fbpx

Kolmannes runkosarjasta täyteen torstaina

Otteluraportin tarjoaa:

Torstaina Tappara pelaa Hakametsässä kauden 20:nnen ottelunsa Liigan runkosarjassa. Se merkitsee tasan kolmasosan virstanpylvästä kaikkiaan 60 ottelun perussarjaan. Vastaansa kirvesrinnat saavat kotikaukaloonsa JYPin.

Tappara on ollut syksyn paras joukkue lähes millä mittarilla tahansa katsottuna. Se johtaa sarjaa, on tehnyt eniten maaleja, päästänytkin lähes vähiten, on kärjessä erikoistilannetilastoissa ja myös henkilökohtaisissa piste- ja muissa tilastoissa.

JYPin kausi puolestaan ei ole lähtenyt käyntiin odotetusti. Se on pelannut pelin Tapparaa vähemmän ja on vielä sijalla 12, pudotuspelipaikkojen ulkopuolella. Totta kai jyväskyläläiset vahvan rosterinsa ansiosta ylemmäs vielä nousevat, mutta marraskuun puolivälissä se on jo 19 pistettä kärki-Tapparaa perässä.

JYP on kuitenkin yksi vain kolmesta joukkueesta, jotka Tapparan ovat tällä kaudella ilman sarjapisteitä jättäneet – ja ainoa, joka on jättänyt Tapparan ilman maaleja. JYP voitti Tapparan kauden neljännellä pelikierroksella Jyväskylässä maalein 2-0.

Nyt Tappara on neljän voiton putkessa ja hävinnyt viimeisistä kymmenestä pelistään vain kaksi, niistäkin toisen vasta jatkoajalla. Viimeksi tiistaina kaatui Hämeenlinnassa HPK 2-1.

JYP puolestaan on hävinnyt kaksi edellistä peliään – viimeksi tiistaina kotonaan KalPalle 2-4 – ja neljä kuudesta viimeisimmästä pelistään.

Teemu Lassila on pelannut vahvan alkukauden.
Teemu Lassila on pelannut vahvan alkukauden.

Teemu Lassila nousi maalivahtipörssin kärkeen

Tappara-maalivahdeista Teemu Lassila pelasi tiistaina kauden seitsemännessä pelissään ja pääsi nyt mukaan Liigan virallisiin maalivahtitilastoihin, joihin pääsee kolmasosan mahdollisista peleistä pelanneet maalivahdit. Lassila hyppäsi suoraan tilastokärkeen niin päästettyjen maalien osalta (1,40) kuin torjuntaprosentissakin (94,58).

Pistepörssiäkin johtaa kirvesrinta: Henrik Haapala 7+18=25. Maalipörssin keulilla on Veli-Matti Savinainen 14 osumallaan, mikä on nyt jo kaksi kertaa enemmän kuin hänen koko viime kautensa maalisaldo.

JYPin pistekärki on Jani Tuppurainen 4+11=15 pistettä ja maalikärki kuusi osumaa tehnyt Antti Suomela. Maalivahdeista Pekka Tuokkola on torjunut yhdeksässä ottelussa, Veini Vehviläinen seitsemässä ja vielä Markus Ruusukin kolmessa. Tapparaa vastaan viimeksi nollan piti Tuokkola.

Tapparasta sivussa ovat vielä ainakin puolustajat Valtteri Kemiläinen ja Niko Tuhkanen, päivä kerrallaan mennään Tapio Sammalkankaan kohdalla. JYPiltä loukkaantuneina sivussa ovat olleet hyökkääjät Ossi Louhivaara ja Anssi Löfman. Tiistain pelin peruina sivussa lienee myös Joonas Nättinen, jonka väärän taklauksen kurinpitopäätös saataneen huomenna.

Tero Aalto (Kuva: Mika Kylmäniemi)