fbpx

Latva tyven vieraaksi

Otteluraportin tarjoaa:

Lauantaina Liigassa nähdään sarjaykkösen ja viimeisen sijan välinen kohtaaminen. Neljällä pisteellä keulilla oleva Tappara matkustaa Raumalle, jossa odottaa neljän pisteen marginaalilla viimeisenä oleva Lukko.

Latvan ja tyven eroa sarjataulukossa on tällä hetkellä 23 pistettä, Lukko on vieläpä pelannut pelin Tapparaa enemmän. Mutta kuten niin monesti on todettu ja havaittu, pisteitä ei jaeta etukäteen sarjasijoituksen perusteella. Varsinkin nyt, kun jumbosijalle on juuttunut joukkue, jonka ei oikein millään järjellä ajateltuna siellä pitäisi olla.

Lukko on tällä kaudella ottanut vasta kaksi kolmen pisteen voittoa, toinen niistä vähän ennen maaottelutaukoa. Sen jälkeen Lukko on pelannut kaksi ottelua ja hävinnyt ne. Viimeisin peli ja tappio on torstailta, jolloin tappio tuli Sportia vastaan Vaasassa. Lukon tappioluvut ovat niukkoja – mutta niukan tappion kääntäminen voitoksi vaatii paljon sekin.

Tappara käänsi perjantaina oman häämöttävän tappionsa voitokseen paikallispelillä Ilvestä vastaan, kun se voitti jatkoajalla 4-3 oltuaan toisessa erässä jo kolme maalia tappiolla. Viimeiseen 12 peliin Tapparalta löytyy kahdeksan voittoa ja vain kaksi pisteetöntä ottelua.

Lukon Tappara voitti alkukaudella Tampereella 2-1, silloinkin viimeisen minuutin voittomaalilla.

Jere Karjalainen ratkaisi edellisen Lukko-pelin viimeisellä minuutilla.
Jere Karjalainen ratkaisi edellisen Lukko-pelin viimeisellä minuutilla.

Lukko yrittää pelaajalisäyksillä

Lukko on pyrkinyt kääntämään väärään suuntaan lähtenyttä kelkkaansa pelaajahankinnoilla. Ensin se hankki haparoinutta maalinsuutaan tukkimaan tšekkiläisen Jakub Stepanekin, torstaina kaukalossa nähtiin myös uusi puolustaja, kanadalainen isokokoinen Keaton Ellerby.

Raumalaisten tilannetta ei helpota lainkaan kovat loukkaantumiskolhut. Torstaina kokoonpanosta olivat sivussa puolustaja Janne Niskalan lisäksi hyökkääjät Lauri Tukonen ja Aleksi Saarela.

Tukonen ja Peter Tiivola ovat olleet alkukauden parhaita maalintekijöitä Lukossa viidellä osumallaan. Kultakypärä on 4+9=13 kerännyt Ville Vahalahti. Leijonissakin nähty puolustaja Jesse Virtanen on toisena 11 pisteellään. Maalissa Stepanek on ottanut nyt ykköstontin, toisena maalivahtina jatkaa Kaapo Kähkönen.

Perjantaina Tapparasta Veli-Matti Savinainen ja Henrik Haapala tekivät kumpikin kolme pinnaa. Kaksi maalia tehnyt Savinainen nousi Liigan maalipörssin kärkeen 12 osumallaan, mutta hänen 20 tehopistettään ovat neljä vähemmän kuin pistepörssin ykkösellä Haapalalla. Teemu Lassila on viime peleissä ollut valmennuksen valinta tolppien väliin, mutta eilen tuli vaihto kesken pelin. Yleensä sisään tullut ja onnistunut maalivahti jatkaa, mikä puoltaisi tälle päivälle Dominik Hrachovinaa.

Sivussa Tapparasta on pakkikolmikko Valtteri Kemiläinen, Niko Tuhkanen ja Tapio Sammalkangas.

Kokoonpanoille on julkaisulupa klo 13.

Tero Aalto (Kuva: Mika Kylmäniemi)