fbpx

Kevään finaalijoukkueet Helsingin jäähallin juhlassa

Otteluraportin tarjoaa:

Lauantaina Tappara matkustaa Helsinkiin ja on yksi osapuoli Helsingin Nordenskiöldinkadun jäähallin juhlissa. Suomen toinen jäähalli täyttää 50 vuotta. Hallin ja Tapparan lisäksi paikalla on kotijoukkue HIFK ja luultavasti täysi katsomollinen yleisöä. Kyseessä on siis viime kevään finaalijoukkueiden ensimmäinen kohtaaminen mestaruuden ratkeamisen jälkeen.

Kumpikin finaalijoukkue joutui kesän aikana vaihtamaan tukun avainpelaajiaan. IFK:n lähtijälistalla olivat mm. maalivahti Ville Husso, pakit Yohann Auvitu, Joonas Järvinen, Lauri Taipalus, Keith Aulie ja Matt Generous sekä hyökkääjät Teemu Ramstedt, Tomas Zaborsky ja Siim Liivik. Tilalle tulii lähes pelkästään kovaa ja nimekästä: maaliin Niklas Bäckström, pakkiin Teemu Eronen ja Joe Finley, hyökkäykseen Lennart Petrell ja liigan nimekkäin hankinta Juhamatti Aaltonen.

Sekä IFK että Tappara lähtevät juhlimispeliin jos ei nyt mitenkään alavireisenä, niin ainakin viimeisimmässä pelissään vähän mollissa pelanneena. Kumpikin nimittäin hävisi kotonaan 1-2, Tappara tosin sai yhden pisteen voittolaukauskisasta mukaansa, IFK ei edes sitä. Tapparan tappio tuli eilen perjantaina TPS:ää vastaan, IFK:n tappio torstaina aika lailla isolla yllätyksellä liiganousija Jukureita vastaan.

Sen verran vähän kummallekin kevään finalistille pistemenetyksiä on tullut, että ne ovat kuuden pelin jälkeen sarjataulukossa sijoilla 1 ja 3. Tappara johtaa 13 pisteellä, IFK on kolmantena yhtenä kolmesta pisteen päässä olevasta joukkueesta. Kummallekin ottelu on kolmas tällä viikolla.

Maalitili on avaamatta vielä mm. Jani Lajuselta.
Maalitili on avaamatta vielä mm. Jani Lajuselta.

Aaltosella ja Savinaisella kultakypärät

Juhamatti Aaltonen on aloittanut kauden tehokkaimpana IFK-pelaajana, hän kantaa kultakypärää tehoin 3+2. IFK:n Corey Elkinsillä on neljä syöttöpistettä, Thomas Nykoppilla ja Robert Leinolla kaksi tehtyä maalia. Maalissa Niklas Bäckström ja Kevin Lankinen ovat pelanneet kauden toistaiseksi puoliksi. Lankisella on kolme peliminuuttia enemmän.

Tapparan kultakypärällä Veli-Matti Savinaisella on 5+3. Henrik Haapala 2+4, Teemu Nurmi 3+2 ja Jere Karjalainen 3+1. Otso Rantakari avasi maalitilinsä perjantaina. Nyt Tapparassa on yhdeksän kauden maalitilinsä avannutta pelaajaa, saman verran kuin IFK:lla. Maalissa Teemu Lassila pelasi perjantaina kauden ensimmäisen liigapelinsä. Muut viisi peliä on pelannut Dominik Hrachovina.

Torstaina helsinkiläisten kokoonpanosta puuttui paljon ihan avainkalustoa: Roope Hintz, Joonas Rask, Arttu Luttinen, Thomas Nykopp ja Teemu Eronen. Tapparan ainoa toipilas on edelleen Alexander Bonsaksen.

Illan kokoonpanot julkaistaan klo 13.

Tero Aalto (Kuva: Mika Kylmäniemi)