fbpx

Tappara vieraana Pelicansin 20-vuotissynttäreillä

Otteluraportin tarjoaa:

Sarjakärjessä porskuttava Tappara matkustaa lauantaina Lahteen taas juhlavieraaksi. Pari viikkoa sitten Helsingin jäähallin juhlaottelussa Tappara oli tyly vieras. Nyt kyseessä ovat Pelicansin 20-vuotisjuhlat.

Tappara siis johtaa sarjaa seitsemällä voitolla ja 22 pisteellä kymmenessä ottelussa, mutta hyvin on aloittanut myös Pelicans, joka on seitsemäntenä kuusi pinnaa Tapparaa perässä.

Kumpikin joukkue pelasi torstaina, Pelicans hävisi Jyväskylässä JYPille voittolaukauskilpailun jälkeen 1-2, kun taas Tappara otti kotonaan voiton Lukosta 2-1 viimeisen minuutin maalilla. Tapparalla on tällä viikolla vähän kovempi rasitus, kun se pelasi myös tiistaina CHL:ää Lappeenrannassa.

Pelicans on viime aikoina ollut hyvin esillä. Sen hyökkääjä Iikka Kangasniemi on ollut alkukauden komeetta ja johtaa pistepörssiäkin. Lisäksi Pelicansia on vahvistettu kauden alun jälkeen paluumuuttajilla Antti Tyrväisellä ja Justin Hodgmanilla, joista ensin mainittu ehti torstaina jo pelatakin.

Ennen kauden alkua Pelicansin hankintoja olivat mainittu Kangasniemi ja tanskalainen Morten H. Poulsen, hyökkääjiä molemmat. Menetyksiä viime kauden jälkeen olivat hyökkääjät Ryan Potulny, Janne Ritamäki, Miika Roine ja Dane Byers sekä pakit Jan Latvala ja Joonas Hurri.

Kuuden maalin Jere Karjalainen on kolmen liigapelin maaliputkessa.
Kuuden maalin Jere Karjalainen on kolmen liigapelin maaliputkessa.

Nuoret pistepörssikärjet kenties vastakkain

Pelicansin pistepörssikärki Iikka Kangasniemi (5+9=14) oli sivussa torstain pelistä loukkaantumisen vuoksi. Jos hän lauantaina pystyy pelaamaan, kaukalossa nähdään pörssin kärkikaksikko, sillä Tappara tuo mukanaan kultakypäräisen Henrik Haapalan (3+10=13). Pistepörssin kärjessä onkin nuorta väkeä, sillä Kangasniemi on 21-vuotias, Haapala vuotta vanhempi.

Kangasniemen lisäksi Pelicansilla oli viime pelissään kovia puutteita, kun sivussa olivat vielä Vili Sopanen, Antti Erkinjuntti, Sebastian Repo ja Juha Leimu. Kokoonpanossa oli kolme ensimmäisen liigapelinsä pelannutta junioria ja kauden ensimmäisen pelinsä pelannut Antti Tyrväinen. Justin Hodgman liittyy joukkueeseen vasta myöhemmin tässä kuussa.

Koko liigankin pörssiä johtaa siis Iikka Kangasniemi. Hänen takanaan lahtelaisten sisäisessä pörssissä ovat Miska Siikonen (3+6=9) ja pakkien pistepörssikärki Marko Pöyhönen (1+7=8. Vili Sopanen on tehnyt tällä kaudella viisi maalia.

Tapparassa Henrik Haapalan perässä ovat kuuden maalin miehet Veli-Matti Savinainen (6+4=10) ja Jere Karjalainen (6+1=7). Heistä Haapala on neljän liigapelin pisteputkessa, Karjalainen kolmen pelin maaliputkessa.

Viime kaudella välillä melkoista maalivahtiruljanssia ylläpitänyt Pelicans on nyt rauhoittanut selkeäksi ykkösekseen Janne Juvosen, joka on pelannut kaikki liigaminuutit. Hänen kakkosenaan on käynyt jo neljä miestä, joista vain Lassi Yrjölällä on yhtään liigakokemusta (reilu yksi peli). Tapparasta Dominik Hrachovina on pelannut yhdeksän peliä, Teemu Lassila yhden.

Loukkaantuneiden listalla Tapparasta ovat Arttu Ilomäki ja Niko Tuhkanen.

Tero Aalto (Kuva: Mika Kylmäniemi)