääsi kokeilemaan toista ylivoimaansa avauserän lopulla. Jäähyaitioon komennettiin tälläkin kertaa Nick Ritchie, joka huitoi mailan pois Nicholas Baptisten käsistä. Pakkopelikokeilu ei tällä kertaa sujunut aivan suunnitelluin askelmerkein, eikä kiekko löytänyt tietään maaliin.

Ensimmäiselle erätauolle siirryttiin Tapparan 2–1 -johdossa.

Toinen erä alkoi ensimmäisen tapaan Kärppien vahvalla paineistuksella. Kirvesrinnat eivät kuitenkaan aikailleet, ja nopeasti peli kääntyi oululaisten kenttäpäätyyn, jossa sinioranssit saivat aikaan lupaavaa hyökkäyspeliä. Erän lopulla peli kuitenkin tasoittui jälleen. Christian Heljanko pysäytti toisessa erässä yhdeksän kiekkoa, Niklas Kokko selvisi viidellä torjunnalla.

Vieraat saivat oman paineistusjaksonsa aikana useamman hyvän maalipaikan, jotka syntyivät lähinnä maalin eteen pomppimaan jääneistä kiekoista. Tässä vaiheessa Heljanko oli kuitenkin erinomaisen hyvässä iskussa, eivätkä oululaiset päässeet tasoittamaan lukemia hyvän maalivahtipelin ansiosta.

Hetken kuluttua tilanne kääntyi päälaelleen, kun Tappara sai aikaan pitkän hyökkäysalueen pyörityksen. Kärpät joutuivat puolustamaan väsyneinä jatkuvasti vaihtamaan päässeitä sinioransseja vastaan, joka söi joukkueen voimavaroja merkittävästi pienemmiksi. Kirvesrinnat eivät kuitenkaan saaneet hyvästä pyörityksestä huolimatta aikaan juurikaan vaarallisia laukauksia maalia kohti, jonka vuoksi oululaiset selvisivät mylläkästä ehjin nahoin.

Erän puolivälin jälkeen peli muuttui katkonaisemmaksi useamman perättäisen paitsion vuoksi. Tämän myötä myös tapahtumat kentällä tasoittuivat, eikä kumpikaan saanut kunnolla otetta kiekollisesta pelistään.

Tappara johti ottelua 40 minuutin jälkeen lukemin 2–1.

Sinioranssit saivat päätöserään erinomaisen lähdön. Kirvesrinnat puskivat peliä Kärppien alueelle, jossa oululaisten puolustus ei ollut aivan parhaassa iskussa. Vieraat saivat kuitenkin erän edetessä peliään paremmin uomiinsa, jolloin Tappara joutui puolustamaan rohkeita hyökkäyksiä.

Kärpät olivat päästä pelaamaan illan ensimmäistä ylivoimaansa vajaan seitsemän minuutin pelin jälkeen, kun Oskari Luoto koukki keskialueella Marko Anttilaa. Jäähyt kuitenkin tasoittuivat, kun Joonas Kemppainen komennettiin rangaistusaitioon aloitusrikkeestä. Peli sai jatkua täysin kentällisin eri aikaan puhalletuista rangaistuksista huolimatta.

Tapparan illan kolmas täysosuma syntyi päätöserän puolivälin ylityttyä. Philip Granath antoi laidalta rystylätyn keskustaan ajaneelle Olli Juoleville, jonka kova rannelaukaus painui Kokon selän taakse. Osuma oli Juolevin ensimmäinen Tappara-paidassa. Granathin lisäksi myös Otto Rauhala saalisti syöttöpisteen illan kolmanteen maaliin.

Takaisku oli kova kolaus vierasjoukkueelle. Kärpät alkoivat keskittää enemmän voimiaan puolustukseen, jolloin oululaisten hyökkäspelaaminen kärsi. Joukkue haki rohkeita haastoja hyökkäyssiniviivan ylityksiin, jotka olivat kuitenkin helposti puolustettavissa.

Vieraat pääsivät pelaamaan ensimmäistä ylivoimaansa 56. peliminuutilla, kun Oiva Keskiselle tuomittiin kaksiminuuttinen Teemu Turusen kiinnipitämisestä. Samassa ajassa rangaistuksen kanssa Kärppien valmennusjohto veti Kokon ulos maaliltaan, ja joukkue lähti hakemaan maaleja kuuden kenttäpelaajan voimin. Tapparan alivoimanelikko oli kuitenkin raudanlujassa iskussa, eivätkä oululaiset onnistuneet yllättämään loistavasti torjunutta Heljankoa.

Ottelun viimeinen osuma syntyi tyhjään Kärppä-maaliin ajassa 59:13, kun Anton Levtchi nosti kiekon välittömästi hyökkäyssiniviivan ylitettyään verkkoon. Osuma oli Levtchin kauden kymmenes. Syöttöpisteet illan viimeiseen täysosumaan merkittiin Heikki Liedekselle ja Otto Leskiselle.

Tappara kuulutettiin ottelun voittajaksi lopulta maalein 4–1. Voitto oli sinioranssien neljäs perättäinen.

Illan ottelua seurasi paikan päällä Nokia Arenassa 6504 katsojaa, lämmin kiitos kaikille mukana olleille!

Tappara pelaa seuraavan ottelunsa ylihuomenna perjantaina 1. joulukuuta, kun joukkue matkustaa Kuopioon KalPan vieraaksi. Ottelu käynnistyy kello 18:30. Liput KalPan kotiotteluihin myy Ticketmaster.

Seuraava kotiottelu on ohjelmistossa heti seuraavana päivänä lauantaina 2. joulukuuta, kun Tappara saa vieraakseen Nokia Arenaan Vaasan Sportin. Kiekko putoaa jäähän kello 17:00, areenan ovet avautuvat yleisölle puolitoista tuntia aiemmin kello 15:30. Liput kaikkiin Tapparan kotiotteluihin hankit kätevästi Tapparan verkkokaupasta, Tappara Shopin kivijalkamyymälästä osoitteesta Kansikatu 1 LT3 sekä joukkueen toimistolta osoitteesta Kansikatu 1 T3.