fbpx

Kiihtyykö Tapparan kone jo pelin alussa?

Otteluraportin tarjoaa:

Tiistaina Tappara on taas kotiympyröissään Hakametsässä vastassaan Vaasasta saapunut Sport. Ainakin kotikatsojan näkökulmasta kirvesrinnat voisivat nyt rikkoa viime aikojen muottinsa ja pelata alusta asti hyvin.

Tappara on jäänyt kaikissa viidessä maaottelutauon jälkeisessä pelissään takaa-ajoasemaan jo avauserässä. Pelillinen nukkuminen on kestänyt kaikissa ainakin erän, joskus kaksikin, ja joissain peleissä vasta kolmansissa erissä on nähty totutumpaa myös hyökkäyssuuntaan hyvin pelaavaa Tapparaa. Neljästi takaa-ajo onnistui, mutta lauantaina KalPa piti johtonsa loppuun ja voitti Tapparan 3-2.

Samalla KalPa nousi sarjataulukossa tasapisteisiin Tapparan kanssa. Tappara kuitenkin on edelleen ykkösenä enemmän kolmen pisteen voittoja ottaneena. Tiistain vastustaja Sport on taulukossa seitsemäntenä 11 pistettä kärkeä perässä mutta pelin vähemmän pelanneena.

Sport pelasi viimeksi perjantaina, jolloin se voitti kotonaan KooKoon 3-2 kaksi sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua tulleella voittomaalilla. Viidestä viime pelistään vaasalaisilla on kolme voittoa.

Lokakuun alussa Tappara ja Sport kohtasivat tuplakierroksella ensin Vaasassa ja heti seuraavana päivänä Tampereella. Kumpikin joukkue otti niissä peleissä vierasvoiton noilla tässä koko ajan toistuneilla maaliluvuilla 3-2.

Jere Karjalainen on tehnyt kaksi maalia tällä kaudella Sportin verkkoon.
Jere Karjalainen on tehnyt kaksi maalia tällä kaudella Sportin verkkoon.

Karjalainen ja Nenonen osuneet jo kahdesti tässä otteluparissa

Lokakuun alun tuplaotteluissa Tapparasta Jere Karjalainen ja Sportista Markus Nenonen osuivat kummassakin pelissä. Kirvesrintojen Dominik Hrachovina pelasi kummatkin pelit, mutta Sportista Mika Järvinen torjui tappiopelissä ja Rasmus Rinne voittopelissä. Kummassakin pelissä jäähytasapaino oli vieraspainotteinen, sillä Tappara otti Vaasassa seitsemän kakkosta ja Tampereella kaksi, Sport puolestaan kotonaan niin ikään kaksi kakkosta ja vieraissa kuusi. Tappara teki peleissä kolme yv-maalia, Sport ei yhtään.

Henrik Haapala johtaa edelleen Liigan pistepörssiä lukemin 7+20=27, toisena on Veli-Matti Savinainen 15+9=24, joka on maalipörssin selkeä ykkönen. Sportin kärkikaksikko on 10+6=16 tehnyt Olavi Vauhkonen ja 8+4=12 tehnyt Nenonen.

Maalissa Tappara on peluuttanut viime aikoina kassareitaan vuorotellen, lauantaina torjumassa oli Teemu Lassila. Sportilla Mika Järvinen on pelannut nyt viisi täyttä ottelua peräkkäin tultuaan niitä edeltäneessä pelissä kesken pelin Rinteen tilalle.

Poissaolorintamalla Tappara on mennyt nyt viisi peliä ilman pakkikolmikkoa Valtteri Kemiläinen – Tapio Sammalkangas – Niko Tuhkanen, joista viimeksi mainittu on ollut sivussa jo sitäkin pidempään. Kemiläisen paluu ei tapahdu ainakaan vielä huomenna, mutta loppuviikosta voisi olla jo mahdollisuuksia kaukaloon. Sammalkangaskin on jo treenannut joukkueen kanssa.

Sportista sivussa on Otto Karvinen. Edellisten Tappara-pelien jälkeen vaasalaisten rosteri on kasvanut Joonas Vihkolla ja Matti Lambergillä, hyökkääjiä molemmat.

Tero Aalto (Kuva: Mikko Pylkkö)