fbpx

Kumpi menee mitalipeleihin?

Otteluraportin tarjoaa:

Tappara ja Ilves ovat vetäneet suorastaan eeppisen neljännesfinaalisarjan voittamalla toisiaan vuorotahtiin nyt kuuden ottelun ajan. Tänään Hakametsässä pelataan seitsemäs peli. Sen voittaja on sarjan voittaja ja etenee välieriin.

Kummallekin joukkueelle on myös välierävastustaja jo selvillä, jatkuvat pelit sitten kummalla tahansa. Tapparan jatkaessa se kohtaisi seuraavaksi viime kevään finaaliparinsa HIFK:n. Ilves taas saisi vastaansa KalPan, mikäli se menisi jatkoon.

Eilen pelattiin huikean neljännesfinaalisarjan kuudes ottelu, jossa 60 minuutin normaalipeliajan päälle vedettiin vielä reilut 47 minuuttia yliaikaa ennen kuin Blake Parlett ratkaisi ottelun Tapparalle. Voitot 3-3 ja vajaan vuorokauden jälkeen hakemaan jatkoon menijä seitsemännestä pelistä.

Tapparalla on seiskapeleistä kokemusta viiden ottelun verran viimeisen kolmen vuoden aikana, kolme kertaa se on poistunut siitä voittajana. Ilveksen playoff-kokemus viime vuosilta on ohuempi eikä se ole ollut tällaisessa paikassa aiemmin. Sillä ei kuitenkaan ole tietenkään yhtään mitään merkitystä tänään. Aiempien seiskapelien kokemus on yhdessä ratkaisupelissä vain samanlainen paperiharha kuin Tapparan puhuttu materiaaliylivoima oli ennen koko sarjaa. Ratkaisut tapahtuvat jäällä, tässä ja nyt.

Sarjan omituisuus on ollut myös se, että jokainen peli on päättynyt vierasjoukkueen voittoon. Tappara on tänään taas kotijoukkue, joten sen täytyy rikkoa tuo kuvio!

Tapparan kokoonpano seitsemännessä finaalipelissä:

19 Veli-Matti Savinainen – 24 Jani Lajunen – 71 Kristian Kuusela
25 Henrik Haapala – 44 Jan-Mikael Järvinen – 81 Jukka Peltola
26 Jere Karjalainen – 42 Otto Rauhala – 92 Sebastian Repo
27 Martin Røymark – 61 Juhani Jasu – 17 Teemu Nurmi

23 Aleksi Elorinne – 13 Valtteri Kemiläinen
47 Alexander Bonsaksen – 55 Blake Parlett
9 Aleksi Salonen – 52 Otso Rantakari
6 Pekka Saravo

49 Dominik Hrachovina
(35 Teemu Lassila)

Tero Aalto (Kuva: Mika Kylmäniemi)