fbpx

Sarjakärki mukana paketoimassa Tapparan vuotta 2018 Hakametsässä

Otteluraportin tarjoaa:
Tappara
Kärpät
pe 28.12. klo 18:30

Kolmen vieraspelin jälkeen on taas kotipelin aika, joka onkin samalla vuoden 2018 viimeinen kotiottelu. Vastaan tähän matsiin on saatu sarjaa johtava Kärpät. Se onkin pahin ja samalla paras vaihtoehto, jonka kustannuksella neljän pelin tappioputki pitää saada poikki.

Tapparan edellinen voitto on Sportista kahden viikon takaa, silloin se teki kuusi maalia. Sen jälkeisissä neljässä tappioon päättyneessä pelissä maaleja on syntynyt yhteensä vain seitsemän. Viimeksi keskiviikkona Tappara hävisi paikallispelin Ilvekselle voittolaukauskilpailun jälkeen 2-3. Sarjataulukossa Tappara putosi keskiviikkona neljänneksi, tosin tasapisteissä kolmospaikan kanssa.

Kärpillä ei ole maalinteko- eikä voittamisongelmia. Viime aikoinakin se on voittanut viittä peliä kuudesta ja kerännyt sarjakärjessä 11 pisteen kaulan seuraavaan. Maaleja Kärpät on tehnyt eniten Liigassa, 110. Se on 22 enemmän kuin Tapparan tekemät 88. Vielä vakuuttavampaa tosin Kärppien touho on ollut puolustustöissä: sille on tehty vain hämmästyttävät 48 maalia, kun toiseksi vähiten päästäneelleon mennyt 77.

Tappara ja Kärpät ovat kohdanneet toisensa kahdesti tällä kaudella ja voittaneet kumpikin vieraspelinsä. Kärpät voitti Hakametsässä 4-2, Tappara Raksilassa 2-1.


Juhani Jasu teki voittomaalin näiden joukkueiden kohdatessa viimeksi.

Kärppien Ville Leskinen on Liigan pistepörssin kolmantena pistein 14+17=31. 20 kärkeen mahtuvat myös Aleksi Heponiemi (8+18=26) ja Mika Pyörälä (12+12=24). Puolustajista tehokkain on Teemu Kivihalme, 6+10=16. Maalivahdeista Veini Vehviläinen on aivan ylivoimainen Liigan maalivahtitilastoissa, kärkipäässä on myös toinen kassari Jussi Rynnäs.

Tapparassa on neljä 10 maalin miestä kärjessä, heistä tehokkaimpana Tomáš Záborský ja Kristian Kuusela, joilla on lisäksi 13 syöttöpistettä. Jarkko Malisella maalien päälle on 10 syöttöä, Niko Ojamäellä yhdeksän. Pakeista Otso Rantakarilla on 5+12=17. Maalivahdeista Christian Heljanko on selvä ykkösvahti, viime aikoina kokoonpanosta poissa ollut Niklas Bäckström on toinen Liigassa pelannut molari. Kimmo Rautiaisella ei Liiga-pelejä vielä ole pelattuna.

Nuorten MM-kisoissa ovat Tapparasta Toni Utunen ja Sami Moilanen, Kärpistä hyökkääjät Heponiemi ja Rasmus Kupari. Tapparasta loukkaantuneina sivussa ovat olleet Jere Karjalainen, Veli-Matti Vittasmäki ja Matias Lehtonen, Kärpistä Jari Sailio ja Atte Ohtamaa.

Kuvat: Mika Kylmäniemi